Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie kupować we Wrocławiu

chriso

Recommended Posts

• Odpowiedzi 173
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość boze

dorkasz 1

Nie odzywałam się, bo byłam chora- leżę w gorączce już 3 dni. Ale dziś się zwlokłam. Pan od drewna nazywa się WITEK Andrzej. Tel 0-692 395 810. Mieszka w Kamieńcu, ale wozi z Zielonej Góry. Nie liczy za transport.

Dowiedziałaś się o te blachy?

W Chrząstawie pan mi objaśnił, że stawianie dachu latem to nienajlepsze rozwiązanie- słońce źle wpływa na drewno. Poradził, abym natychmiast po wykonaniu więźby przykryła wszystko, najlepiej łącznie z izolacją.

To rzeczywiście miło jest być na moim etapie, jednak czuję się wykończona. Dach jest poważnym przedsiewzięciem. W najgorszym razie poprzestanę na tym w obecnym roku. Otwory pozabijam dechami lub dyktą i będę studiować muratory przez zimę :wink:

Może Ty mi powiesz jak się zalogować na stałe bo mam problemy?

Zgadzam się, że pręty tylko u Ryczkowskiego- wszystkie tam kupowałam.

Udało mi się zalogować na stałe. Po prostu nie wpadłam na to, że aby się zalogować, trzeba się najpierw zarejestrować. Jak widać są tacy, co mają problemy na tym poziomie :D

POZDRAWIAM WSZYSTKICJH!

Ja właśnie zdrowieję i czuję jak z każdą godziną wraca mi energia życiowa.

Czekam na odpowiedź od Dorkasz1

Do Boze

Firma, w ktorej kupowala moja kolezanka nazywa sie Blachy na Dachy. Jadac od Wroclawia zaraz przy wjezdzie do Siechnic po lewej stronie. Ja tam nie bylam, ale kolezanka mi tak wytlumaczyla, wiec Ci przekazuje.

Do ez,

moje bloczki sa super!!! Ciesze sie, bo opinie na temat Milicza sa bardzo rozne. Murarze sa zadowoleni, chociaz moze to wynika tez z tego, ze sa to bardzo normalni, nie marudni ludzie. W przyszlym tygodniu kupuje nadproza, bo mury rosna az milo. No i prety u Ryczkowskiego. Dzieki za podpowiedzi.

Pozdrawiam

P.S. Doba jakas taka krotsza sie zrobila w tym roku, czy mi sie tylko wydaje?

• 2 weeks później...
Gość Jeszkowice
Wlasnie rozpoczelem budowe ,na poczatku jezdzilem po oklicy i wroclawiu za tanimi materialami.Ale znajomy polecil mi hurtownie w jeszkowicach.Ceny nawet o 40% nizsze.Oczywiscie duze rabaty.A tak pozatym to mam pare dzialek do sprzedania w Jeszkowicach.kontakt [email protected]

chce zrobic ogrodzenie dzialki ok 140 m

mysle o dwoch wariantach:

1) tymczasowe: slupki ze stempli i na to siatka o duzych oczkach

2) docelowe: cos na ksztalt

http://www.plast-met.pl/, oni oferuja komplet czyli slupki, siatke, prefabrykowane podmurówki

gdzie tanio znajde (poza wymienionym plastmetem) siatke, slupki i akcesoria?

Acha. Piasek i żwir oczywiście w Piaskopie. Pan Zygmunt jest bardzo uprzejmy i bezawaryjny. Wybraliśmy go do utwardzania kawałka drogi (żwir i pospółka) w Gajkowie. Bozena

Boze (czy moze Boże ? :D ) bylbym Ci wdzięczny za namiar na tego Pana Zygmunta, czeka na mnie zrobienie ok 100 m drogi i szczerze mówiąc do tak do końca nie wiem jak się do tego zabrać. Możesz jeszcze powiedzieć jaki byl orientacyjny koszt tej drogi i jak dluga ona jest ?

Jezeli nie masz więźby to mam ekstra cieslę i dekarza w jednej osobie nota bene robi teraz w Dobrzykowicach

Gość leszcz
To ciekawe, ze masz do sprzedania dzialki w Jeszkowicach i nie wiesz, ze tam jest taka SUPER HURTOWNIA. Czy Jeszkowice to taka metropolia?Czy to kolejna kryptoreklama na lamach Forum? Czy tej SUPER HURTOWNI tak kiepsko sie wiedzie? A jesli tak, to dlaczego? Wkurza mnie to, ze wlasciciele hurtowni probuja robic takie numery na lamach Forum. Jesli bylaby swietna, to chwaliliby ja uczestnicy, a tak poki co, sie nie dzieje. Ja z jedna z hurtowni w Jeszkowicach mam jak najgorsze doswiadczenia.

dobrzykowice

Podaję namiar- p. Zygmunt Wilk, jeden ze wspólników Piaskopu: 0-504 173 783, tel. do Piaskopu 381 90 18, 7.00- 15.00. Ja dzwonię pod domowy, bo p. Zygmunt mieszka na Wojnowie i tam zawsze odbierałam faktury, jak nie miałam kasy, żeby zapłacić na miejscu. domowy: 34 66 201. Co do cen- to droga zawsze wychodzi drogo i przerasta wyobrażenia. Trzeba wykopać drogę(koparka), wywieźć to, co się wykopało, przywieźć pospółkę i utwardzić- to wrsja minimum. Wszystko załatwiała moja koleżanka Bogusia i jest w temacie: tel. 0- 503 58 73 77, powołaj się na Bożenę lub dzwoń od razu do p. Zygmunta i pogadaj, jak się za to zabrać- na pewno cię nie naciągnie. Ja wyjeżdżam, do końca tygodnia jestem na urlopie, wpadłam tylko odebrać blachę na dach :D. Mam już ekipę, tak że dzięki za pamięć.

bozena

boze to od bozena, bo bozena było zajęte :cry:

aaaa, muszę pojechać i wziąść do woreczka na próbę ;)

dobrzykowice, swoją drogę (70m) zrobiłem z tłucznia kolejowego. W okolicy rozbierali tory i wymieniali kamień, więc wszyscy mają drogi utwardzone z tego. Jest super, żadna grucha, czy wywrota go nie rusza. Poszły 2 łódki - 60 ton, na czas budowy jest OK, później trzeba będzie to posypać żwirkiem cy cóś :)

Aby było dobrze, trzeba wykorytować drogę, nawieźć żwiru, ubić i na to tłuczeń.

Tłuczeń był po 6 zł/tonę, transport we własnym zakresie. Teraz mieli rozbierać w okolicy Mrozowa. Jeśli jesteś zainteresowany , popytam.

Do Ciebie to drugi koniec miasta, więc transport będzie drogi :(