Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki kolor wypoczynku pasuje do mebli w kol."ognistego

agata_erato

Recommended Posts

Mam niewiele czasu, a więc przejdę od razu do konkretów: jakiego koloru może być wypoczynek biorąc pod uwagę, iż meble w mojej sypialni są koloru czereśniowego - inaczej mówiąc "ognistego brązu". Zastanawiam się nad czarnym skórzanym narożnikiem z czerwonymi lub ceglastymi poduszkami ale czy to słuszny wybór? Czy z takimi meblami mozna komponować wypoczynek w kolorze czerwonym (bordowym) z wielkimi białymi poduchami? Potrzebuję jak najszybszej odpowiedzi i z góry dziękuję

a może skoro kolor mebli jest bradzo ciepłym kolorem (ognistobrązowy) to trzymać się brązów? Co powiesz na czekoladowy kolor? Wg mnie bezpieczniej użyć tu ciemnego brązu niż czerni 8)

Gdyby w pokoju był fiolet lub śliwka to wtedy czarny i szary jak najbardziej, a jeśli wyrazisty brąz to bordo i czekolada :D

Przepraszam za brak szybkiej odpowiedzi, ale jestem w trasie... heh kochani ja nie fotografuję swoich mebli :wink: ale podaję stronkę, na której mozna obejrzeć potencjalny kolor http://www.meblenajtaniej.pl/minfo.php?id=481 OSTRZEGAM: nie mam zamiaru łączyć tego z wypoczynkiem w kolorze oliwkowym! Nie dodałam, ale meble zawierają także elementy waniliowe. pozdrawiam zainteresowanych

[/img]

Jednak upieram się przy czerwieni, potrzebuję "ożywienia" wnętrza - przez cały dzień panuje w nim dosłownie MROK ponieważ okno, z resztą jedyne - usytuowane jest po stronie wschodniej... próbując rozjaśnić/"zatrzymać słońce" w pokoju, każdą ścianę pomalowałam na ciepłe, pastelowe kolory ale w miarę doświedczenia pozwalam sobie rzec, że źle to wpływa na psychikę człowieka: tworzy się taka mdła atmosfera, ("zawieszenie umysłowe"), wręcz przygnębiająca i stąd ten pomysł na odważne meble, bo większość moich znajomych tak twierdzi.

krótko pytając: czy mogę połączyć czereśnię z czerwienią?

biorąc pod uwagę ciemne wnętrze, nie bardzo chciałabym umieszczać czekoladowego wypoczynku - nawet zrezygnowałam z pomysłu czarnej kanapy (chociaż i tak rozjaśnionej czerwonymi lub białymi poduszkami)

* z pewnością niekorzystnie na psychikę wpływają brudne odcienie zieleni takie jak: khaki czy oliwkowy, kojarzą się bowiem z zamieraniem przyrody przed zimą...

biorąc pod uwagę ciemne wnętrze, nie bardzo chciałabym umieszczać czekoladowego wypoczynku - nawet zrezygnowałam z pomysłu czarnej kanapy (chociaż i tak rozjaśnionej czerwonymi lub białymi poduszkami)

* z pewnością niekorzystnie na psychikę wpływają brudne odcienie zieleni takie jak: khaki czy oliwkowy, kojarzą się bowiem z zamieraniem przyrody przed zimą...

wiesz.. ja bałabym się czerwieni- męczy mnie ten kolor na dłuższą metę ale może nie ma się co sugerowac moją opinią. Wg mnie faktycznie lepiej byłoby wstawić jasną-waniliową kanapę. Ale decyduj Ty bo to Ty masz się dobrze czuć w swoim domu. :D

• 3 weeks później...