Rom 02.08.2007 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Ja ogrzewam gazem z gazowni.W miesiącach zimowych płaciłem jakies 800zł na 2 miesiące. Ale to był pierwszy sezon grzewczy, wktórym podobno zawsze więcej idzie na ogrzewanie. Dom nie był jescze wygrzany. W tej chwili, w miesiącach letnich płacę za gaz jakieś 200zł na 2 miesiące, latem gaz idzie na ogrzanie wody i na kuchenke gazową. Ciekawe jak to będzie następnej zimy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 03.08.2007 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Przynajmniej wstępnych kalkulacjach - gazem wychodzi taniej. Mam nadzieje że w przyszłym roku porównamy REAL Przy okazji Rom - jaką masz powierznię domku? Domek masz pewnie ocieplony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 04.08.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 RobSto, na kiedy planujesz przeprowadzke? Bo piec juz masz, kafelki pewnie juz jadą ze sklepu do Ciebie, kuchnia zamówiona... to tylko wieszać firanki i mieszkać! Odnośnie kuchni, zamawiałeś ja w firmie typu Komandor czy u stolarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 04.08.2007 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 RobSto, na kiedy planujesz przeprowadzke? Bo piec juz masz, kafelki pewnie juz jadą ze sklepu do Ciebie, kuchnia zamówiona... to tylko wieszać firanki i mieszkać! Odnośnie kuchni, zamawiałeś ja w firmie typu Komandor czy u stolarza? Kiedy przeprowadzka - pojęcia nie mam Płytki do końca nie wybrane, nie mówiąc o kupieniu. Kuchnia typowo na zamówienie u stolarza. Stolarz cierpilwy, czy tani dam znać za kilka dni. W każdym razie "po znajomości" A że dobry wiem - bo już nam robił i widziałem inne jego realizacje. A Ty ciągle na budowie? Jaki etap? Szkoda że dziennika nie zakładasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 06.08.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Przy okazji Rom - jaką masz powierznię domku? Domek masz pewnie ocieplony. dom około 150m2 - parter +uzytkowe poddasze. Piszę "około" bo podnosiłem ściankę kolankową i nie zmierzyłem o i le zwiększyło mi się poddasze. Ocieplenie - styropian 12cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 06.08.2007 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 No to mamy bardzo podobne gabarytami domki U mnie jest jakieś 140 metrów i ścianka też podniesiona ma maxa. Więc ewntualne porównania kosztów ogrzewania w przyszłości będą uczciwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 07.08.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Kiedy przeprowadzka - pojęcia nie mam Płytki do końca nie wybrane, nie mówiąc o kupieniu. Kuchnia typowo na zamówienie u stolarza. Stolarz cierpilwy, czy tani dam znać za kilka dni. W każdym razie "po znajomości" A że dobry wiem - bo już nam robił i widziałem inne jego realizacje. A Ty ciągle na budowie? Jaki etap? Szkoda że dziennika nie zakładasz. Ok, trzymam za słowo! (odnośnie stolarza), bo inne Twoje polecone kontakty się sprawdziły. Hmmm, skoro płytek brak to może pochwalisz sie kolorem elewacji, bo w dzienniku wyczytałam, że ten etap zbliża sie u Ciebie do końca. Nie żałuj mojego dziennika budowy, bo to byłby chyba .... najbardziej pesymistyczny dziennik na całym forum! Dlaczego? Bo dla mnie szklanka jest zawsze w połowie pusta, aniżeli pełna - mówiąc metaforycznie. I jeszcze ktoś czytając to mógłby sie rozmyslić i porzucić myśl o budowaniu. A Murator ma inne przesłanie i moderatorzy wpisali by mnie na "czarna listę" i ... oj, szkoda dalej snuć takie wywody PS. Sorki, za przydługi komentarz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 07.08.2007 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 PS. Sorki, za przydługi komentarz ... Każdy komentarz mile widziany Jeśli chodzi o kolorek - nie wybrany, zostanie położony dopiero we wrześniu. A na dziennik poczekam - myślę że kiedyś się skusisz - ku pamięci. Namiary na stolarza jak będziesz potrzebować wiesz że masz jak w banku. Jak będziesz potrzebować myślę że bedę miał kuchnię, więc porównasz ceny z innymi. Hey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 13.08.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Dlaczego hyfraulik rozwalał posadzkę w kotłowni? Czyżby zapomniał o jakiejś rurce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 13.08.2007 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Tak to jest jak jeden zaczyna - drugi kończy. Jeden miał wizję hydroforu na jednej ścianie, drugi na innej. Ale już posadzka naprawiona - schnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 16.08.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Tak to jest jak jeden zaczyna - drugi kończy. Jeden miał wizję hydroforu na jednej ścianie, drugi na innej. Ale już posadzka naprawiona - schnie Najlepiej mieć swoją wizję no ale nie na wszystkim się człowiek musi znać więc trzeba polegać na fachowcach. Tylko że nie zawsze się okazuje, że fachowiec jest fachowcem Mam pytanko co do projektu kuchni: sam go zrobiłeś czy też jakaś firma to zaprojektowała? Jeżeli sam to w jakim programie? Pozdrawiam i zyczę wytrwałości w szpachlowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vittorio 16.08.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 RobSto może Cię to zainteresuje, jak chcesz kupić piach (info z twojego podpisu )na tynki to dzisiaj byłem w żwirowni w Sochoniach i gościu chce 5,5zł za tonę. Za Stara wyjdzie około 100zł z transportem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 16.08.2007 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Mam pytanko co do projektu kuchni: sam go zrobiłeś czy też jakaś firma to zaprojektowała? Jeżeli sam to w jakim programie? Pozdrawiam i zyczę wytrwałości w szpachlowaniu To jest projekt robiony przez stolarza - jak dobrze pamiętam w pro100 czy coś takiego. Sam nie jestem taki zdolny RobSto może Cię to zainteresuje, jak chcesz kupić piach (info z twojego podpisu )na tynki to dzisiaj byłem w żwirowni w Sochoniach i gościu chce 5,5zł za tonę. Za Stara wyjdzie około 100zł z transportem. DZIEKI za info - potrzebuję na wyrównanie terenu - ale na razie mi się nie spieszy - mam tyle roboty, że nie wyrabiam na zakrętach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 17.08.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Dzieki za odpowiedz w sprawie tego programu.Pro100nawet jest niezły. Bawiłem się nim kiedyś ale nie miałem cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vittorio 17.08.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 DZIEKI za info - potrzebuję na wyrównanie terenu - ale na razie mi się nie spieszy - mam tyle roboty, że nie wyrabiam na zakrętach Na wyrównanie niestety się nie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 24.08.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 RobSto, widzę że interesujesz się już meblami do ogrodu. Czyli przeprowadzka pewnie blisko Znam mały zakład stolarski, co takie rzeczy ogrodowe wykonuje znacznie taniej. Te ceny z giełdy są wysokie - moim zdaniem. Jak podasz mi maila, to prześle Ci kilka fotek np. huśtawki ogrodowej lub stołu do biesiadowania ze znajomymi. Zawsze lepeij mieć rozeznanie w terenie, jakby kiedy co konkretnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 24.08.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Hehe... niezłe meble Faktycznie- długo wytrzymają, oby tylko nas nie przezyły... Mikazuu, ja poprosze o ten adres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 25.08.2007 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 RobSto, widzę że interesujesz się już meblami do ogrodu. Czyli przeprowadzka pewnie blisko Do urządzania ogrodu jeszcze baaaardzo daleko. A przeprowadzka - jak będzie w tym roku - będę zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia i Marco 26.08.2007 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Widzę, że zmagacie się z kominkiem: My możemy wam zaproponować model ZUZIA z płaszczem wodnym (ale nie nakładanym na zwykły wkład tylko oryginalny) oferowany przez firmę: KRATKIsami taki mamy i chwalimy sobie koszt z szybą pryzmatyczną to ok 4500 pln a bez 2800 pln - wiec chyba nie jest źle w porównaniu do cen jakie podajecie w Waszym dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 26.08.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 RobSto, ja tez jestem w szoku słysząc o cenie Twojego kominka... A może koza? Bardzo mi się takie urządzenia podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts