Asia 14.10.2003 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2003 Smoku,Czy ta koparka w Wilkszynie jest "miejscowa" i na stałe, czy tylko na gościnnych występach? Bo jeśli miejscowa to też chcę namiary na nią - pliiizzz!Pozdrawiam sąsiada.Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chriso 15.10.2003 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Asia, zgadza sie, dlatego szukam drugiej osoby zainteresowanejwtedy cena transportu ze wsadzeniem do dziury wynosi 800 na osobe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 15.10.2003 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Czy zamierzacie w najblizszym czasie kupic wklad kominkowy? Wlasnie stoję przed wyborem, rozwazam Hajduka, wspolnie uzyskamy wiekszy rabat. Czy znacie speca od alarmow? Mam oferte od goscia z Impelu na robocizne za 1200 zł, ale to nie wydaje mi sie tanio. Moze ktos ma lepszą oferte? Jesli ktos jest zainteresowany wspolnymi zakupami prosze o kontakt na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 15.10.2003 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 dzięki smoku, narazie jeszcze mnie blokują papierki , ale daj namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej - Chrząstawa 15.10.2003 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Chriso: jestem tez zainteresowany szambem, podaj wiecej szczegolow, jakie bierzesz, jaka cene wynegocjowales, jakie koszty dodatkowe. Bierzesz ze wkopaniem?Jak widac jestem z Chrzastawy Wlk., czyli ta sama gmina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chriso 15.10.2003 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Andrzej: cena jest 1950 + VAT + 150 za jedne przegrode za zbiornik 10 m3do tego dochodzi transport 800 pln (przy zamowieniu dwoch), oni przyjezdzaja i wsadzaja w przygotowana przez Ciebie dol, do tego dochodzi koszt (we wlasnym zakresie) wykopania dolu, wymurowania kominkow i podlaczenia, mysle ze calosc zamknie sie w kwocie miejszej niz te 5000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej - Chrząstawa 15.10.2003 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 chriso: w porzadku, mozemy brac razem, zajrzyj do swoich prywatnych wiadomosci, bo nie mam Twojego maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 15.10.2003 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 chriso - Asia pytała mnie na priva, ale widze że tu cały czas dyskusja więc postanowiłam tu skopiować moją odpowiedź. Całość akcji "szambo" kosztowała mnie:- kopanie dołu - butelka whisky (razem z wyrównaniem całego terenu wokół domu)- szambo - 2354 PLN (10m3, 2 komory, wzmocniona płyta najazdowa)- transport i osadzenie w dziurze - 650 PLN- podłączenie kanalizacji od domu do szamba, po drodze studzienka rewizyjna - 650 PLN- wymurowanie kominków, zaizolowanie ich - 400 PLN- zasypanie szamba - praca męża i moja Wychodzi razem 4054 PLN. Transport był łączony z drugim szambem do Wrocławia, z tym że oni sami to znaleźli - mnie nic nie obchodziło. życzę udanych zakupów i pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia 15.10.2003 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Cześć Chriso,Odpowiedź Ivoneski pomogła mi podjąć decyzję, że jednak zdecydujemy się na szambo robione przez miejscowego fachowca. Jesli dodać do ceny podanej przez Ivoneskę kopanie dołu, podsypanie go piaskiem i wyprowadzenie rury do ogrodzenia, to cena będzie zbliżona (mam nadzieję obniżyć nieco cenę ostateczną, to były ceny podane przez panów "szambiarzy"), a mam wszystko zrobione od a do z, z gwarancją i niczym się nie martwię. Jeśli byś chciał to mogę Ci podać kilka namiarów.Pozdrawiam.Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkasz1 16.10.2003 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Czuje sie podwojnie oszukana przez pana Janikowskiego z Eljotu w Olesnicy. Wydawalo sie, ze jest uczciwym sprzedawca, a okazalo sie ze nie jest. Po pierwsze "drobne nieporozumienie" jesli chodzi o koszty transportu. Pan Janikowski przy rozmowach wstepnych traktuje te pozycje jako naprawde malo wazna. Nie ma problemu, dogadacie sie panstwo z kierowca jakies 400-500 PLN. Kierowca po pierwszym kursie powiedzial 450 PLN, pomyslelismy moze byc - 150 PLN za kurs. Gdy przyszlo do zaplaty okazalo sie, ze 450, ale za jeden kurs. Czyli do ceny bloczkow nalezy dodac 1350 PLN. Co powoduje, ze cena pana Janikowskiego przestaje byc atrakcyjna. Pomyslcie o tym zanim sie zdecydujecie na zakup u niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkasz1 16.10.2003 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Ciekawa jestem i pewnie nigdy sie nie dowiem. Czy pan Janikowski sie zastanowil, ze mu sie nie oplaca zostawiac niezadowolonego klienta, czy tez przeczytal moje posty?A moze ma zamiar jeszcze jakos mnie oszukac?Odbiera ode mnie bloczki, a za transport zaplace "tylko" 80 PLN.Laskawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.10.2003 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2003 proszę Was o namiary na hurtownie instalacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość herkules 23.10.2003 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 proszę Was o namiary na hurtownie instalacyjne Ja kupuje w Gaji na Opolskiej .Jest tam wszystko od bloczków betonowych po kotły i grzejniki Kupiłem dachówka angobowana zakładkowa za 30zł/m2 .teraz proponuja mi kocioł gazowy Vitopend 100 z zasobnikiem 120l za 5400zł (cena chyba dobra ??? ) Maja swoja stronke www:gaja-msm.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 23.01.2004 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Odgrzewam pomysł wspólnych zakupów przed majem muszę kupić: 1 - stal zbrojeniową 2 - zamówić beton w betoniarni 3 - bloczki Milicz D 600 - na klej 4 - nadproża 5 - strop Terriva 6 - więźbę 7 - dachówkę (chyba wiekor/koramic) 8 - komin systemowy 9 - rury PCV w dużej ilości (do GWC) 10 - oraz wiatroizolację, dysperbit, folię hydroizolacyjną i inne drobiazgi mam już wynegocjowane wstępnie nizłe ceny Jeśli macie w planie podobne zakupy na wiosnę dajcie znać na piva - razem będzie jeszcze taniej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
larry 23.01.2004 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 1 - stal zbrojeniową Tylko w Centrostalu lub w Centrozłomie, zależy z której strony Wrocławia budujesz 2 - zamówić beton w betoniarni 5 - strop Terriva Polecam Betard w Długołęce 7 - dachówkę (chyba wiekor/koramic) Polecam Lech-bud na Irysiwej, boczna do Żmigrodzkiej. Fachowa obsługa a po robocie odebrali odemnie wszystkie dachówki jakie mi zostały, co do sztuki 8 - komin systemowy Ja brałem w Firmie Komwent na Karmelkowej, cena dwukrotnie niższa niż w Schidlu ( nie pamietam jak to się pisze) Jak coś to czekam na pytania, ja w 2003 roku kupiłem prawie cały dom. Pozdrawiam KrasnaLL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej - Chrząstawa 26.01.2004 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Moze ktos moze polecic firme do budowy skomplikowanego stanu surowego pod Wroclawiem. Tylko nie ekipe, tylko firme robiacą z materialem w cenie, bo nie mam czasu na organizowanie dostaw.Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 29.01.2004 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2004 a z czego budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chriso 30.01.2004 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2004 potrzebuje namiar na parapety marmurowe robione na wymiarmozecie kogos polecic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 30.01.2004 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2004 potrzebuje namiar na parapety marmurowe robione na wymiar mozecie kogos polecic? w strzelinie i strzegomiu sa producenci dostaniesz kazdy wymiar ceny maja bardzo przystepne i przy wiekszej ilosci dostarczaja na miejsce na terenie dolnego slaska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrekg 31.01.2004 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2004 Gdzie kupić styropian FS-20? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts