Joasia 14.11.2006 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Pytanie jak w temacie:Czy ktoś wie, gdzie znajdę w Warszawie i okolicach tani chiński granit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 15.11.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 może być płytla 30x30? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 15.11.2006 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Może być - dałabym ją na podłogę w przedsionku. Ale potrzebuję też płyt na parapety i na schody zewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana27 15.11.2006 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Joasiu, a dlaczego chnski granit? Moim skromnym zdaniem granit chinski jest nietrwaly i jesli jest polerowany to bardzo szybko robi sie matowy. Naprawde nie polecam tego granitu. Granit poleruje sie specjalnymi maszynkami i odpowiednimi segmentami a chinczycy wylewaja na nie polerowany kamien jakas substancje , ktora imituje poler. Sasiadka kupila pomnik chinski i jest baaardzo niezadowolona. Wyszly jakies plamy i juz po pol roku kamien matowieje. Ale oczywiscie to jest Twoj wybor. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 15.11.2006 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 TaaaA ja sobie po prostu myślę, że granit to granit. Kamień. Twardy - jak to kamień. I kruchy - jak to granit.Myślę, że granit nie rozróżnia, czy siedzi w ziemi należącej do Chińczyków czy do Hindusów. Albo do Szwedów. Albo Włochów.Mam wrażenie, że po prostu robotnik z Włoch dostaje większą pensję, niż Chińczyk. I dlatego chińskie jest tańsze. I to wszystko. Oczywiście - nie piszę o towarach wysoko przetwarzanych (jak np. gres)czy choćby o tekstyliach. Tam można zaoszczędzić na jakości materiału, na technologii wykonania, na maszynach...Ale wydobycie kamienia - to trochę dynamitu i obróbka mechaniczna. Ale może się mylę? W każdym razie postanowiłam, że jak mam do wyboru na schody zewnętrzne gres (oczywiście, niestety, z fugami) albo granit - to wolę granit. Ale musi być tani, bo na drogi mnie nie stać. I tyle. Pzdr. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozeracz 15.11.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Ale może się mylę? Owszem, mylisz sie. Poszukaj w necie klasyfikacji granitu, roznic we wlasciwosciach fizycznych i chemicznych zaleznie od rejonu wydobycia, okresu i warunkow powstawania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 15.11.2006 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Szukałam Np.: SUPREME BLACK: Twardość 5 Możliwość kalibrowania: nie Norma TV213: tak Pochodzenie CHINY Kolor CZARNY Do wewnątrz: tak Na zewnątrz: tak Wymiary Cokoły 60/7/1 cm polerowane Płytki ścienne: 30,5/30,5/1 cm polerowane Płytki 30,5/61/1 cm polerowane Płytki: 60/60/1,8 cm polerowane Plytki: 40/40/1,5 cm polerowane Slaby: grubość 2 lub 3 cm polerowane SUPER RED Twardość 5 Możliwość kalibrowania: nie Norma TV213: tak Pochodzenie BRAZYLIA Kolor CZERWONY - CZERWONO-SZARY - CZERWONO-BRĄZOWY Do wewnątrz: tak Na zewnątrz: tak Wymiary slaby: grubość 2 & 3 cm polerowane (To ze strony http://www.beltrami.pl) Nie bardzo się różnią właściwościami, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 16.11.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 od 120 do 170 pln z m2 im ciemniejszy tym droższy jak pogrzebię to może mi sie uda znaleźć zdjęcia a jak nie to możesz obejrzeć w "Maximusie" w Nadarzynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 16.11.2006 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 To znaczy mają stoisko w Maximusie? Ale takie dla wszystkich czy tylko dla hurtowników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 17.11.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 dla wszystkich hala D paw 62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 17.11.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Joasiu,chcesz na schody zewnętrzne położyć granit polerowany?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 17.11.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 na schody się polerowanego nie daja bo przez 6 mies w roku będziesz miała zjeżdźalnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 17.11.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 wybierz gres rektyfikowany w skałce tudzież struktyrze różnie to nazywają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 17.11.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 ja zrobię u siebie z granitu płomieniowanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 17.11.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 My wzięliśmy właśnie z Beltrami, slaby płomieniowane. Możesz sprawdzić jeszcze tu: http://www.granimex.home.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 18.11.2006 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Dziękuję wszystkim za wpisy i informacje. Izat, chcę na stopnice położyć płomieniowany, a na podstopnice - polerowany. Pzdr. Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 20.11.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Dziękuję wszystkim za wpisy i informacje. Izat, chcę na stopnice położyć płomieniowany, a na podstopnice - polerowany. Pzdr. Joasia. My tak samo, kamieniarz wchodzi w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts