acca5 12.11.2006 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 http://www.allegro.pl/item140369775_drut_nawojowy_emaliowany_gr1gr2_200_druty_nawojowe.htmlPoszukuje do mocowania przycietych dachówek na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezo 12.11.2006 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Wydaje mi się, że jest trochę za cieńki tzn za słaby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 12.11.2006 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Oczywiście, drut nawojowy jest zawsze drutem miedzianym w tym przypadku pokryty emalią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 12.11.2006 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 wygląda na miedziany i jesli jest z zastosowaniem "elektromechanicznym" czyli do silników to na pewno tak. Co do mocowań w budowlance - sam stosowałem do troszkę innego celu choć też przy dachu drut miękki , stalowy, ale ocynkowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benyś 12.11.2006 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 A kto to może wiedzieć ? Istnieją do tego specjalne zapinki z drutem bez problemu do kupienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 12.11.2006 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Druty nawojowe mają mało domieszek innych metali, przez to są bardzo miękkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 12.11.2006 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Jakie zapinki, pierwszy raz słysze , mówia ,że jak robi sie to z innych drutów to po jakims czasie rdzewieje i odpadaja dachowki, mi dekarze kazali takowy załatwic. Może foto tych zapinek i gdzie to sie kupuje, potrzebuje na już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benyś 12.11.2006 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Foto nie przedstawię nazywa sie to spinka uciętej dachówki taka jakby żabka firankowa z drutem dostępna w firmie IVT produkującej akcesoria dachowe nie wierzę że Twoi dekarze nie wiedzą o ich istnieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 12.11.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Druty nawojowe mają mało domieszek innych metali, przez to są bardzo miękkie. blee To druty nawojowe nie powinny być czyściutkie ?. W końcu mają przewodzić prąd z jak najmniejszymi stratami A "twardość" drutu miedzianego to takie chwilowe uczucie. Twardy jest po ciągnięciu (utwardzony ciągnięciem). Wystarczy go przegiąć lub podgrzać palniczkiem i już robi się miękki jak to miedź U mnie dekarz miał miedziany drut gdzieś tak fi-3 ale nie wiem gdzie go kupował. Ja to miałem w cenie dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 12.11.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Druty nawojowe mają mało domieszek innych metali, przez to są bardzo miękkie. blee To druty nawojowe nie powinny być czyściutkie ?. W końcu mają przewodzić prąd z jak najmniejszymi stratami A "twardość" drutu miedzianego to takie chwilowe uczucie. Twardy jest po ciągnięciu (utwardzony ciągnięciem). Wystarczy go przegiąć lub podgrzać palniczkiem i już robi się miękki jak to miedź U mnie dekarz miał miedziany drut gdzieś tak fi-3 ale nie wiem gdzie go kupował. Ja to miałem w cenie dachu Drut miedziany nawojowy, a drut miedziany z przewodu kabelkowego majš doć różne własnoci mechaniczne. Drut nawojowy ma np. znacznie mniejszš wytrzxymałoć mechanicznš i sztywnoć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 12.11.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Twardy jest po ciągnięciu (utwardzony ciągnięciem). zupełnie inaczej niż w życiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 12.11.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Twardy jest po ciągnięciu (utwardzony ciągnięciem). zupełnie inaczej niż w życiu Hahahahaha, ale się uśmiałem :D:D:D:D:D:D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 12.11.2006 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Znalazłam te spinki w internecie- jutro jadę szukac, szkoda,że nie wiedziałam wcześniej ,jestem tylko zła na dekarzy, może ten drut od tych spinek jest właśnie byle jaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benyś 13.11.2006 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Czemu masz być zła na dekarzy ? Przecież hurtownia sprzedająca dachówkę powinna Ci je policzyć widząc jaki masz kształt dachu pod warunkiem ,iż jest to dobra hurtownia a takich sprzedających dachy profesjonalnie jest jeszcze niewiele z reguły sprzedają one wszystko i nic jak to u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts