RobSto 16.04.2007 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Robin,dziś byłem w Termitechu,gościu wyliczył mi całą kotłownię - piec na ekogroszek 15kw stalowy, zasobnik, pompa, zawór i wkład kominowy - na 12 tyś netto + 7%.Jeśli masz lepszą cenę to moża ja sie uśmiechnę do Twojego instalatora.Daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 16.04.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 RobSto,jeżeli chcesz, podam Ci namiary na mojego instalatora, możesz z nim pogadac. Cena kotła i tego wszystkiego, co mi napisałeś to tylko część kosztów.Czy masz ekipe, która Ci to zrobi? Czy będziesz miał podłogówkę? U mnie, kompletna kotłownia razem z buforem o pojemności 500 litrów ale bez robocizny to koszt niecałych 11 tys zł, a koszt wszystkich instalacji (CO, woda, kanalizacja, podłogówka + robocizna za całość) to 30 tys. Do tego dochodzi koszt wykonania przyłącza wody i wykonanie oczyszczalni- to jeszcze 12 tys. Tak w ogóle- masz jutro chwilkę na kawę? spotkamy się, pogadamy...namiary wyśle na priv. Trzymaj się!Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 17.04.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Ha! I ja też mam za sobą pierwszy kontakt z Forumowiczem- spotkałem się z RobSto Miło było, nastepnym razem zaprosimy jeszcze kogoś, tak dla rozwoju sytuacji Pozdr. Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 18.04.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Szkoda Panowie, że ja tej kawy razem z Wami nie wypiłam, ale to wszystko przez te budowanie!!!! RobSto, czy masz problemy z materiałami? Majster ma z czego stawiać ściany? Pisałeś, że zamówiłeś okna. Gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 19.04.2007 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 (edytowane) NIESTETY z silikatami jak z innymi materiałami - krucho Majster ma obiecane na sobotę lub poniedziałek. Jak będą to ruszy robota z kopyta. Jeśli chodzi o okienka - do polecenia mam dwa miejsca. Fasada na Upalnej - tam kupował Robin - ceny mają bardzo bobre. Ja kupiłem w IDEALu na Waszyngtona - okienka były na komplecie(13 okien) o 500 zł droższe, ale z bajerami które mnie przekonały do tych 500 zł. - okna uchylają się w 3 stopniowo, - mają system samonaprowadzania skrzydła na idealne miejsce ( nie opuszczają się pod własnym ciężarem) - szyby nie 1.1 ,a 1.0 - blokada przed uchyleniem okna gdy otwieramy narmalnie (czasem się zdarza ) - ładny profil 6 komorowy (tylko 2 fabryki robią) Ceny w Idealu miałem po znajomościach (ale kto wie może mi tak tylko mówią) Warto odwiedzić te dwa miejsca i porównać Ja brałem w okleinie obustronnej - białe są o prawie 30% tańsze. Przy okazji - słyszałem że ceny oknien mają podskoczyć - szyby mają być droższe o 15% Robert Edytowane 19 Kwietnia 2011 przez RobSto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 19.04.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Dziękuję za wyczerpującą odp.! Wprawdzie do etapu "okien" u mnie jeszcze daleko, ale warto znac dobre adresy. Martwi mnie tylko ta podwyżka.... A jaką wybrałeś bramę garażową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 19.04.2007 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Brama najzwyklejsza uchylna ocieplana. Bez extrawagancji Drzwi zewnętrzne GERDA model TT i WX20 - dość przyzwoite za naprawdę niewielkie pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 21.04.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Wczoraj wieczorem przejeżdżałam obok Silikatów. Pracuja pełna parą! Więc może dostaniesz potrzebny materiał na ściany. Zresztą, na placu też maja trochę tego towaru... tylko ciekawe czy dla indywidualnych inwestorów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 21.04.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Pracuja, pracują Ja we czwartek w Ostrołęce też pytałem o silikat i Ytonga- obie wytwórnie też działają na trzy zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 21.04.2007 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Jesteście wspaniali - podtrzymujecie mnie na duchu W poniedziałek sie okaże czy przyjadą. Smutno jak nic nie dzieje się na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 21.04.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Oj, smutno, masz racje... Przypominam sobie cierpienia Andrzejki, gdy przez kilka dni lał deszcz a ona nie mogła kryć dachu... Póki co- jest pogoda to i materiał się znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 22.04.2007 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 (edytowane) Jadę na działkę - może jest niespodzianka i wczoraj przywieźli silikaty Edytowane 19 Kwietnia 2011 przez RobSto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 22.04.2007 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Nie ma niespodzianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 23.04.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 ot i masz babo placek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 30.04.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Ha! a więc trochę bloczków się znalazło Ładnie wygląda Wasz parter, zycze żeby i górka szybko się pojawiła. Udanego weekendu! Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 30.04.2007 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 (edytowane) Dzięki - Tobie też należy sie trochę odpoczynku Nabieraj siły do dalszych zmagań. Edytowane 19 Kwietnia 2011 przez RobSto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 02.05.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 hej RobSto, widze że masz podobne problemy z materiałami jak ja też trudno kupić beton komórkowy, a o rozsądnej cenie moge zapomnieć - dostawca mi zapowiedział juz wzrost ceny nastepnej parti towaru o conajmniej 2zł/szt!!!!!! hmm, ale ty masz w razie "momentów krytycznych" widok podnoszący na duchu - dom juz widać! jest ...słodki ... jak to Sezamek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 04.05.2007 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 (edytowane) Mnie cieszyła nawet dziura w ziemi Sama zobaczysz - każdy postęp WŁASNEO marzenia cieszy. A może w końcu założysz dziennik - żebyśmy mogli cieszyć się Twoimi postępami. Już będziesz miała co fotografować i opisywać.Zachęcam ciepło A materiały się znalazły - i jestem VERY HAPPY Rob Edytowane 19 Kwietnia 2011 przez RobSto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 11.05.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Gratuluje, w końcu ruszyło.Strasznie męczy takie czekanie, prawda? Zastanawiałem sie nad tarasem, ciekawy pomysł, żeby zrobić część z bloczków.Nawet gdy będzie wiało będziecie mogli posiedzieć na fotelach osłonięci od wiatru. A jak wam się znudzi- możecie posadzić zwieszające się rośliny w skrzynkach - będzie wygladało zupełnie inaczej. Przemyślcie tylko, czy takie rozwiązanie nie wpłynie negatywnie na bryłę budynku- ażurowa barierka wygląda na lżejszą, stała ścianka może dodawać "cięzkości" płycie tarasu i w efekcie może ona zacząć dominować na elewacji. Udanego weekendu!Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 12.06.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 No proszę! i zaraz będziesz miał dach nad głową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts