apeska 27.04.2003 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2003 Poszukuję osób, które wybrały projekt Żonkil studia Archeton. Mam wiele wątpliwości, pytań. MOże ktoś mógłby się ze mną podzielić swoimi doświadczeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miro1 12.02.2006 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 jestem zainteresowany tym projektem i chcialbym znac opinie innych osob na ten temat! prawdopodobnie bedzie to wlasnie ten projekt naszego domu bylbym wdzieczny za udzielenie mi porad i wskazowek na ewentualne poprawki w projekcie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata_stce 12.02.2006 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 E wziąbys wkleil link tej chaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miro1 12.02.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Sorki zapomniałem oto link: http://archeton.pl/index.aspx Po prawej stronie jest wyszukiwarka nazwa projektu: Żonkil. Miłego oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gloria Victis 13.02.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Na plus:dobre rozplanowanie poddasza (funkcja) Neutralnie:- wnetrza parteru mocno mieszkaniowe. Jakby z poprzedniej epoki. Jak ktoś lubi...- wygląd zewnętrzny (subiektywnie) nie zachwyca. Nie do końca znalezione proporcje. Na minus:- schody - Nie podoba mi się zabieg z 3 stopniami z sieni do holu.- brak przejścia z garażu do domu. pozdarwiam,gloria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 13.02.2006 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Ja też mam projekt z Archetonu- ale Chaber2. Podobny z tym,że podpiwniczony częściowo .Najpierw chcieliśmy piwnice wywalić ale stanęło na tym,że zostaję. Na dole też mamy 2 pokoje tyle że planuje rozdzielić je rozsuwanumi drzwiami aby mieć duży salon na super okazje! Pozdrawiam i życze trafnego wyboru! cyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 13.02.2006 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Fatalny wiatrołap - bardzo malutki a na dodatek w nim troje drzwi - nie do przyjęcia. Na poddaszu - pokój o powierzchni nieco ponad siedem metrów, to nieporozumienie. Zupełny brak pomieszczeń gospodarczych, garderób. zastanow się, gdzie pomieścic wszystkie klamoty? Budowac dom po to, żeby miec w nim standard blokowy, to chyba bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miro1 13.02.2006 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Dzieki za opinie mamy nad czym myslec moja ksiegowa(żona) z lekka podlamana, gdyby sprobowac wydluzyc troszeczke garaz i zrobic z niego przejscie do pomieszczenia gospodarczego chyba jest to mozliwe?a nad schodkami w sieni tez sie zastanawiamy. Chaber2 jest ok lecz obawiamy sie wzrsotu kosztow ze wzgledu na piewnice.Pozdrawiamy miro1 z ksiegowa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 14.02.2006 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Chber 2 zdecydowanie lepszy! Może po prostu zrezygnowac z piwnicy?Na górze (jeśli nie potrzebujecie trzech sypialni) do rozważenia rezygnacja z najmniejszego pokoju - ja zrobiłabym tam garderobę i pralnię (osobną). Radzę zapomniec o "Żonkilu", jest bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 14.02.2006 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 trobe dziękuję za miłą uwag na temat mego Chaberka miro1 To naprawdę niegłupi pomysł z Chaberkiem! Jeśli macie zamiar w Żonkilu powiększać garaż to to samo wystarczy wam zrobić w przypadku naszego projektu(gdybyście zrezygnowali z piwnicy) i miejsce na kotłownie już będzie.Zgody na takie zmiany w Archetonie uzyskacie bez problemu.Nas spotkała także miła niespodzianka cenowa Na stronie projekt kosztował 1500,ale objęty jest promocją z racji nowości i kosztował 1350PLN Zdecydujcie się bedzie nas więcej to i raźniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miro1 14.02.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Witam i pozdrawiam! oj Cyla Cyla co Ty z nami wyrabiasz mówiąc szczerze bardzo nas zaintrygowal Twój Chaberek lecz kotłownia przy garazu wiąże sie z dodatkowym kominem jeśli coś wiesz o kosztach podpiwniczenia to proszę o malutki cynk! Z góry dzięki ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 14.02.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 No kochani nie z dodatkowym tylko z kominem w innym miejscu.A koszty to jeszcze mi nieznane w tym tygodniu będe wiedzieć więcej to dam wam znać ! Ja też się napociłam zanim zapadła decyzja.Teraz Wasza kolej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 14.02.2006 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Aha ! Poczytajcie w wolnej chwili jakie nami dylematy targały http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=62249 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miro1 14.02.2006 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 po przeczytaniu Twojej wiadomości moja księgowa zamiast spac rozmysla nad Chaberkiem czekamy z niecierpliwością serdecznie dziękujemy i zanurzamy się w lekturę!Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 14.02.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 pozdrawiam księgową : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 15.02.2006 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 i jeszcze ta stronka http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=62770 W sprawie "naszego Chaberka" i początkowych planach likwidacji piwnicy, rozmawialiśmy z zaprzyjaźnionym kominiarzem i ten zdecydowanie odradził nam rozbudowę garażu na potrzeby zlokalizowania tam kotłowni z uwagi na dodatkowe koszty takie jak postawienie ściany termoizolacyjnej, zmiany lokalizacji komina, co wpłynie też na estetykę budynku. Wspomniał również o mogących występowac problemach przy paleniu w piecu z uwagi na niżej posadowiony komin.Piwnica ma też ten plus, że można w niej wyprowadzić pod kominkiem komin ułatwiający czyszczenie sadzy. Nie wspominam już o miejscu na opał..... Tak więc znowu jesteśmy w kropce i pewnie jednak budowę zaczniemy od piwnicy. "Budowanie wielka sztuka, wszystkich czeka nas nauka........" To nie zanudzam. Pozdrawiam -Mąż Cyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 15.02.2006 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Namotaliśmy Wam pewnie w głowach więc podam jeszcze jeden powód dla którego decydujemy się na piwnicę My planowaliśmy powiększyć garaż wzdłuż i wszerz a nad garazem zrobić strych lub taras - co wiąze się z wykonaniem stropu nad garażem Stwierdziliśmy więc,że lepiej wykosztowac się na strop w piwnicy a garaz zwyczajnie zadaszyć.Może nas koszty nie dobiją! I tak planujemy na ten rok tylko piwnice właśnie 'postawić" i fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miro1 15.02.2006 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 witam serdecznie cylo i mężu cyli !!dziękujemy za cenne rady p iwnica przewyższyła komin a co za tym idze chaberek żąkila też pozdrawiamy miro1 i księgowa !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 15.02.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 miro1 i księgowo Mamy nadzięję ,że nie przeklniecie dnia w którym noga Wasz stanęła na forum - a my na Waszej drodze do szczęśliwego budowania. My w tym tygodniu "adoptujemy" nasz projekt już tak na powaznie bo do tej pory to były przymiarki tylko Jak będziemy już choc troszkę mądrzejsi na temat budowy to sie do was odezwiemy A Wy kiedy ruszacie z budową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miro1 15.02.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 witamy!!życzymy powodzenia i trafnych decyzjiwiemy że szukacie oszcędności my skorzystamy z rozbiórkowej dachówki która po drobnej renowacji wyglada jak "nowa " i poleży następne x set latdoradził kolega budowlaniec koszt ok 700 pln na cały dachchcemy zacząć od maja jeśli wyrobimy się z" papierami"pozdrawiamy miro1 zksięgoiwą DO CYLI Z MĘŻEM !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts