Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TELEFON BEZ klapki ;) - pomocy :):):):):)

zielonooka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aktualne :wink:

ale - ten telefonik jest za drogi - 2000 nie wydam :wink: - zwlaszcza ze moje telefony upuszczam, topie , najezdzam samochodem i daje sobie ukrasc :wink: :cry: :oops: a po drugie - bez przesadyzmu [ nie biore w abonamencie wiec kupuje "drogi"a nie za 1 zl w promocji i na pewno nie dam sie na ERE namowic :wink: :lol: ]

Dwa co to wogole za model????

Ja sie teraz baaaardzo mocno zastanwiam na tym

- czytam bardzo dobre opinie (troche ludzie marudza o baterii ale sa tez glosy ze bateria jest ok wiec sama juz nie wiem) a tak to tylko chwala i jakosc wykonania i funkcjonalnosc i "bajery"

:wink:

Mialam w rekach telefon - i faktycznie jest mruczaśny :wink:

Samsung D600

http://www.samsung.com/au/products/mobilephones/mobilephones/images/m_d600.jpg

:D mniamuśy jest, moje dzieci oba taki maja i są zachwycone. Co do bateri - jak sie słucha długo mp3 czy radia to żadna bateria nie wytrzyma. Mój zieńciunio siedzi na telefonie non stop -duzo gada i SMSuje i jego bateria wytrzymuje 4-5 dni.

Co dla mnie jest ważne - ten telefon jest miły w dotyku i obsłudze.

Aha, bedziesz na poczatku się mylić jeżeli miałaś NOKIE bo troszkę inaczej są klawisze funkcyjne ustawione ale myslę że to nie problem :D

:D mniamuśy jest, moje dzieci oba taki maja i są zachwycone. Co do bateri - jak sie słucha długo mp3 czy radia to żadna bateria nie wytrzyma. Mój zieńciunio siedzi na telefonie non stop -duzo gada i SMSuje i jego bateria wytrzymuje 4-5 dni.

Co dla mnie jest ważne - ten telefon jest miły w dotyku i obsłudze.

Aha, bedziesz na poczatku się mylić jeżeli miałaś NOKIE bo troszkę inaczej są klawisze funkcyjne ustawione ale myslę że to nie problem :D

noki nie lubie wiec przestawie sie z najwieksza przyjemnoscia 9mialam wczesniej i nokie i siemensa i osnio moje ukochane mitubishi M50i :wink: )

Pytanko - ten Samsung D600 ma radio? :wink:

bo sadzilam ze nie

ps. gdzeis wyczytalam ze nie mozna ustawic dzwonienia i wibracji razem - ale az mi sie nie chce wierzyc :wink: :lol:

:( niestety nie ma radia. Co do ustawień o których piszesz nie wiem, zapytam dzieci. Ale tak może być bo ja w swoim obecnym Samsungu X700 też nie mam takiej możliwości i bardzo mi tego brak ( nie słyszę dzwonka na ulicy).

to mam duza prosbe - spytaj

Dla mnie to standard ze sa opcje:

- milczy

-dzwoni

-wibruje

-dzwoni i wibruje

[czasami jest jeszcze "najpierw chwilke wibruje potem dzwoni"] :wink:

az mi sie nie chce wierzyc ze nie ma opcji - dzwonie i wibruje jednoczesnie! :o

jak jest wibracja potem dzwonek - i ja uslysze juz dzwonek to mam za malo czasu !

zaczyna grac dzwonek to zanim ja wygrzebie ten telefon - dzwoniacy sie wylącza :-?

mozesz ustawić albo sam dźwięk, albo najpierw wibracja ( 3x) i potem dźwięk albo samą wibrację.Tak maja wszystkie nowe Samsungi :(

stare tez :(

zawsze nie to strasznie draznilo :-?

dzieki ewusia! :wink: Pan Samsung ma juz jeden "minusik" :wink:

moze i dobrze bo byl za idealny :wink: :lol: [ i za drogi ciut wiec moze to mnie sloni do przemyslenia zakupu :lol: ]

sorry ale nie przeczytałem wszystkich waszych postów. chciałem tyko nadmienić że powstał telefon philips xenium 9@9i którego bateria trzyma 30 dni :o . słyszycie - miesiąc!!!!!! niestety w polsce jest jeszcze niedostępny choć można było go kupić na allegro za 700 zeta ( to chyba niewiele) niestety spóźniłem się bo panna sprzedała wszystkie jakie miała. podobno był z polskim menu. szkoda że mi się nie udało.

dużo tańszy od D600 jest X700, rewelacyjnie wyraźny ekran, bez klapki, z radiem i innymi bajerami. U nas nówke mozna kupić za 700zł. Ja jestem z niego bardzo zadowolona. I jest tak samo co D600 przyjemny w dotyku.

http://www.telepolis.pl/grafika/katalog/Samsung/Samsung_SGH-X700/samsung-sgh-x700_3.jpg

a ja proponuje cos bardziej kobiecego. uzytkuje ten telefon od ponad roku, zero negatywnych uwag. super telefon, wyglada czadowo, robi wrażenie, podoba sie kobietom i nie tylko. bateria wytrzymuje 4-5 dni a rozmawiam duzo. prosty w obsludze (obsluga bardzo podobna do Nokii).

Nokia schodzi na psy niestety, mamy kilkanascie nowych nokii w firmie (sa to glownie wyzsze modele) i znaczna czesc była / jest naprawiana w ramach gwarancji. to nie jest ta sama marka co kiedys

http://www.telepolis.pl/grafika/katalog/Samsung/Samsung_SGH-E530/samsung-sgh-e530_3.jpg[/img]

polecam

wilma ja NIE CHCE klapki! :wink: :lol:

teoretycznie oczywiscie bo klapki uwielbiam i byc moze jednak sie "zlamie" w tej kwestii :wink:

Mam 3 pytanka a propos Twojego Samsunga (i do ewuni ewentualnie jesli moge prosic tez by dzieci swoje podpytala ) :wink:

- jesli przychodzi sms dziadostwo namolnie pika co parenascie sekund dopoki sie tego smsa nie odczyta !!! :evil: [jest to wyjatkowo urocze w nocy lub poznym wieczorem gdy juz zasypiamy a telefon nie lezy w zasiegu reki lub postanowilismy sms olac i odczytac nast. dnia rano ] / normalny telefon pika raz i potem siedzi cicho ! :wink: / Co gorsza nijak nie mozna tego przestawic zeby powiadamial o sms raz i sie potem zamknał :-?

- w momencie jak bateria juz ledwo zipie - znow co pare(nascie ) sekund odzywa sie "pikacz" tak jakbym za pierwszym razem nie uslyszala i nie dotarlo do mnei ze nalezy poszukac w zasiagu lapek ladowarki - i to nie tylko jak gadam ale jak juz lezy chwilowo nieuzywany [ urocze jak sie jedzie np. samochodem - skreca w lewo w megakorku i co chwila ma sie nerwowy tik bo cos "cwierka"] ( normalny telefon pika raz , ewentualnie w trakcie rozmowy nienamolnie przypomina ze za chwilke padnie )

- niemoznosc wejscia od razu do ksiazki telefonicznej (mowie o spisie ludkow bedacych w naszym telefonie)

Szybko mozna wejsc tylko do opcji "szukaj" (trzeba wpisac wtedy np. pierwsza literke delikwenta do ktorego dzwonimy i nacisnac "Szukaj" )

To jeszcze ok - choc ja lubie miec cala liste od razu i ew. wtedy nacisnac na kalwiaturze odpowiednia literke :wink: (nokie chyba maja podobnie ale zdaje sie mozna to sobie przestawic) ale !!!-

dzieje sie to (wejscie do "szukaj") jednym klawiszem (np prawym) ale wejscie juz do listy (bo moze nie pamietamy pod jaka literka jest ktos zapisany czy juz nawet po wpisaniu tej litery czy nazyw osoby i komeda by telefon odnalaz zadany numer ) klawiszem lewym (sic! :o )(bo nacisniecie znow odruchowo prawego wrzuca nas do jakis dziwnych opcji ) :evil:

Niepotrzebne przekladanie placow i koniecznosc zwlaczania naturalnego odruchu i/lub klęcia pod nosem jak niechcacy nacisnelo nam sie z rozpedu 2 x :-?

- omawiana juz kwestia dzwonek + vibra (wilma - jak jest w tym Twoim?)

Wszytkie te trzy opcje(plus to ze nie mozna ustawic wibracji i melodi rownoczesnie :-? ) .....potwornie mnie denerwuja - a mialam 2 samsungi (stare) i w obu to bylo - no i doznalam dzis olsnienia ze w nowych "super hiper" moze byc - o zgrozo - to samo :-?

...zadradzając moją miłość do nokii mam teraz sonyericssona K800i i jest super..super aparat 3,2 mega (mi akurat nie potrzebny ale naprawde robi fajne zdjęcia) bateria trzyma nawet nawet (mi 1,5 dnia) meni fajne , przyjazne w obsłudze , duża ksiązka telefoniczna , oprócz wszystkich bajerów ma wszystko to co potrzeba ,.

Ale słyszałem że dużo lepszy jest jakiś sonyeric... z seii 700 ....ponoć bateria rewela...tylko aparat 2 mega ale komu to potrzebne..

Odpowiadam jak jest u mnie, dzieci w pracy niedostepne telefonicznie do wieczora ale myslę że u nich jest to samo:

- powiadomienie o nadejściu SMS ustawiasz sobie jak chcesz, masz do wyboru: jedno pikniecie, co 1 min, co 2 minuty.Jeżeli ustawisz na 1 piknięcie na ekranie zostaje okienko z powiadomienie o nadejściu wiadomości

- niestety jak bateria się rozładowuje to pika namolnie ale cichutko i - jakby to powiedzieć - w ostatniej chwili tzn popika pare minut i pada

- do ksiązki telefonicznej wchodzisz wciskając prawy klawisz wyboru i masz od razu cały spis. Wpisując jakąś literkę przechodzisz na spis osób z nazwiskiem zaczynającym się na tą literę.

Dla mnie ten mój telefon ma jeszcze jedną dziwność ale ja wychowana jestem na NOKII i może dlatego mnie to troszkę drażni: jak ustawiasz sobie automatyczną blokadę klawiatury to nie mozesz jej z ręki zablokować. W sytuacji jak coś robię, kończę i od razu chcę włozyć telefon do torebki muszę chwile poczekać aż się zablokuje albo delikatnie go schować żeby sobie nie nabałaganić. Ale to tylko moje idczucie.

wilma ja NIE CHCE klapki! :wink: :lol:

teoretycznie oczywiscie bo klapki uwielbiam i byc moze jednak sie "zlamie" w tej kwestii :wink:

e tam, telefony z klapka sa wg mnie sa fajne i bardzo kobiece

- jesli przychodzi sms dziadostwo namolnie pika co parenascie sekund dopoki sie tego smsa nie odczyta !!! :evil: [jest to wyjatkowo urocze w nocy lub poznym wieczorem gdy juz zasypiamy a telefon nie lezy w zasiegu reki lub postanowilismy sms olac i odczytac nast. dnia rano ] / normalny telefon pika raz i potem siedzi cicho ! :wink: / Co gorsza nijak nie mozna tego przestawic zeby powiadamial o sms raz i sie potem zamknał :-?

nic mi o tym nie wiadomo. moj pika tylko raz i sie wiecej nie odzwa.

- w momencie jak bateria juz ledwo zipie - znow co pare(nascie ) sekund odzywa sie "pikacz" tak jakbym za pierwszym razem nie uslyszala i nie dotarlo do mnei ze nalezy poszukac w zasiagu lapek ladowarki - i to nie tylko jak gadam ale jak juz lezy chwilowo nieuzywany [ urocze jak sie jedzie np. samochodem - skreca w lewo w megakorku i co chwila ma sie nerwowy tik bo cos "cwierka"] ( normalny telefon pika raz , ewentualnie w trakcie rozmowy nienamolnie przypomina ze za chwilke padnie )

to prawada, a ten dzwiek jest wyjatkowo drażniący

- niemoznosc wejscia od razu do ksiazki telefonicznej (mowie o spisie ludkow bedacych w naszym telefonie)

Szybko mozna wejsc tylko do opcji "szukaj" (trzeba wpisac wtedy np. pierwsza literke delikwenta do ktorego dzwonimy i nacisnac "Szukaj" )

To jeszcze ok - choc ja lubie miec cala liste od razu i ew. wtedy nacisnac na kalwiaturze odpowiednia literke :wink: (nokie chyba maja podobnie ale zdaje sie mozna to sobie przestawic) ale !!!-

dzieje sie to (wejscie do "szukaj") jednym klawiszem (np prawym) ale wejscie juz do listy (bo moze nie pamietamy pod jaka literka jest ktos zapisany czy juz nawet po wpisaniu tej litery czy nazyw osoby i komeda by telefon odnalaz zadany numer ) klawiszem lewym (sic! :o )(bo nacisniecie znow odruchowo prawego wrzuca nas do jakis dziwnych opcji ) :evil:

Niepotrzebne przekladanie placow i koniecznosc zwlaczania naturalnego odruchu i/lub klęcia pod nosem jak niechcacy nacisnelo nam sie z rozpedu 2 x :-?

jest łatwy dostęp do do kontaktów, które wyslwietlaja sie w formie alfabetycznej listy lub oczywiscie mozesz wpisac poczatek nazwy co ulatwia odszukanie kontaktu

- omawiana juz kwestia dzwonek + vibra (wilma - jak jest w tym Twoim?)

Wszytkie te trzy opcje(plus to ze nie mozna ustawic wibracji i melodi rownoczesnie :-? ) .....potwornie mnie denerwuja - a mialam 2 samsungi (stare) i w obu to bylo - no i doznalam dzis olsnienia ze w nowych "super hiper" moze byc - o zgrozo - to samo :-?

to teraz nie wiem co powiedziec. zajrzalam w ustawienia, gdzie przy dzwiekach jest wybor pomiedzy: meldodią ALBO wibracja ALBO najpierw wibracja i po chwili melodia. ja mam ustawioną melodie, ale zawsze jednoczenie wibruje.

Dzieki za odpowiedzi !

Dzis rano czekala na mnie w pracy niespodzianka (troche w ramach prezentu juz gwiazdkowego)

Nowy firmowy telefonik... tylko sie nie smiejcie... nokia n70 :lol: :lol: :lol:

http://www.handy-discount.de/nokia/nokia_n70.jpg

kenedy zauroczyl czy jak?! :o :lol: :lol: :lol:

No wiec na razie dzis sie zaprzyjazniam z nia (zawsze moge kupic swoj prywatny ale... juz mam mniejsze , zdecydowanie mniejsze cisnienie :roll: )

I o dziwo dochodze do wniosku ze.....kurcze, nie jest zla ta n70 :wink: :lol: - nie chodzi wcale wolno (fakt ze nie mam masy kontaktow czy masy notatek, nie mam wiad glosowych czy nagran , zdjec ....itp.)

Ogolnie mi sie... podoba :wink: (choc to nokia! :lol: :o ) jest spora (plaska ale szeroka) dosyc ciezka :wink:

zdecydowanie "meski" telefon ale... o dziwo mi pasuje :)

Tylko ze gapy z pracy nie przyniosly mi instrukcji i.... moze wie ktos (kenedy!!! na ciebie najb licze jako bylego uzytkownika ;)) jak zmienic dzwonek i tapete? :oops: :D

duzo ma toto funkcji i zakladek i sie polapac nie moge (o dziwo ustawilam sobie ladna melodyjke w alarmie :wink: ale byla a opcja dostepna w "godzinie i czasie",... do opcji "dzwonki" jakos nie moge sie przekopac (w "narzedziach" tego nie ma albo nie umiem znalesc :( )

reszte powoli rozkminiam (jestem dumna ze chwilowo bez instrukcji :wink: )

A wogole chyba... przestane wieszac psy na noki.... :oops: 8) ,