Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POZWOLENIE NA BUDOWĘ !

ula1719501037

Recommended Posts

Z tymi oświadczeniami nie jest tak do końca ładnie i pięknie. Wiem, że niektóre urzędy mogą przyjmować coś takiego i na tej podstawie przybić pieczątkę, że decyzja jest ostateczna.

Ale znam też przypadki, unieważnienia takich decyzji, bo mimo wcześniejszego oświadczenia, strona przemyślała sprawę i odwołała się. Kolegium odwoławcze podtrzymało odwołanie i tym samym unieważniło decyzję.

I pewnie, dlatego w moim regionie nie praktykuje się tych oświadczeń.

A u nas to jakoś jest możliwe - na szczęście.

ula@ - gotowego wzoru nie ma. Pytaj w wydziale budownictwa, gdzie będziesz przedkładać takie zaświadczenie.

Z tymi oświadczeniami nie jest tak do końca ładnie i pięknie. Wiem, że niektóre urzędy mogą przyjmować coś takiego i na tej podstawie przybić pieczątkę, że decyzja jest ostateczna.

Ale znam też przypadki, unieważnienia takich decyzji, bo mimo wcześniejszego oświadczenia, strona przemyślała sprawę i odwołała się. Kolegium odwoławcze podtrzymało odwołanie i tym samym unieważniło decyzję.

I pewnie, dlatego w moim regionie nie praktykuje się tych oświadczeń.

A u nas to jakoś jest możliwe - na szczęście.

ula@ - gotowego wzoru nie ma. Pytaj w wydziale budownictwa, gdzie będziesz przedkładać takie zaświadczenie.

możliwe dopóki komuś nie przytrafi się taka sytuacja

Dziękuję Wam za zainteresowanie moją sytuacją. W banku pani poszła nam na rękę, przyjęła wniosek o udzielenie kredytu i zapewniła nas, że w czasie potrzebnym do uprawomocnienia ona zleci operat i prześle dokumentację analitykowi. To było wczoraj. Rzeczoznawca dzwonił dziś i spotknie jutro. WSZYSTKO ORGANIZUJĄ W TZW, MIĘDZYCZASIE. Czyli bez łachy...Dam radę....Ale gdybym potrzebowała na JUZ to.... :cry: u.

Jaro! Dlaczego juz zgłaszasz?u

Pytasz dlaczego formalnie już? czy dlaczego już chcę się budować? :wink:

W poniedziałek mijają ustawowe 2 tygodnie, a skoro chcę zacząć, muszę to zgłosić do nadzoru 7 dni wcześniej. Więc jak jutro zgłoszę to mogę za tydzień zaczynać. Tak sądzę :-?

A czy rzeczywiście zacznę za tydzień, czy na wiosnę, to już inna sprawa...