Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie kupować we Wrocławiu

chriso

Recommended Posts

• Odpowiedzi 173
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy zamierzacie w najblizszym czasie kupic wklad kominkowy? Wlasnie stoję przed wyborem, rozwazam Hajduka, wspolnie uzyskamy wiekszy rabat.

Czy znacie speca od alarmow? Mam oferte od goscia z Impelu na robocizne za 1200 zł, ale to nie wydaje mi sie tanio. Moze ktos ma lepszą oferte?

Jesli ktos jest zainteresowany wspolnymi zakupami prosze o kontakt na priva.

Andrzej: cena jest 1950 + VAT + 150 za jedne przegrode za zbiornik 10 m3

do tego dochodzi transport 800 pln (przy zamowieniu dwoch), oni przyjezdzaja i wsadzaja w przygotowana przez Ciebie dol, do tego dochodzi koszt (we wlasnym zakresie) wykopania dolu, wymurowania kominkow i podlaczenia, mysle ze calosc zamknie sie w kwocie miejszej niz te 5000

chriso - Asia pytała mnie na priva, ale widze że tu cały czas dyskusja więc postanowiłam tu skopiować moją odpowiedź. Całość akcji "szambo" kosztowała mnie:

- kopanie dołu - butelka whisky (razem z wyrównaniem całego terenu wokół domu)

- szambo - 2354 PLN (10m3, 2 komory, wzmocniona płyta najazdowa)

- transport i osadzenie w dziurze - 650 PLN

- podłączenie kanalizacji od domu do szamba, po drodze studzienka rewizyjna - 650 PLN

- wymurowanie kominków, zaizolowanie ich - 400 PLN

- zasypanie szamba - praca męża i moja

Wychodzi razem 4054 PLN.

Transport był łączony z drugim szambem do Wrocławia, z tym że oni sami to znaleźli - mnie nic nie obchodziło.

życzę udanych zakupów i pozdrawiam serdecznie

Cześć Chriso,

Odpowiedź Ivoneski pomogła mi podjąć decyzję, że jednak zdecydujemy się na szambo robione przez miejscowego fachowca. Jesli dodać do ceny podanej przez Ivoneskę kopanie dołu, podsypanie go piaskiem i wyprowadzenie rury do ogrodzenia, to cena będzie zbliżona (mam nadzieję obniżyć nieco cenę ostateczną, to były ceny podane przez panów "szambiarzy"), a mam wszystko zrobione od a do z, z gwarancją i niczym się nie martwię. Jeśli byś chciał to mogę Ci podać kilka namiarów.Pozdrawiam.Asia

Czuje sie podwojnie oszukana przez pana Janikowskiego z Eljotu w Olesnicy. Wydawalo sie, ze jest uczciwym sprzedawca, a okazalo sie ze nie jest. Po pierwsze "drobne nieporozumienie" jesli chodzi o koszty transportu. Pan Janikowski przy rozmowach wstepnych traktuje te pozycje jako naprawde malo wazna. Nie ma problemu, dogadacie sie panstwo z kierowca jakies 400-500 PLN. Kierowca po pierwszym kursie powiedzial 450 PLN, pomyslelismy moze byc - 150 PLN za kurs. Gdy przyszlo do zaplaty okazalo sie, ze 450, ale za jeden kurs. Czyli do ceny bloczkow nalezy dodac 1350 PLN. Co powoduje, ze cena pana Janikowskiego przestaje byc atrakcyjna. Pomyslcie o tym zanim sie zdecydujecie na zakup u niego.

Gość herkules
proszę Was o namiary na hurtownie instalacyjne

Ja kupuje w Gaji na Opolskiej .Jest tam wszystko od bloczków betonowych po kotły i grzejniki Kupiłem dachówka angobowana zakładkowa za 30zł/m2 :lol: .teraz proponuja mi kocioł gazowy Vitopend 100 z zasobnikiem 120l za 5400zł (cena chyba dobra ??? :p ) Maja swoja stronke www:gaja-msm.pl

• 3 months później...

Odgrzewam pomysł wspólnych zakupów

przed majem muszę kupić:

1 - stal zbrojeniową

2 - zamówić beton w betoniarni

3 - bloczki Milicz D 600 - na klej

4 - nadproża

5 - strop Terriva

6 - więźbę

7 - dachówkę (chyba wiekor/koramic)

8 - komin systemowy

9 - rury PCV w dużej ilości (do GWC)

10 - oraz wiatroizolację, dysperbit, folię hydroizolacyjną i inne drobiazgi

mam już wynegocjowane wstępnie nizłe ceny

Jeśli macie w planie podobne zakupy na wiosnę dajcie znać na piva - razem będzie jeszcze taniej :):):)

1 - stal zbrojeniową

Tylko w Centrostalu lub w Centrozłomie, zależy z której strony Wrocławia budujesz

2 - zamówić beton w betoniarni

5 - strop Terriva

Polecam Betard w Długołęce

7 - dachówkę (chyba wiekor/koramic)

Polecam Lech-bud na Irysiwej, boczna do Żmigrodzkiej. Fachowa obsługa a po robocie odebrali odemnie wszystkie dachówki jakie mi zostały, co do sztuki

8 - komin systemowy

Ja brałem w Firmie Komwent na Karmelkowej, cena dwukrotnie niższa niż w Schidlu ( nie pamietam jak to się pisze)

Jak coś to czekam na pytania, ja w 2003 roku kupiłem prawie cały dom.

Pozdrawiam

KrasnaLL