jerry65 12.11.2006 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Czy ktos stawial dom caloroczny na dzialce letniskowej?Chcemy tam zamieszkac,po wybudowaniu.Jakie dokumenty musimy zalatwic by to zrealizowac?Od czego musimy zaczac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaros 23.04.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Pozwolenie na budowę. Prawo budowlane o ile wiem nie rozróżnia pojęć dom letniskowy i całoroczny. Po prostu zrób projekt normalnego całorocznego budynku i nazwij to "budynek do rekreacji indywidualnej" - przecież rekreację można też uprawiać zimą Ja tak zrobiłem i pozwolenie dostałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 24.04.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Tylko nie pomyl we wniosku rekreacji z prokreacją bo będziesz musiał zdobyć po wszystkim opinię Sanepidu - a to kosztuje i trwa. A tak na poważnie - nikt nie wyda pozwolenia na budowę na działce letniskowej o ile w WZ nie będzie możliwa zabudowa letniskowa ale rozumiem, że WZ już masz ? http://www.muratordom.pl/budowa-i-remont/przed-budowa/dom-letniskowy,6320_2086.htm tu masz wszystko ładnie opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda0502 10.05.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Ja właśnie dzisiaj zaniosłam dokumenty do starostwa i złozyłam wniosek o budowę domu mieszkalnego -letniskiowego .Pozwolenie dostanę jak na noralny dom z ta róznicą ,że moze byc problem z zameldowaniem .W mojej gmnie są juz przypadki pierwszych meldowań w domkach letniskowych całorocznych . Więc mam nadzieję ,że mnie równiez sie uda .W warunkach zabudowy mam "budynek rekreacji indywidualnej '.Zmienie się teoretycznie nazwa i nic więcej. Projekt domu jest jak normalnego domu ,a dokumenty do pozwolenia takie same na letniskowy co normalny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 10.05.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Zmienie się teoretycznie nazwa i nic więcej. Projekt domu jest jak normalnego domu ,a dokumenty do pozwolenia takie same na letniskowy co normalny . Więc w czym róźnica? Prócz potencjalnych kłopotów z zameldowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaros 14.05.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 W wysokości podatku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda0502 16.05.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Faktycznie podatek jest wyższy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts