JoShi 13.11.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Jakiś czas temu kupiłam komplet miska ustępowa i umywalka wpuszczaną w blat firmy Roca. Z pewnych powodów (dla ciekawskich szczegóły w dzienniku) nie mogę zamontowac kupionej umywalki, muszę kupić mniejszą. Już wiem, że z umywalek wpuszczanych w blat firmy Roca już mniejszych nie ma. Mam więc następujące alternatywy do rozważenia: 1. Kupić umywalkę narożną Roca (najmniejsza oferowana ma 45 cm a lepiej by było znaleźć mniejszą, w styczniu ma być mniejsza i to niesymetryczna, ale nie wiem, czy cena mnie nie zabije)2. Kupić mniejszą, jeśli istnieją umywalke wpuszczana w blat lub podblatową innej firmy.3. Znależć odpowiednio małą umywalkę narożna innej firmy. Niestaty wiem, że biała ceramika różnych producentów ma różne odcienie. Czy wiecie może produkty których firm maja odcień maksymalnie zbliżony do produktów Roca a w dodatku zbliżone ceny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 14.11.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Ostatnio też się nad tym zastanawiałam, nawet w sklepie patrzyłam czy widać różnicę w odcieniach bieli, tyle że u mnie chodzi o brodzik i resztę armatury. Pani przekonywała mnie, że to nie będzie dostrzegalne. Chociaż w przypadku muszli i umywalki jest jednak trochę inaczej.Wydaje mi się, że do koloru Roci pasowałoby Koło, ale dokładnie już nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akinom 14.11.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 mam duża umywalkę Roca, kibelek Koło i wszystko super do siebie pasuje. Szczerze, nawet nie widze różnicy w odcieniach bieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 15.11.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Roca, koło i cersanit mają rózne odcienie bieli i co do tego nie ma kwestii.Do roca pasuje Laufen (ta sama grupa), do koła keramag, do cersanitu nic,Blacha: do roca pasuja wanny roca blaszane, do koła Kaldewei, do cersanitu olkusz (mniej więcej), akryl tych firm nie pasuje do niczego, poza tym biel można skorygować światłem jeżeli coś po zamontowaniu jest zbyt żółte albo "zimne" wymieniasz halogenek nad tym miejscem i tyle, w twoim przypadki ważniejszy jest wymiar niż kolor także nie tragizuj, jeżeli mi napiszaecz jakie potrzebujesz wymiary umywalki to ci coś znajdę (może) tylko napisz bo sorki ale troche czasu nie mam zeby po blogach szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 15.11.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 jeszcze jedno: można czsami coś fajnego z importu z chin znalezc, mam np. umywalkę kwadratową stawianą na blat z otworem na baterię w rozmiarze 37x37x11, oczywiście ledwie można w niej stringi przeprać ale do umycia rąk się nada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 15.11.2006 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Maksymalnie 40x40 idealnie 40x35 minimalnie 35x35 Najlepiej narożna lub prostokątna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts