Anaor 15.11.2006 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Czyli takie szerokie drzwi jak z salonu? Czy może lepiej wąskie drzwi pojedyncze?Jak bedzie lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 15.11.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Ja mam okna tarasowe, 90 cm szerokości, ponieważ są to najczęściej używane okna, daliśmy tam poprzeczkę na wys 90 cm. Obowiązkowo musi być zamknięcie od zewnątrz. Bardzo się przydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 25.01.2007 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Poradzcie a czy w kuchni która ma 10 m2 ładnie będą wyglądały takie drzwi tarasowe? I jak to wygląda w praktyce jeśli nie ma kuchni od frontu bo przeważnie jest przecież od frontu. Poradzcie bo muszę już zdecydować czy to dobry pomysł przenosić kuchnię żeby było wyjście na taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 25.01.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Poradzcie a czy w kuchni która ma 10 m2 ładnie będą wyglądały takie drzwi tarasowe? I jak to wygląda w praktyce jeśli nie ma kuchni od frontu bo przeważnie jest przecież od frontu. Poradzcie bo muszę już zdecydować czy to dobry pomysł przenosić kuchnię żeby było wyjście na taras. Wrzuć rzut kuchni wtedy bedzie mozna ocenic to rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majkel_B 25.01.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Chęć posiadania kuchni z wyjściem na taras była decydująca w wyborze projektu indywidualnego. Zdecydowana większość projektów przewiduje kuchnię od frontu. W naszym przypadku było to rozwiązanie beznadziejne. Ogód mamy od południa a wejście od frontu, zachowując taki układ (kuchnia od frontu) byłaby niekończąca się bieganina pomiędzy kuchnią a salonem i tarasem. Poza tym co to za przyjemność mieć okno kuchenne wychodzące na ulice - podjazd do domu. Dla nas kuchnia jest miejscem gdzie spędzamy dość dużo czasu, mamy dwójkę malutkich dzieci, więc jest co robić. Niejednokrotnie też zaobserwowałem, że na spotkaniu, imprezie w salonie siedzą nieliczni, natomiast cała reszta przebywa w kuchni. Fajnie jest siedzieć w kuchni i mieć wyjście na taras, fajnie jest patrzeć na ogród jak bawią się dzieci i wpadają przez drzwi po picie, poza tym dla mnie kuchnia z wyjściem na taras i na ogród przywołuje wspomnienia z dzieciństwa i domek na wsi. Ja tak buduję, to zdjęcie z budowy - kuchnia z wyjściem na taras i oknem obok - to ta część we "wnęce" do przodu wysunięta jest część "salonowa" - też z drzwiami tarasowymi. http://foto.onet.pl/8h51b,cy8yooleqlyl,6m6g8,u.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 25.01.2007 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 http://images1.fotosik.pl/230/cf04ef27309a694e.jpgpo zmianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 25.01.2007 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Proszę o więcej rad bo kilka osób mi to odradza, mówią że dwa wyjścia koło siebie będzie wyglądało beznadziejnie jak mam ich przekonać nie chcę żebny później było na mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 25.01.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Witaj! Ja również mam w projekcie wyjście na taras z kuchni. Na początku wyjście miało być usytuowane tak samo jak u ciebie i z salonu i z kuchni, ale później wymyśliliśmy sobie dwustronny kominek i umieściliśmy go w miejscu drzwi salonowych, a tam gdzie było okno (zresztą identycznie jak u Ciebie ) zrobiliśmy drzwi do ogrodu. Jeśli tylko nauczę się wklejać rzuty natychmiast Ci wyślę Moim skromnym zdaniem pomysł jest świetny i nie rezygnuj z drzwi tarasowych w kuchni. Pozdrawiam.[/url][/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 25.01.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 wklejam, ale nie wiem czy się uda [/img]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a308f582cac6adee.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 25.01.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Nie udało się - może mi ktoś pomoże ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 25.01.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Nie udało się - może mi ktoś pomoże ? "Ale sie dziecko ubabrało" na początku, na końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 25.01.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Krzysztofik - nie każdy jest geniuszem, albo po prostu nie pamięta wół ... Jak rozumiem ty nigdy z niczym nie masz problemów - GRATULACJE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 25.01.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 To jest rzut mojego parteru z wyjściem z kuchni na taras http://images14.fotosik.pl/65/bd0b5a032475ca7b.jpg Projekt jest indywidualny, gdyż w gotowych projektach trudno było znaleźć takie rozwiązanie (choć ostatnio coraz częściej można je spotkać). Taki właśnie układ był moim marzeniem. Pozdrawiam monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 25.01.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Krzysztofik - nie każdy jest geniuszem, albo po prostu nie pamięta wół ... Jak rozumiem ty nigdy z niczym nie masz problemów - GRATULACJE! na początku, na końcu, miałem racje Moje życie w dużej mierze składa się z problemów. Przepraszam, że chciałem być pomocny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 25.01.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Krzysztofik - nie każdy jest geniuszem, albo po prostu nie pamięta wół ... Jak rozumiem ty nigdy z niczym nie masz problemów - GRATULACJE! na początku, na końcu, miałem racje Moje życie w dużej mierze składa się z problemów. Przepraszam, że chciałem być pomocny Niestety nie jest to Twoją zasługą , problem tkwił gdzie indziej. Metoda prób i błędów zadziałała Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 27.01.2007 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 dzięki, tylko czy tak małej powierzchni 10m będzie to ładnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts