Pejade 27.04.2003 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2003 Jak zrobiliście ścianki działowe pamiętając o dobrej izolacji termicznej "od dołu". Ja chcę położyć najpierw styropian, wylać płytę betonową (oczywiście z dylatacją), w płycie pozostawić rurki wodne i CO. Od wykonawcy słysze,że tan nie można, chce stawiać ścianki działowe na "chudziaku". A co z ze stratami ciepła, chyba jednak przez taką przerwaną izolacje termioczną ciepło będzie uciekać. A może nie mam racji?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 27.04.2003 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2003 Witam. Chyba lepiej postawić na, jak to stwierdziłeś "chudziaku" i nie mieć problemów z osiadaniem, niż na ociepleniu, które musi osiąść pod takim obciążeniem. Policz ile waży nawet najlżejszy BK i jaki to będzie nacisk na tak małą powierzchnię. Chyba, że będą to ścianki szkieletowe?Poza tym pod podłogą nie będzie ujemnych temperatur, a pewnie kilka st. na plusie. Fundament powinieneś ocieplić do ław. Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pejade 28.04.2003 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 Dzieki za rady, Fundament mam juz ocielplony do ok - 70 cm.Chcę postawic scianki szkieletowe ale juz na koncowej szlichcie. Jeszcze zresztą przemyśle to sobie. Zdrówko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 28.04.2003 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 Witam ponownie. Szkieletowe, bez obaw stawiaj na wylewce. Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts