Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dobry doradca z Milennium Poznań- potrzebny...

rob8

Recommended Posts

Witam,

Zamierzam wziąć kredyt na budowę w CHF, przychylam się do oferty Milennium i tym samym szukam kompetentnego doradcy z Poznania, który pozwoli mi uzyskać najlepsze warunki. Do tej pory odwiedziłem Open Finance i kierowano mnie właśnie na ofertę Milennium. Co myślicie o kredytach tego banku??? może ewentualnie jakiś inny bank?

Uważajcie na ten bank. Ja wzięłam tam kredyt, przyznali bez problemu. A w tej chwili mam problem z wypłatą 3 z 4 transz. Problemy na jakie napotkałam:

1) kontakt tylko z konsultantem - ten z kolei nigdy nic nie wie - przesyła zapytania do analityka (odpowiedź analityka to jedno zdanie, z którego nic nie wynika)

2) kontakt z analitykiem niemożliwy, zwróćcie uwagę wszędzie macie podany numer infolinii, nigdzie innego, a więc wiąże się to z częstszymi wizytami w oddziale. Ja osobiście zdobyłam numer telefonu do oddziału i pracownicy banku teraz są strasznie oburzeni jak dzwonie i każą mi przyjechać, albo odsyłają na infolinię

3) na wypłatę transzy, albo inną odpowiedź czekaliśmy tydzień, uzyskaliśmy ją właśnie po 3 interwencjach (zgodnie z umową 3 dni)

4) w chwili obecnej możemy złożyć tylko reklamację (to jest dzisiejsza odpowiedź konsultanta)

A i sprawdźcie dokładnie kosztorys jaki Wam bank przedstawi przy kredycie. Nam przedstawił wraz z kosztami instalacji gazowej (kiedy u nas nie ma gazu!). Jak im zwróciliśmy na to uwagę, to w miejsce instalacji wstawili kominek za 7 tys.

W chwili obecnej właśnie zastawiam się nad wzięciem kredytu gdzieś indziej i spłatą tego, albo zastanawiam sie jakie będą konsekwencje nie wykorzystaniem kolejnych transzy i nie wywiązania sie z umowy pod względem terminu odbioru budynku.

A i jeszcze jedno: na jednej ze stron wystawiłam bankowi negatywną opinię z uwagi na słaby kontakt i opinia była systematycznie usuwana

:evil:

Jak wyżej napisałam jadę jutro. Nr tel. do oddziału otrzymałam podczas pierwszej rozmowy. Nie wiem jak będzie dalej, ale wstępnie mnie złapali. Jednocześnie składam wniosek do PKO BP asekurując się. Millennium przegina z czasem dlatego moim warunkiem jest termin podpisania najpózniej 15,12,06. Jeśli się nie przygotują do tego czasu, następnego dnia zaciągam kredyt w PKO. i niech spadają... :wink: :wink: :wink: u.