tadzel 14.11.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 czy macie już przygotowane zapasy nasion do karmienia ptaków. Jakie ewentualnie są obecnie ceny np. nasion słonecznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 17.11.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 2.5 zł za kg niełuskany słonecznik, okolice Augustowa.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 20.11.2006 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Ja kupuję słoninkę i wieszam dla sikorek. Inne ptaszki też ją lubią. Bardzo miło jest patrzeć przez okno jak te drobne ptaszyny uwijają się przy jedzeniu. Kiedyś byliśmy zimą na działce na Mazurach i zawiesiliśmy słoninkę dla sikorek na drzewku śliwki węgierki. Oprócz sikorek dobierały się do niej zimorodki i sójki (chyba) a także .... kocur z sąsiedniego gospodarstwa Musieliśmy szybko dokarmić go odpowiednio żeby nie straszył ptaszków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.11.2006 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 ja kupuje specjalna mieszanke zimowa dla ptaków, oststnio kupiłam w nimczech super tłuste kuleczki do zawieszenia,wieszam tez słoninkę....w zeszła zimę miałam niezły ptasznik jednorazowo było u mnie 12 sikorek... do tego dokarmiałam drozda najpierw zjadł mi wszystkie jagody z jałowca pozniej co drugi dzien kładłam mu całe jabłko...ciekawa jestem czy tej zimy przyleci do mnie... i czasem kot zakradal sie po słonine mieszanka zimowa dla ptakow - 2 kg 8 zł. ( sa zbozam kukurydza, słonecznik i cos czego nie znam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 03.12.2006 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Ostatnio kupiłłem duży zapas niełuskanech nasion słonecznika po 2,50 kg. na bazarzew Piasecznie. Łuskany był po 6 zł/kg. Sądze że powinniśmy już zacząć mimo że pogoda wiosenna. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.12.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawomir potecki 05.12.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 czy macie już przygotowane zapasy nasion do karmienia ptaków. Jakie ewentualnie są obecnie ceny np. nasion słonecznika. podobno nie powinno się dokarmiać ptaków przy temperaturach plusowych . stwierdziłem , że u nas na pustelni ptaki gdy kończą się jagody odlatują w stronę większych skupień ludności co jest całkowicie zrozumiałe. aby tej " emigracji " zapobiec stawiamy już na początku Listopada karmiki i zaczynamy powoli dokarmiać ( przynęcać ) ptaszki .i wiem , że zostaną na " zawsze " karmę kupuję tu w Berlinie . ceny (akurat dzisiaj kupowałem ) : 25 kulek w wiaderku ( tylko na mrozy ) -- 7 € 5 kg .mieszanki tłustej ( też na mrozy ) ---3,50 € 1 kg słonecznika nie łuskanego ---------------0,7 € 1 kg mieszanki dla ptactwa różnego --------0,8 € ale sami też przygotowujemy mieszankę specjalną : http://www.republika.pl/slawkowo/karma.dla.ptaków.JPG a tu ptactwo się raduje : http://www.republika.pl/slawkowo/ptaszki.JPG jak stwierdziłem po ostatnich 2 sezonach zużycie karmy wynosi ok 7 kg. na miesiąc. ale za to wiosną i latem mamy mnóstwo przyjaciół . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts