Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie kupować we Wrocławiu

chriso

Recommended Posts

• Odpowiedzi 173
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zamowilam na przyszly tydzien beton komorkowy z Milicza, M 500 gr. 24 cm po 4,77 PLN brutto. Mam nadzieje, ze to nie jest drogo? Do tego niestety oplata za transport, w sumie 3 kursy, jakies 500 PLN. Jesli ktos jest zainteresowany, to prosze o maila, podam kontakt. Budujemy sie w Miloszycach, w drodze na Jelcz Laskowice, jak zdazylam sie zorientowac, to jest calkiem niedaleko tu pisujacych i sie budujacych.

:wink:

W najblizszym czasie bede poszukiwala stropow Terriva, kominow systemowych i dachowki ceramicznej. Jesli macie jakies tanie zrodla, to podajcie je prosze.

Gość boze
Witam wszystkich. Ja się buduję w Gajkowie. Jestem na etapie przygotowań do dachu. Czy ktoś zna miejsce z tanimi blachami? Do tej pory jak widzę bardzo mi się udawało- bloczki i strop kupowałam w betardzie. beton w Abecie. pręty u Ryczkowskiego.pustaki z milicza. Drewno na dach zamówiłam w tartaku w Chrząstawie- są tam 3 tartaki. Teraz szukam blach. Będę wdzięczna za informacje. Bożena

Gość boze

Chriso: W tym na samym końcu Chrząstawy, praktycznie już za. właściciel nazywa się Jarocha. Ale wcześniej kupawałam deski na Leśnej.

650zł/m3 belki przycięte na wymiar, także 6,5- metrowe,zaimpregnowane fobosem2.

Ja nie zawsze targuję się o cenę. raczej szukam taniego dostawcy w danym asortymencie- głównie przez łażenie po ludziach i budowach i pytanie. Potem staram się przeyśleć temat. Wybieram w zależności od elastyczności sprzedawców i różnych innych czynników. W dachu np. najważniejsze jest, aby ilość niezbędnego drewna była dobrze policzona i żeby nic nie zostawało. Inne są przekroje belek pod dachówkę, inne pod blachę. Łaty i kontrłaty mają różne przekroje itp. Wybrałam ten tartak, bo przy zapytaniach o cenę jako jedyny zwrócił mi uwagę, że mam źle policzone łaty. Ale mam też namiar na jeszcze tańszego.

Chriso, coś nie umiem się zalogować na stałe, przydałaby mi się krótka instrukcja jak umieścić swojego meila i jak mogę wysyłać/dostawać informacje na prv? :roll:

Gość boze

Ez. Ja liczyłam na swój dom Ytong i Milicz i nie zgadzam się z tobą, że różnica jest nieznaczna. Nie wiem ja teraz ceny, ale ja brałam przed sezonem (zamawiałam początkiem marca i miałam dodatkową promocję).

Poza tym dowiedziałam się, że Ytong jest nasiąkliwy i nie jest już tak dobrze, jeśli na działce występuje wysoki poziom wód gruntowych. Milicz też tak trochę ma. Na szczęście łatwo nasiąkają, ale też łatwo oddają wodę- liczy się przemyślane wykonawstwo. Bożena

Boze.

moja koleżanka buduje w Siechnicy. Coś mi się obiło o uszy Blachy na Dachy albo coś takiego podobnego. Jutro podpytam dokładnie i dam znać. Co z tym drewnem, jaki masz ten tańszy namiar?

Chciałabym już być na Twoim etapie... U mnie dopiero jutro zaczynają murować, a może nawet pojutrze. Przede mna jeszcze zamawianie nadproży, stropów i to czego najbardziej nie lubię - zbrojenia. BRRR....

Czy ktoś gdzieś kupił tanie pręty 12 i 6 fi?