Anaor 13.11.2006 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Podzielcie się opiniami i uwagami nie tylko ci co mają! Jak to wygląda estetycznie w kuchni może ktoś ma zdjęcia nie mogę sobie wyobrazić kuchni z takim dodatkowym wyjściem, a jak to wygląda w praktyce (drzwi zamiast okna) a może lepiej takie małe okienko + wąskie drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietrov 13.11.2006 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Obowiązkowo przyda się zwłaszcza latem, kiedy posiłki zjada się na zewnątrz, na świeżym powietrzu (śniadanie mistrzów, obiad ze znajomymi czy wieczorny grill). Przynosisz/zanosisz naczynia, posiłki bezpośrednio przez drzwi kuchnia/taras. Żadnego kłopotu z brudnym/mokrym obuwiem (masz przecież w kuchni posadzke zmywalną), a łazić z tarasu do kuchni przez salon, e to dla gości. Zimą przy drzwiach może stać stół do posiłków albo zielsko (chowane na mrozy do domu). Większa stolarka to więcej ubytku ciepła z pomieszczenia, ale nie trzeba się przejmować, generalnie w kuchni zawsze jest cieplej z powodu gotowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukol-bis 13.11.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Tak właśnie mam i teraz nawet nie wyobrażam sobie, że mogło być inaczej. Przypuszczam tylko, że takie rozwiąznie pasuje raczej do większych pomieszczeń. U mnie kuchnia ma 25m2. Przy wyjściu na taras jest dość spore okno i normalne drzwi na w / w taras. Na drugiej ścianie jest drugie, mniejsze okno.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 13.11.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Mysmy przeniesli okono balkonowe z salonu wlasnie do kuchni. Na poczatku sponiewieralam chlopa ze glupi jest i ma bez sensu pomyslu. Teraz nie wyobrazam sobie kuchni bez wyjscia na taras! Pomysl - w lecie w slonie ciagle jakis piach, brud itp. W kuchni to jescze mozna przymknac na to oko. POza tym mam jescze w kuchni okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 13.11.2006 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Ja miałam w poprzednim domu wyjście na taras z salonu i to był dramat szczególnie w lecie - ciągłe chodzenie po napoje, a jak mąż kosił traw i co chwilę latał po wodę i piwko, to był horror! Na podłodze kropki od kapiących szklanek i zadeptane, podobnie, przy przyjęciu grillowym. Teraz chcę mieć koniecznie wyjście z kuchni na ogród - nawet kosztem miejsca na szafki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 13.11.2006 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Obowiązkowo przyda się zwłaszcza latem, kiedy posiłki zjada się na zewnątrz... Moje marzenie - ale ale - w kwestii formalnej - Ty zjadasz posiłki? Posiłki na tarasie smakują najlepiej, gdy są spożywane http://manu.dogomania.pl/emot/koch.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyfer 14.11.2006 03:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Witam!Chyba nie mam juz sił, żeby komentować; wszędzie to samo - naśladownictwo!; a gdyby najpopularniejsi pismacy uznali za najzdrowsze, spanie w hamaku w szambie ?> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 14.11.2006 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 nie mam jeszcze domku , ale znam dwie rodziny , posiadajace wyjscie na taras z kuchni i sa tym rozwiazaniem zachwyceniJedna ma okno balkonowe , tragedia ,jesli chodzi o dzieciece paluszki Druga wstawila drzwi , dosc mocno przeszklone i jest zadowolona ( latwiej przetrzec je szybko szmatka )Obie maja drewniana podloge w salonie i twierdza , ze gdyby nie mialy dodatkowego wyjscia na taras przez kuchnie , dechy nadawalyby sie juz dawno do szlifowania (dzieci i ich przyjaciele przelatuja przez dom ok. 10x/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasinka83 14.11.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 W naszym nowym domku także będziemy mieć wyjście na taras z kuchnio-jadalni. Na początku chciałam to zmienić i zrobić wyjście na taras z salonu, gdyż jest taka możliwość. Nie wyobrażałam sobie nie mieć połączenia salonu z tarasem...ale.. po przemyśleniu wszystkich za i przeciw doszłam do wniosku, że zostawimy sprawę tak, jak jest tzn. pozostanie wyjście z jadalni na taras.Latem na tarasie będziemy jadać śniadania i kolacje-raczej nie byłoby to możliwe gdybym miała wyjście na taras z salonu bo latanie z talerzami przez salon nie nalezy do przyjemnych i wygodnych. No chyba, że ktoś ma dwa wyjścia...u nas byłoby brzydko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 14.11.2006 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Co prawda wyjście jest z jadalni, ale jest ona połączona razem z kuchnią i stanowią jedność. Bardzo polecam. Więcej plus zdjęcia w dzienniku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 14.11.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Polecamze względów praktycznych. Jak ktoś kilka razy bedzie musiał uprzatnąć "ścieżkę" wydeptaną przez środek salonu przez gości z grilowanej imrezy z ogrodu, ten doceni zalety wejscia przez kuchnię/jadalnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 15.11.2006 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 A czemu byłoby brzydko mieć wyjście z salonu i kuchni na taras? Bo tak właśnie chcę. Dwa wyjścia koło siebie. Czy to będzie brzydko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 15.11.2006 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Ja mam wyjście z kuchni na zadaszoną część tarasu a z salonu na część niezadaszoną. Są one obok siebie ale z kuchni już na prostopadłej ścianie względem głównej elewacji ogrodowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 15.11.2006 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 http://www.archi-projekt.com.pl/dat/tyl/52.jpgA ja bym miała tak tylko zamiast tego okna pod zadaszeniem drugie drzwi właśnie do kuchni a taras przedłużony o całą długość domu. Tylko powiedzcie jakie tam drzwi by najlepiej pasowały całe tylko drzwi czy z połowy drzwi okno żeby było kawałek parapetu? Jak myślicie będzie to ładnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 15.11.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 ładniej bedzie drzwi tarasowe, nie dziel tego na okno i drzwi.Jaką masz szerokość tego okna?Moze wystarczy pociągnąć otwór w ścianie w dół i zrobić drzwi z ruchomym słupkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 15.11.2006 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Nie wiem jaka jest szerokość okna bo jeszcze nie mam projektu ale chyba taka sama jak tych drzwi obok. A co to ten słupek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markiz 15.11.2006 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Czytam ten wątek i rzeczywiście po przemyśleniu wydaje się to dobrym rozwiązaniem. Ale w gamie projektów, które mnie interesują, jakoś nie mogę doszukać się takiego, w którym zastosowane byłoby takie rozwiązanie. A interesują mnie domki w granicach 120m2, z użytkowym poddaszem i garażem, proste i zgrabne architektonicznie - może źle szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 15.11.2006 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 gotowe projekty zazwyczaj mają kuchnie od frontumoże dlatego nie ma w nich wyjść na tarasy ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 15.11.2006 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 W moim taż nie ma ale ja poprostu zamieniam pomieszczenia pokój na kuchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 15.11.2006 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Nie wiem jaka jest szerokość okna bo jeszcze nie mam projektu ale chyba taka sama jak tych drzwi obok. A co to ten słupek Chodzi o to że przy słupku nieruchomym masz po otwarciu obu skrzydeł po srodku słupek, przy ruchomym słupku otwierasz oba skrzydła drzwi i masz piękne szerokie wyjście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts