Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie kupować we Wrocławiu

chriso

Recommended Posts

• Odpowiedzi 173
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Boze, na razie musialem sobie dać na wstrzymanie, po krótkich obliczeniach okazało się że nie dam rady w jednym czasie finansować drogi, przepustu drogowego i tynków, a jak wiadomo już teraz niepłacący mogą trafić na czarną listę ;)

W każdym bądź razie " co się odwlecze to nie uciecze", najpierw tynki, potem przepust i następnie droga .....

No, moze nie jest to dokladnie Wroclaw, tylko Marcinkowice, ale to nie ma wiekszego znaczenia. Hurtownia nazywa sie Dam Mad tel. 30-28-384, 0502-562-774.Czlowiek jest mlody, zaradny i widac, ze mu zalezy na tym, aby utrzymac sie na tym nielatwym rynku dluzej, a nie tylko zwinac kase i sie zwinac. Gdy cos z nim zalatwiam, to wiem, ze jesli nie wie czegos, to sprawdzi, a nie bedzie wciskal ciemnoty. Dzieki niemu moja budowa jest naprawde do przezycia i te namiary dla Was to jest moje dla niego podziekowanie. Mam nadzieje, ze zwiekszy obroty, bo naprawde na to zasluguje. Przerobilam juz kilka hurtowni i mimo tego, ze wiem ze nie nalezy wiazac sie z jedna, to goraco polecam. Jestem na etapie kupowania wiezby i 3/4 materialow kupowalam u niego. Poza betonem komorkowym, bo to w Eljocie. Stropy juz wylane. UFFF!!!

Gość Halla

......, :o :o ale to nie ma większego znaczenia. Hurtownia nazywa sie Dam Mad ……..

dorkasz 1 Dotkasz 1!!!!!!!!!!! Damian Madej, który kryje się pod nazwą Dam Mat to typowy pośrednik kupujący materiały w większych hurtowniach budowlanych we Wrocławiu oraz okolicach. Jest znany jako typowy wciskacz kitu (kolega z Oławy padł jego łupem sprzedawał cegłe kl 100 jako 150 a dachówke chyba poza gatunkowa Wikor którą reklamuje cały czas odpryski angoby w 30% )

„Dzieki niemu moja budowa jest naprawde do przezycia i te namiary dla Was to jest moje dla niego podziękowanie”

Ciekawa jestem jak przeżyjesz prawde o materiałach które kupiłaś w tej hurtowni!!

P.S

Tak naprawdę dobre ceny można uzyskać tylko od bezpośrednich przedstawicieli producentów materiałów budowlanych, którzy maja wieloletnie kontakty biznesowe na nie w hurtowniach typu Dam Mat, które powstały kilka miesięcy temu !! Ciekawa jestem, po co podajesz tel. tego kolegi masz w tym jakiś interes!!!!!! :evil: :evil: :evil:

No i mamy problem, nie możemy znaleźć firmy, hurtowni itp która na podstawie projektu wyceniłaby nam dach z dachówki.

HELP !!!

Może ktoś zna takie miejsce? Zostawilismy już z 5 projektów i nikt się nie pali do wyceny (w głowie się nie mieści dach 320 m2), 2 projekty to nawet zginęły haha.

No i mamy problem, nie możemy znaleźć firmy, hurtowni itp która na podstawie projektu wyceniłaby nam dach z dachówki.

HELP !!!

Może ktoś zna takie miejsce? Zostawilismy już z 5 projektów i nikt się nie pali do wyceny (w głowie się nie mieści dach 320 m2), 2 projekty to nawet zginęły haha.

Polecam hurtownię Lech Bud na ulicy Irysowej (tuż za Marino w stronę Poznania). Oni zajmują się tylko dachami i wycena mojego dachu zajęła im tylko 1 h. W międzyczasie poczęstowano mnie kawką. I ja się zdecydowałem u nich kupić.

Pozdrawiam

KrasnaLL

Mnie wycene dachu z dachówki braasa i średzkiej zrobił MABUD z Karmelkowej tel 364 38 00, http://www.mabud.com.pl - szybko i sprawnie, dach 360 m.kw. Materialu jescze od nich nie bralem, wiec nic wiecej nie moge powiedziec, lae wyglada na duzy profesjonalny sklad dachówek.

Gość Halla

Halla- ilez zlosci i zacietosci w Twojej wypowiedzi! Budowa musi byc dla Ciebie przede wszystkim zrodlem frustracji, a nie radosci, to przykre.

Jesli chodzi o moj interes co do hurtowni Dam Mad. Nigdy wczesniej( sprawdz moje posty)nie podawalam na forum zadnych nr telefonow, jesli ktos byl zainteresowany podawalam numery na priva. Osmielil mnie post Boze, w ktorym podaje tel. do Pana Wilka z Piaskopu. Zrobilam to samo. Tematem watku jest - Gdzie kupowac we Wroclawiu- wydawalo mi sie ze jest to po to, aby wyrazac swoje jak najbardziej subiektywne opinie na temat tego co i gdzie udalo nam sie wytargowac. To jest Twoja sprawa czy skorzystasz z uslug Damiana Madeja (ze skrotu jego imienia i nazwiska pochodzi nazwa jego firmy, nie jest to Dam Mat - jak napisalas), czy tez nie. Ja jestem zadowolona. Nie obchodzi mnie to, ze jest posrednikiem, jesli dostaje od niego lepsze ceny niz od producenta, nawet jesli to jest tylko 1 %(tak bylo w przypadku np. stropow).

Na zakonczenie, grzecznosc nakazuje, aby zwracajac sie do kogos nie przekrecac jego imienia, nazwiska, nazwy uzytkownika itp.

Pozdrawiam mimo wszystko serdecznie

dorkasz1

Szybko i szczegolowo wycene dachu zrobil pan (chyba Grzegorz) u Ryczkowskiego w Kamiencu Wrocl. Teraz oddalismy do Sozanskiego w Olesnicy, w sobote mamy odebrac, zobaczymy jak bedzie. Dwie inne hurtownie zrobily niechlujnie i nie uwzgledniajac istotnych pozycji np. stopni kominarskich, law, dachowek nietypowych.

Pozdrawiam

Nie przejmuj sie Dorkasz1, posadzenie Cię o jakiś interes w podaniu numeru to oczywisty absurd, nikt chyba tak tego nie odebrał. Ale to dobrze, że Halla ostrzegła wszystkich i wyraziła swoje zdanie, nawet jeśli zrobiła to obcesowo, czym mogła Cie urazić. Wasze oceny są skrajnie różne i także o to, m.in chodzi w forum, by to przedstawiać. Nie widzę, podobnie jak Ty, niczego zdrożnego w podawaniu namiarów na forum, jeśli ktoś wyraźnie pyta, w sytuacji kiedy zarówno temat główny, jak i aktualnie poruszany związany jest z cenami i hurtowniami lub konkretnymi materiałami.

Boze, dzieki za wsparcie. Moze to glupie, ale przyznam, ze naprawde zrobilo mi sie przykro. Szczegolnie, ze chlopak z tej hurtowni naprawde ulatwia mi budowe, a zarowno do cegiel jak i innych materialow nie mam uwag. Zdarzylo sie jeden raz, ze nie podobal mi sie komin i bez problemow zostal wymieniony.No ale coz, zgadzam sie, ze roznie to bywa. Co do Wiekora, to w jednej z hurtowni (nie byl to Dam Mad) slyszalam, ze byly ostatnio 2 partie, z ktorych mieli duzo reklamacji, ale to nic pewnego. Sama sie waham miedzy Robenem i Wiekorem i wolalabym zeby to byly plotki

Udało mi się z rusztowaniem- jak zwykle dobrzy ludzie pomogli :)

Dziękuję wszystkim tym, którzy rozmawiali w mojej sprawie lub choćby o tym pomyśleli :wink:

Polecam nowo odkrytą hurtownię MADAR preis na Kwidzyńskiej, należącą do grupy PSB. Ceny folii na dach i blachy- lepsze niż w hurtowniach w Kamieńcu i Gajkowie, w dodatku panie sprzedające znają się na rzeczy (nikt mi tak szczegółowo nie powiedział o rodzajach folii). W dodatku ode mnie to prawie po drodze na budowę- na Swojcu odbija się na Warszawę (duży skrót).Telefony w książce tel na sporej reklamie.

• 4 weeks później...