Zbyszek S. 27.04.2003 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2003 Drodzy Państwo!Mam problem z wyborem izolacji poziomej ( sytk fundamentu z murem - ścian dwuwarstwowa ceramika + styropian). Co myślicie o tradycyjnej izolacji tz. Papa asfaltowa + lepik na gorąco. Jak się zachowa wtedy styropian . Słyszałem że przy styku z lepikiem ulatnia się. Czy to prawda?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.04.2003 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2003 Taką izolację (asfaltową) zaleca się zatrzeć cienką warstwą mocnego podkłądu tynkarskiego z wtopioną siatką wzmacniającą.A dlaczego nie typowa folia izolacyjna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 27.04.2003 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2003 Witam. Ja zastosowałem papę na lepiku. Jednak później widziałem specjalne taśmy z folii o grubości 1mm, specjalne do tego celu. Miały nawet przetłoczenia, tak aby folia była chropowata. Teraz wykorzystałbym je. Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iberlander 27.04.2003 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2003 Ja na styropin (zewnętrzny) na ścianie fundamentowej położyłem papę termozgrzewalną tzn. którą wystarczy przelecieć palnikiem od wewnąśtrz i się klei. Przykleiła się elegancko do styropianu i teraz mam izolacje 100%. To wszystko zależy od wykonawcy, nie którzy nie mają praktyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts