adlerdarek 14.11.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Mam pytanie odnośnie podjazdu do garażu, który jest usytuowany ok.30 m od bramy wjazdowej na działkę. Problem jaki pojawia się to duży stopień nachylenia działki, wjazd odbywa się pod ostrą górę. Odpada wersja pozostawienia tam trawy, bowiem przy minimalnym deszczyku (nie wspomnę o warunkach zimowych) dojechać do garażu jest prawie nie możliwe ( samochodem bez 4X4). Planuję 3,5 m szerokość drogi wjazdowej, ale nie mam pomysłu czym ją wyłożyć ??? Można dodać także, że ziemia na działce to glina. Czy ktoś stosował na takim dużym nachyleniu opcję wyłożenia drogi kamieniami, jeżeli tak na co zwrócić uwagę przy tym? Jak się za to zabrać? A może inne sprawdzone rozwiązania!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 14.11.2006 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Dałbym płyty betonowe ażurowe,dwa pasy,lub na całości.Kamień po deszczu też traci przyczepność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.11.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 zawsze możesz zrobić podgrzewany podjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 16.11.2006 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Adlerdarek popatrz na to z drugiej strony, nie masz wjazdu pod góre, ale wyjazd z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radek_sziwa 17.11.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 No nie wiem czy to zaleta zwlaszcza w zimie jak nie zdarzy na czas otworzyc bramy albo wiatr ja przymknie przy wyjezdzaniu to sprobuj sie wtedy zatrzymac autem jadac w dol. Generalnie kiepska sprawa. Jedyne sensowne rozwiazanie to podgrzewany podjazd bo ani kamienie, ani plyty, ani jakieś kruszywo nie dadza ci komforu bezpiecznego wjezdzania/wyjezdzania. Zimową porą zawsze będziesz miał duszę na ramieniu - ja przynajmniej bym miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
www005531gazeta.pl 17.11.2006 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Witam, Ja mam taki zjazd do garażu. Dałem 2 pasy płyt ażurowych Meba - szerszą stroną w kierunku jazdy (chyba 40x60x10) i pozostawiłem nie wypełnione, dzięki czemu wystarczy w zimie odśnieżyć lekko te pasy i się jedzie (opony się zaczepią w tych otworach). Koszt 1 płyty - ok. 10zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artureski 17.11.2006 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 mam podobny problem - górka i glina, chciałem mieć bruk na całym podjeździe ale po tegorocznych deszczach i pierwszym ataku zimy już mi przeszło - pozostają płyty ażurowe jako jedyne sensowne rozwiązanie, innego rozwiązania nie widzę. Wystarczy kilka dni deszczów na glinie żeby zaczęły się problemy z wjazdem, a co dopiero śnieg i do tego na bruku - horror. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 17.11.2006 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Jesli masz więcej kaski to możesz to zrobić nawet z kostki brukowej lub granitu. widziałem taki podjazd i jeździłem po nim, gdzie kostka w miejscu gdzie toczą się opony ( pas 40-50 cm ) była ułożona "w ząb", to znaczy krawędź wystawała, albo jeszcze inaczej - każda kostka była ułożona z większym nachyleniem niż cały podjazd sumarycznie, skutecznie tworząc oparcie dla opon.Krawędzie kostki ( kostka ) były ułożone w jodełkę, podejrzewam, coby woda odpływała z podjazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts