Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika RobSto

RobSto

Recommended Posts

Ja ogrzewam gazem z gazowni.

W miesiącach zimowych płaciłem jakies 800zł na 2 miesiące. Ale to był pierwszy sezon grzewczy, wktórym podobno zawsze więcej idzie na ogrzewanie. Dom nie był jescze wygrzany. W tej chwili, w miesiącach letnich płacę za gaz jakieś 200zł na 2 miesiące, latem gaz idzie na ogrzanie wody i na kuchenke gazową. Ciekawe jak to będzie następnej zimy?

• Odpowiedzi 191
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

RobSto, na kiedy planujesz przeprowadzke? Bo piec juz masz, kafelki pewnie juz jadą ze sklepu do Ciebie, kuchnia zamówiona... to tylko wieszać firanki i mieszkać! :)

Odnośnie kuchni, zamawiałeś ja w firmie typu Komandor czy u stolarza?

Kiedy przeprowadzka - pojęcia nie mam :(

Płytki do końca nie wybrane, nie mówiąc o kupieniu. Kuchnia typowo na zamówienie u stolarza. Stolarz cierpilwy, czy tani dam znać za kilka dni. W każdym razie "po znajomości" :wink: A że dobry wiem - bo już nam robił i widziałem inne jego realizacje.

A Ty ciągle na budowie? Jaki etap? Szkoda że dziennika nie zakładasz.

Kiedy przeprowadzka - pojęcia nie mam :(

Płytki do końca nie wybrane, nie mówiąc o kupieniu. Kuchnia typowo na zamówienie u stolarza. Stolarz cierpilwy, czy tani dam znać za kilka dni. W każdym razie "po znajomości" :wink: A że dobry wiem - bo już nam robił i widziałem inne jego realizacje.

A Ty ciągle na budowie? Jaki etap? Szkoda że dziennika nie zakładasz.

Ok, trzymam za słowo! (odnośnie stolarza), bo inne Twoje polecone kontakty się sprawdziły. :)

Hmmm, skoro płytek brak to może pochwalisz sie kolorem elewacji, bo w dzienniku wyczytałam, że ten etap zbliża sie u Ciebie do końca. :)

Nie żałuj mojego dziennika budowy, bo to byłby chyba .... najbardziej pesymistyczny dziennik na całym forum!

Dlaczego?

Bo dla mnie szklanka jest zawsze w połowie pusta, aniżeli pełna - mówiąc metaforycznie. 8) :wink:

I jeszcze ktoś czytając to mógłby sie rozmyslić i porzucić myśl o budowaniu. A Murator ma inne przesłanie i moderatorzy wpisali by mnie na "czarna listę" i ... oj, szkoda dalej snuć takie wywody :D

PS. Sorki, za przydługi komentarz ... :wink:

PS. Sorki, za przydługi komentarz ... :wink:

Każdy komentarz mile widziany :)

Jeśli chodzi o kolorek - nie wybrany, zostanie położony dopiero we wrześniu.

A na dziennik poczekam - myślę że kiedyś się skusisz - ku pamięci.

Namiary na stolarza jak będziesz potrzebować wiesz że masz jak w banku. Jak będziesz potrzebować myślę że bedę miał kuchnię, więc porównasz ceny z innymi.

Hey :p

Tak to jest jak jeden zaczyna - drugi kończy.

Jeden miał wizję hydroforu na jednej ścianie,

drugi na innej. Ale już posadzka naprawiona - schnie :wink:

Najlepiej mieć swoją wizję :D no ale nie na wszystkim się człowiek musi znać więc trzeba polegać na fachowcach. Tylko że nie zawsze się okazuje, że fachowiec jest fachowcem :cry:

Mam pytanko co do projektu kuchni: sam go zrobiłeś czy też jakaś firma to zaprojektowała? Jeżeli sam to w jakim programie?

Pozdrawiam i zyczę wytrwałości w szpachlowaniu

Mam pytanko co do projektu kuchni: sam go zrobiłeś czy też jakaś firma to zaprojektowała? Jeżeli sam to w jakim programie?

Pozdrawiam i zyczę wytrwałości w szpachlowaniu

To jest projekt robiony przez stolarza - jak dobrze pamiętam w pro100 czy coś takiego. Sam nie jestem taki zdolny :wink:

RobSto może Cię to zainteresuje, jak chcesz kupić piach (info z twojego podpisu 8) )na tynki to dzisiaj byłem w żwirowni w Sochoniach i gościu chce 5,5zł za tonę. Za Stara wyjdzie około 100zł z transportem.

DZIEKI za info - potrzebuję na wyrównanie terenu - ale na razie mi się nie spieszy - mam tyle roboty, że nie wyrabiam na zakrętach :wink:

RobSto, widzę że interesujesz się już meblami do ogrodu.

Czyli przeprowadzka pewnie blisko :wink:

Znam mały zakład stolarski, co takie rzeczy ogrodowe wykonuje znacznie taniej. Te ceny z giełdy są wysokie - moim zdaniem.

Jak podasz mi maila, to prześle Ci kilka fotek np. huśtawki ogrodowej lub stołu do biesiadowania ze znajomymi. Zawsze lepeij mieć rozeznanie w terenie, jakby kiedy co konkretnie... :)

Widzę, że zmagacie się z kominkiem: My możemy wam zaproponować model ZUZIA z płaszczem wodnym (ale nie nakładanym na zwykły wkład tylko oryginalny) oferowany przez firmę: KRATKIsami taki mamy i chwalimy sobie koszt z szybą pryzmatyczną to ok 4500 pln a bez 2800 pln - wiec chyba nie jest źle w porównaniu do cen jakie podajecie w Waszym dzienniku