Joaśka1 20.11.2006 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Dodałam nowe zdiecia do albumu...zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RH 20.11.2006 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Zdjęcia bardzo fajne, sypialnia rzeczywiście duża.chociaż nie do końca mogę sie połapać, ale zobacze projekt wiec może wtedy....Ten pokój z dużą szafą i biurkiem to jeden z dwóch na górze ?Jaką macie sciankę kolankową czy ją podnieśliście. My mogliśmy ją trochę podnieść ale już za późno.A właściwie to gdzie stoi Wasz dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joaśka1 26.11.2006 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 R>H Ten pokój z dużą szafą to jeden z tych dwóch podobnych na górze.Ściankę kolankową podnieśliśmy troszkę...ale nie pamiętam o ile.Nasz domek stoi blisko gór opawskich na opolszczyźnie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edi i Romi 30.11.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Cześć! Macie sliczny domek, wykończony w moich ulubionych kolorach. My budujemy troche inny, ale mam pytanie do Ciebie związane z budową. Mamy zrobione fundamenty a w następnym roku chcemy od marca zacząć resztę i na jesieni zamieszkać. Dużo ludzi odradza nam taki pośpiech: grzyb, pękające ściany itd. Boimy się tego i jeszcze tego czy zdążymy, ale nie mamy wyjścia - musimy pod koniec lata tam zamieszkać. Podpowiedz nam czy stosowaliście jakieś specjalne materiały, czym wykańczaliście itd. Interesuje nas wszystko, co pomogłoby nam uniknąć błędów, które mogłyby wyjść dopiero za jakiś czas. Prosimy o radę. ...dom jest naprawdę ciepły, przytulny - w sam raz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joaśka1 30.11.2006 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Edi i RomiWitajcie, mieliśmy identycznie, fundamenty wylane wcześniej a wiosną zaczeliśmy budowę. Może nam pomogło lato stulecia, nie mamy odrobiny wilgoci- było sprawdzane. Nie ma pęknięć, chociaż pewnie będą, ale są i w domach budowanych 2-3 lata, więc to zaden argument. Jedno co zrobiliśmy to to, że ociapliliśmy tylko część domu od strony zachodniej a resztę ocieplimy wiosną, żeby przypadkiem nie zrobić"termosu" to tak na wszelki wypadek.Budowliśmy z betonu komórkowego, a on bardzo szybko schnie, nie wiem jak w przypadku ceramiki bo ona lubi długo schnąć. Znajomi też budowali dom w kilka miesięcy i mieszkają już 3 lata...wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edi i Romi 01.12.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Tego mi trzeba było - pocieszenia moich skołatanych nerwów, że jednak będzie dobrze!!! Ale powiedz mi jeszcze jak wykańczaliście wnętrza - tyn, płyty k-g, czy może coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joaśka1 04.12.2006 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Edi i Romi Wykończenie wnętrz to tynk tradycyjny a poddasze płyty k-g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts