Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika RobSto

RobSto

Recommended Posts

• Odpowiedzi 191
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Oj piękną.

W niedzielę po postu mnie zatkało na działce. Wszystko zasypanie równo śniegiem, słoneczko świeci i ta cisza

Chociąż już dziś mnie nie bawiło pięciokrotne odśniżanie samochodu i ślizgi po zasypanych drogach. A do tego jutro czeka mnie trasa i 800 km :( :-?

Edytowane przez RobSto

• 2 weeks później...

Witam RobSto,

Bardzo urokliwa ta Wasza działka i jej okolica!

Ja mam pytanie o tę firmę. Poszukuję właśnie wykonawców, którzy budują kompleksowo do stanu deweloperskiego. Nie jest ich chyba wiele, więc każda informacja na temat jakiegoś, wsparta własnym komentarzem, jest dla mnie niezwykle cenna. Do tej pory skłaniałam się w kierunku firmy DQM. W jednym ze swoich wpisów też o niej wspomniałeś. Czy znasz jakieś opinie na jej temat?

Jeśli mogę Cię poprosić ponadto o jakieś szczegóły na temat wybranej przez Was firmy ABN:

- jakich fachowców zatrudnia,

- czy buduje też dalej od Białegostoku,

- czy widziałeś jej dotychczasowe realizacje,

- jakie są opinie poprzednich jej klientów (jakość pracy, uczciwość, terminowość itp.).

Z góry dziękuję za te informacje. Trzymam kciuki za Waszą budowę. Powodzenia.

Pozdrawiam

Iza

RobSto,

w końcu widać, że działasz naprawdę, a nie tylko na papierze ;)

Tempo narzuciłeś ostre, mam nadzieję, że kasy wystarczy.

Pisząc wniosek do banku- zrób go na wyrost, ja przez chwilę miałem drobny zator bo zbiegło się kilka robót a kase miałem dostać za wykonanie kolejnych etapów i musiałem sie ratować szybką pożyczką od teściowej. Teraz już wyszedłem na prostą ale lepiej miec zapas gotówki na takie nieprzewidziane sytuacje.

Trzymaj sie, jak wyjdziesz już z ziemi (czyli zaczną rosnąć ściany)- wpadnę zobaczyć jak Ci idzie ;)

Robert

• 2 weeks później...
Udało mi się załatwić 12 wywrotek czarnoziemu z budowy. Jutro muszę sprawdzić czy jeszcze nie załatwić. Na marginesie, ceny piachu, czy czarnoziemu to kosmos!!! Za wywrotkę piachu ze żwirowni chcą od 230-280 zł. Mi udało się po 100 pln za wywrotkę

Rob za ile ziemi ta cena? Jaka duża jest ta wywrotka??

RobSto, poczytałam Twój dziennik.

Jestem pod wrażeniem miejsca, w którym budujesz.

Będziesz mieszkał w pięknym miejscu. Gratuluję.

A jeśli chcesz przesadzać drzewka, to teraz jest najlepszy moment, tuż przed rozpoczęciem wegetacji.

Pozdrawiam i życzę by budowlane problemy omijały Cię szerokim łukiem.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

A dziękuje, kolana zrobiły sie jakby troche płaskie ;)

Jeżeli chodzi o kotłownię- ja robię tak: mój instalator zrobił mi kompleksową wycenę wszystkiego- wody, CO, kanalizacji... Materiały + robocizna. Potargowałem się z nim, on zaproponował dobre ceny na materiały (choć sam przyznał, że trochę na nich zarabia) i dość dobra cenę robocizny. Porównałem cenę materiałów z tym, co oferowaly mi hurtownie- wyszło taniej przez instalatora. W dodatku mam mniej zamieszania z ekipami. Piec i cale wyposażenie kotłowni dobrał do moich potrzeb, tak że odpadło mi bieganie po firmach.

Pozdrawiam i zycze pogody- niech Ci budynek szybko przeschnie.

Robert