karoka65 25.11.2011 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 andzia nie panikuj tylko napisz jaśniej co ci się tam dzieje.Sprawdź czy nie zerwało zabezpieczenia na ślimaku i może przez to nie podaje węgla.Silnik może się włączać ale nie ciągnie ślimaka.Jak długo macie ten kocioł ? Może po prostu ślimak się skończył i trzeba wymienić.Napisz dokładniej co jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia115a 11.01.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Piec mamy 4 zimy slimak raz juz był wymieniany po 2 latach bo padł. Nie wiem sam zaczął spowrotem podawć węgiel ale jest z nim coś nadal ewidentnie nie tak bo strasznie dymi z każdej możliwej szparki w domu mamy prawie jak w wędzarni dobrze, że kotłownia jest na dole i na górze troche mniej to czuć. Już był czyszczony komin cały piec nic nie pomaga. Oprócz tego że dymi to nie da się nim osiągnąć większej temperatury niż 56 stopni a przy naszym domu nie ocieplony 20 sto latek my mamy 17 stopni. A jak już zgaśnie to np wczoraj mąż rozpalał przez prawie 5 h ;/ Masakra nie wiem czy wszystkie te piece takie sa czy nasz jest zepsuty, czy zamały do pow domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 11.01.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Wydaje mi się,że trzeba kocioł wygasić.Z instrukcją od palnika nieco posiedzieć, poczytać. Wymontować palnik z kotła, przejrzeć wszystko, czy nie ma gdzieś jakiejś dziury, czy wyczystka pod palnikiem czysta (jeżeli jest) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 11.01.2012 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 A komorę powietrza pod palnikiem czyścił ktoś kiedyś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts