Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ceramika sanitarna - odcienie bieli

JoShi

Recommended Posts

Jakiś czas temu kupiłam komplet miska ustępowa i umywalka wpuszczaną w blat firmy Roca. Z pewnych powodów (dla ciekawskich szczegóły w dzienniku) nie mogę zamontowac kupionej umywalki, muszę kupić mniejszą. Już wiem, że z umywalek wpuszczanych w blat firmy Roca już mniejszych nie ma. Mam więc następujące alternatywy do rozważenia:

1. Kupić umywalkę narożną Roca (najmniejsza oferowana ma 45 cm a lepiej by było znaleźć mniejszą, w styczniu ma być mniejsza i to niesymetryczna, ale nie wiem, czy cena mnie nie zabije)

2. Kupić mniejszą, jeśli istnieją umywalke wpuszczana w blat lub podblatową innej firmy.

3. Znależć odpowiednio małą umywalkę narożna innej firmy.

Niestaty wiem, że biała ceramika różnych producentów ma różne odcienie. Czy wiecie może produkty których firm maja odcień maksymalnie zbliżony do produktów Roca a w dodatku zbliżone ceny ?

Ostatnio też się nad tym zastanawiałam, nawet w sklepie patrzyłam czy widać różnicę w odcieniach bieli, tyle że u mnie chodzi o brodzik i resztę armatury. Pani przekonywała mnie, że to nie będzie dostrzegalne. Chociaż w przypadku muszli i umywalki jest jednak trochę inaczej.

Wydaje mi się, że do koloru Roci pasowałoby Koło, ale dokładnie już nie pamiętam.

Roca, koło i cersanit mają rózne odcienie bieli i co do tego nie ma kwestii.

Do roca pasuje Laufen (ta sama grupa), do koła keramag, do cersanitu nic,

Blacha: do roca pasuja wanny roca blaszane, do koła Kaldewei, do cersanitu olkusz (mniej więcej), akryl tych firm nie pasuje do niczego, poza tym biel można skorygować światłem jeżeli coś po zamontowaniu jest zbyt żółte albo "zimne" wymieniasz halogenek nad tym miejscem i tyle, w twoim przypadki ważniejszy jest wymiar niż kolor także nie tragizuj, jeżeli mi napiszaecz jakie potrzebujesz wymiary umywalki to ci coś znajdę (może) tylko napisz bo sorki ale troche czasu nie mam zeby po blogach szukać.