RobSto 13.11.2007 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Proszę serdecznie: Kuchnie Białous - Meble kuchenne ul. Al. Jana Pawła II lok.4, 15-704 Białystok telefon: 085 662 88 88, 653 81 05, 0500 262 830 Teraz zbierają zamówienia na marzec/kwiecień, dlatego warto zamawiać ze sporym wyprzedzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 21.11.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 RobSto, mam nadzieję że jak skończysz obudowe kominka to wkleisz fotke. Bardzo jestem ciekawa efektu, bo mi też podobaja sie takie płytki na obudowę. Skoro masz także papierkowa robotę na warsztacie, to spytam czy starałeś się o zwrot różnicy vatu? Szukam info o tym, zwłaszcza od kogoś kto ma to w praktyce za sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 23.11.2007 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 RobSto, mam nadzieję że jak skończysz obudowe kominka to wkleisz fotke. Bardzo jestem ciekawa efektu, bo mi też podobaja sie takie płytki na obudowę. Skoro masz także papierkowa robotę na warsztacie, to spytam czy starałeś się o zwrot różnicy vatu? Szukam info o tym, zwłaszcza od kogoś kto ma to w praktyce za sobą. Kominek w budowie - niestety 2 tydzień i końca nie widać. Jeśli chodzi o VAT jeszcze nie odliczałem, wiem tylko że żona znalazła w necie stronę, gdzie jest lista co można odliczać i jakie muszą być symbole towarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 24.11.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 A ja dzisiaj mam zamiar rozprowadzić odkurzacz centralny i zdąrzyć na mecz Jagiellonia - Ruch Chorzów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 25.11.2007 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Myślę że wynik zadawala - mimo że nie 3 pkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 26.11.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Rob napisz co ci powiedzieli z tym sedesem. niby nie moga Ci robic problemów bo odpowiadają za zgodność towaru z umową przez dwa lata, ale zawsze moga ci powiedzieć że gdzieś puknąłeś i że to pęknięcie jest z Twojej winy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 26.11.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Gratuluje ciepłego wnętrza Mam do ciebie pytanko..jak sparuje się piec...nie ukrywam że mam dylemat gaz czy eko-groszek...> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 26.11.2007 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Rom Dawno Cię nie było Baczek zawiozłem do sklepu, dziś miał być przedstawiciel producenta, miał go obejrzeć. Jutro powiedzą co dalej - mam nadzieję że wydadzą NOWY. Dam znać jak sprawa wygląda. BERNADETKA To duży dylemat. Na pewno gaz ma duży plus. Jest czysto i bezobsługowo. Nie trzeba dokupować opału. Ale jest też minus. Jesteś uzależniona od cen gazu. To tak jak kiedyś z olejem. Był tami i wszyscy wstawiali olejaki. Dziś przerabiają kotłownie, bo ceny oleju oszalały. Ekogroszek też na dziś jest w miarę niedrogi, choć ceny z roku na rok podnoszą się. Ale plusem dobrych pieców na ekogeoszek jest to że można w nim palić i peletem i drzewem a nawet owsem. Minusem jest to że jednak trzeba pamiętać o zakupie groszku, dosypywać co parę dni i czyścić. Ja dopier palę miesiąc w swoim , ale już się dogaduję ze swoim piecem. Spalił mi w pierwszym miesięcu 700 kg, ale wiem że jeśli temperatury się utrzymają, to w tym jestem w stanie zejść poniżej 500 kg. Wszystko zależy od ustawień pieca. Do tego, zauważyłem, że na podłogówce mniej zjada groszku, a sama podłogówka wystarczy do utrzymania w domu temperatury 20-22 st. Rozpisałem się okrutnie, jak masz jakieś pytania - pisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 26.11.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Rom Dawno Cię nie było Baczek zawiozłem do sklepu, dziś miał być przedstawiciel producenta, miał go obejrzeć. Jutro powiedzą co dalej - mam nadzieję że wydadzą NOWY. Dam znać jak sprawa wygląda. Rzeczywiście Rob Strasznie się opuściłem w Twoim dzienniczku. Ale powoli czytam i nadrabiam zaległości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 27.11.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Dzieki Rob za poradę... dodam że mieszkam na stancji gdzie jest piec 15-letni stary zardzewiały i ecetera...miałam "przyjemność" palić nim 2 tygodnie....o zgrozo! stójka 2-3 godz. codzienna przy nim...bo to gaśnie to tem. wody zbyt wzrasta...to otwieram drzwiczki to zamykam..wędzonka na maxa byłam i właściwie o to pytam czy te nowe ..same sobie pomagają w tym wszystkim... bo jako zapracowana kobita nie mam czasu na te "stójki" przypiecowe Pozdro > Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 28.11.2007 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 BERNADETKO Piece nowej generacji są prawie bezobsługowe. Dosypujesz groszku co 2-5 dni w zależności od temperatury zewnęterznej. Wygarnąć spalony węgielek trzeba też praktycznie co zasyp i to wszystko. Jeszcze raz na miesiąc/półtora trzeba wygasić piec i generalnie go wyczyścić bo traci swoją wydajność. Na codzień problemów brak. Oczywiście na początku trzeba wyłapać optymalne ustawienia naszego pieca w stosunku do jakości zakupionego groszku, gabarytów domu i naszych potrzeb. U mnie jest jeszcze w salonie termostat pokojowy podłączony do pieca. Nastawiam temperaturę jaką chcem mieć w domu i piec pracuje żeby ją osiągnąć. Jak osiągnie, wyłącza się. Gdy temp. w domu spadnie o 1 stp. znów się włącza i pracuje by osiągnąć temp zadaną. Jednym słowem do pieca dotykam się co parę dni, a w domu mam stałą temperaturę. Nawet w bloku nie mam takich luksusów Reasumując - jestem zadowolony z tego systemu, a problemy jakie opisywałaś nie mają prawa mieć tu miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 29.11.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Dziękuję za wyczerpującą odpowiedz Myślę że nadajesz sie na bezpośrednia sprzedaż ..pomyśl o tym hyhy > Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 29.11.2007 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Rob mnie też przekonałeś Jak bym nie miał pieca to bym go u Ciebie kupił!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 29.11.2007 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Dzięki kochani, utwierdzacie mnie w przekonaniu, ze w życiu właśnie tylko gadać umiem. I pracuję właśnie w sprzedaży bezpośredniej BERNADETKO - a może potrzebujesz super telefon w Orange dla Firm - he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 30.11.2007 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Dzięki kochani, utwierdzacie mnie w przekonaniu, ze w życiu właśnie tylko gadać umiem. I pracuję właśnie w sprzedaży bezpośredniej BERNADETKO - a może potrzebujesz super telefon w Orange dla Firm - he he hyhy ta potrzebować będę ale za 1,5 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 12.12.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Rob ale mi sie podobają Twoje schody!!!!!Są piękne!!!!!!U mnie jest coś podobnego: klatka i betonowe schody. Na razie nie sa wykońćzone i straszą gołym betonem. Myślałem o obudowaniu ich deskami. Możesz mi zdradzić ile Cię kosztowały???Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 12.12.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Schody rzeczywiście bardzo ładne. A z czego zrobione? Pewnie już o tym wspominałeś, ale .... czy możesz raz jeszcze? Na szafki czekać 3 miesiące?! Czy wszyscy stolarze tak zarobieni? Przeprowadzka po Nowym Roku, czy jeszcze A.D 2007? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 12.12.2007 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Miło mni że się Wam podobają, mi zresztą też - zwłaszcza tuż po zakryciu gołych betonów. Schody mam z dębu, wykończone starannie, w razie czego - firma do polecenia Materiały plus robocizna wyniosły mnie ok 5500. Jeśli chodzi o przeprowadzkę - staram się wyrobić przed świętami, pytanie - czy się wyrobię Zostało trochę drobiazgów większych i mniejszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 12.12.2007 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Rob tak sobie patrze na Twoje ostatnie zdjęci salonu i bardzo mi sie podoba ten obniżony sufit pod ścianą i wmontowane w niego światełka.Czy cały sufit masz w takich światełkach???Mógłbyś wrzucić zdjęcie sufitu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 20.12.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 RobSto, to ja trzymam kciuki za przeprowadzkę! Żebyś nie zgubił żadnego kartonu (np. z kosmetykami żony ) i żeby nie potłukły się talerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts