krzyss 27.04.2003 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2003 Są dwie działki po około 1000m. Dwie rodziny chca mieszkać obok siebie ale strona finansowa nie pozwala na kupno po 1000m, w grę wchodzi opcja 1400m i 600m. Rozumiem, że należy scalić te działki i ponownie podzielić. Kto tego dokonuje? (jakiś geodeta? gmina-jako urząd?). Koszty? Ewentualne kłopoty z urzędami? Wpis do księgi? Czy ktoś wie coś na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 27.04.2003 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2003 To praca dla geodety. Za podział działki nasz wziął 800zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 27.04.2003 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2003 To optymistyczne, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 27.04.2003 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2003 U mnie geodeta załatwił prawie wszystko co było konieczne. Koszt chyba 600zł 3 lata temu. Darowałem zobie scalenie, bo chyba musiałbym zapłacić za założenie nowej księgi wieczystej, a to oznacza czas i kasę. Kupiłem 2 działki szerokości 18m, a potem szukałem kupca na część jednej. Udało się tylko urwać 1m, więc mam dwie działki 18m i 1m szerokości, ale dzięki temu nie miałem już tak wielkiego problemu z usytuowaniem domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts