Robin2 17.06.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Ale numer, jeszcze niedawno pisałem że będziesz miał dach nad głową a tu proszę- słowa obróciły się w czyn ładne tempo, oby tak dalej. Napisz kilka słów o płycie indukcyjnej, co to znaczy, że nie działa do końca tak jak powinna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 18.06.2007 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Mam ją od piątku i bawiłem sie nią godzinkę. Oczywiście się uruchamia, ładnie świeci, programuje, ale mam problem - wyłącza się sama po 20 sekundach od polecenia grzej. Nie wiem dlaczego. W instrukcji piszą że albo źle podłączyłem zasilanie lub naczynia nie nadają się do indukcji. Mam zaznajomiony serwis AGD to jak znajdę czas w tygodniu to podjadę wyjaśnić problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 20.06.2007 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 PŁYTA jest OKI - naczynia nie pasują. Mam problem co zrobić z kompletem Zeptera NIE KLIJEM TO PAŁKĄ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 28.06.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Hej Rob Oglądałem sobie właśnie zdjęcia poddasza w Twoim dzienniku Fajnie, że masz tak dużo miejsca na górze. Na jaką wysokość dałeś ścianę kolankową?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 30.06.2007 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Cześć Rom, dawno Ciebie nie było Wysokoś ścianki mamy ustaloną dzięki doświadczeniu kolegi, który wprowadził sie na jesień tamtego roku. On ma ścianki standardowo ok 80 cm - i porażka Co z tego że pokój duży jak do połowy idzie ściana skosu, a pod scianka kolankową postawić możesz tylko lóżko. Pomni jego doświadczeniu z projektantem ustaliliśmy ściankę na 1,20. Wyżej sie już nie dało. Trzeba byłoby zbroić ściankę i wizualnie mogłoby już głupio wyglądać. A co u Ciebie? Szkoda że nie masz dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 10.07.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 RobSto, aż trudno uwierzyć, ze ekipie zajęło tylko 4 miesiące by postawic taka solidną chałupkę jak Twoja! Patrząc na rynek budowlany i jego trudności, to była słuszna decyzja. Ja tez chcę spytac o płytę indukcyjną... Dlaczego zdecydowaliscie się na taką a nie np gaz? Argumenty stolarza musiały być mocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 12.07.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 RobSto, troszkę się zaniedbujesz, dzis 12 lipca a ostatni wpis jeszcze z czerwca a ja jestem złakniony wieści z Twojej budowy Ale cóż, albo masz taki nawał pracy albo wyjechałeś na wakacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 13.07.2007 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Mikazuu Jeśli chodzi o płytę to: - przekonały mnie do prądu czystość w kuchni (spalający się gaz zostawia tłusty kurz) - płyta indukcyjna ma najwięszą efektywność (mało energi idzie w powietrze-wszystko w garnek) - mały garnuszek z wodą zagotował się w 50 sekund - szybkie gotowanie ze stosunkowo małym poborem prądu (potwierdziłem u 3 osób które już używają - w tym szef zaznajomionego serwisu AGD) - bezpieczne - zabezpiezenia przed dziećmi/samowykipieniem itp - płyta nie nagrzewa się tylko naczynia - precyzyjne ustawiania mocy grzania - ceny w sklepach zabójcze - na allegro dużo tańsze. Kupiłem i jestem zadowolony Robin2 W poniedziałek wybywam na mazury odpocząć. Dziennik nadrobię - na pewno Na razie hydraulicy rozwalają ściany, kolejna ekipa na raty robi elewację - za 1,5 tygodnia planujemy posadzki I tyle. Jutro będę na działce - jak nie zapomnę trzepnę foty. A zapomniałem - po 2,5 m-cu doczekałem się bramy garażowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 15.07.2007 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Hej. Już jakiś czas zabierałam sie do przeczytania twego dzinnika Ale już to zrobiłam Bardzo podoba mi sie projekt domu, jest po prostu super, w małej zgrabnej bryle ma to czego ja sukałam i nie mogłam znależc dłuugo. Super rozwiązana kotłownia i garaż, Poddasze duże i przetronne i tez az 4 sypialnie Duzy balkon na poddaszu. Bardzo praktycznie wszytko rozwiązane no i jak sie okazuje po zbudowaniu bryła domku bardzo zgrabna. Miłego odpoczynku I pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 15.07.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 No proszę! jakie ładne postepy Jeszcze trochę i mnie przegonisz... mimo to gratuluję tempa i trzymam kciuki za szybki koniec. A co do wybierania wanien, glazury etc. - to prawdziwy test na wytrwałosc . Obawiam się, że mogę go oblać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 15.07.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 A jaką płytę indukcyjną wybrałeś i za ile, że będę konkretny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 18.07.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 RobSto widzę że zacząłeś ocieplanie. Jaki gruby styropian wybrałeś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 24.07.2007 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Już po urlopie - więc mam czas odpisać. Bardzo podoba mi sie projekt domu, jest po prostu super, w małej zgrabnej bryle ma to czego ja sukałam i nie mogłam znależc dłuugo. Witam serdecznie nowego czytelnika Cieszy mnie że projekt Ci się podoba. Był indywidualnie tworzony - tym bardziej czuje się doceniony A jaką płytę indukcyjną wybrałeś i za ile, że będę konkretny? Wybrałem jedną z tańszych - ale spełniającą maje oczekiwania: PŁYTA INDUKCYJNA MASTERCOOK BY FAGOR ID 64. W B-stockich sklepach kosztuje ok 2500, na allegro kupiłem za 1760 RobSto widzę że zacząłeś ocieplanie. Jaki gruby styropian wybrałeś??? Przy planowaniu domu myślałem nad 15cm, lecz po rozmowach z kilkoma ludzmi (różne ekipy/architekci) przekonali mnie że optymalnym ociepleniem jest 12cm. Różnice między 12-15 w utrzymaniu ciepła są znikome, wszystkie nowe domy i tak są bardzo szczelne - więc stanęło na 12cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 24.07.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Ja też dałem 12cm i ciesze się że nie skusiłem sie na 15cm. Zdjęcia z wakacji super Pochwal się gdzie to jest tak ładnie. I rybki widzę połowiłeś. Pochwal się wynikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 24.07.2007 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Byłem w GIBACH, wieś turystyczna 34 km za Augustowem (15km od granicy z Litwą). Pogoda dopisała - gorzej z wędkowaniem. Rybki brały ładnie tylko jednego dnia - w sumie kilka małych karasi Do tego zniszczyła mi sie wędka. Jest szansa że w sierpniu wyskoczę jeszcze na Mazury na 2-3 dni, to muszę zaopatrzyć się w lepszy sprzęt na rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 28.07.2007 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 RobSto masz już jakiś piec na oku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 30.07.2007 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 RobSto masz już jakiś piec na oku?? Właśnie zastanawiam się nad Buderus KW15. Domek mam niewielki - więc 15 powinna starczyć (25 może być sporo przesadzona). Okazuje się że mam bardzo nieustawną kotłownię. Dlatego zależy mi na wąskim piecu. Buderus z podajnikiem ma metr i mi bardzo pasuje. Na pierwszy rzut oka ma parametry podobne jak konkurencja. Większość kotłów, które znalazłem w necie mają nawet taką samą tabelkę z parametrami Mam 2 oferty na kotłownie: Jedna firma z piecem Ekocentr KW15 zasobnikiem/wkładem kominowym/pompami/hydroforem/itd - 15500PLN Druga firma z piecem Buderus KW15 zasobnikiem/wkładem kominowym/pompami/hydroforem/itd - 13500PLN I teraz siedzę i myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 31.07.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 No proszę! U Ciebie też wszystko idzie zgodnie z planem ładny piec, ten niebieski kolor buderusa zawsze robił na mnie dobre wrażenie. Cos mi się zdaje, że u Ciebie przeprowadzka tez nabiera realnych kształtów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 01.08.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Kurcze drogie te piece.Ciekawe jakie będą koszty ogrzewania takimi piecami.Masz jakieś przewidywania co do kosztów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 01.08.2007 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 No proszę! U Ciebie też wszystko idzie zgodnie z planem ładny piec, ten niebieski kolor buderusa zawsze robił na mnie dobre wrażenie. Cos mi się zdaje, że u Ciebie przeprowadzka tez nabiera realnych kształtów Na razie jest dobrze - byle końcówki nie zawalić Kolejne etapy w drodze - jest problem z glazurnikiem, ale może jakoś poradzę Kurcze drogie te piece. Ciekawe jakie będą koszty ogrzewania takimi piecami. Masz jakieś przewidywania co do kosztów?? Koszty powyżej to koszty całej kotłowni, kotły kosztują ok. 7000PLN. W sezonie idzie ok 5-7 ton ekogroszku. Zależy od zimy. Kolega ostatniej letniej zimy wypalił 4 tony. Tona groszku kosztuje teraz 500-600PLN. Dużo? A ty czym planujesz ogrzewać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts