Tomek30 06.10.2007 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Aniu,garaż i pomieszczenie które łączy garaż z korytarzem jest obniżone w stosunku do domu o 30 cm, jeśli chodzi o taraz, dlamnie częscią główną tarasu jest okno z jadalni i powiększam taras w ta właśnie stronę, z uwagi na usytuowanie jest to strona zachodnia, co do gazu... na tak małej działce bedzie problem aby jeszcze zmieścić butlę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej 1964 06.10.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Witam!Dom rzeczywiście wydaje się duży. A co do ogrodu... Moja działka jest podobnej wielkości bo 1100m2 i nie jest ona taka "niewielka" jak piszesz Aniu. Po rozgarnięciu góry humusu i uprzątnieciu pozostałosci po budowie, wyłoniła się (jak dla mnie) ogromna przestrzeń, z którą coś trzeba będzie robić. Już mnie przeraża masa ziela, która wyrosnie na wiosnę. Uprawa tego zajmie nam większość wolnego czasu.Na nowych zdjęciach, które obiecałem ale jeszcze nie wkleiłem, wyłoni się ten "problem". A tak wogóle to dom nabiera wyglądu z nową elewacją.Do wglądu pod adresem podawanym wcześniej.Pozdrawiam Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo Garlak 11.10.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Andrzeju, czekamy z niecierpliwością na zdjęcia ) Pozdrowienia z Wrocławia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania Dalmacja 12.10.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Witajcie,Dzięki za info. Tomku możesz mi powiedzieć dokładnie o jaką długość przesunięta została ścianka działowa pokoi(dzieci) na piętrze? I o ile przesunąłeś ściankę żeby powiększyć łazienkę na piętrze (czy trzeba było zlikwidować jedno z dwóch okien połaciowych? Andrzeju czy do łazienki na piętrze (wg prokektu) zmieści się wanna ale prostokątna i prysznic, oraz toaleta, bidet i dwie umywalki i jakas szfka- słupek na kosmetyki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej 1964 14.10.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Witam!W łazience na górze zmieszczą się jedynie wanna, bidet, toaleta, dwie umywalki. Na kabinę prysznicową absolutnie niema miejsca. Wanna prostokątna zmieści się, ale musisz ją odsunąć od skośnego sufitu. Stracisz jednak więcej powierzchni niż przy wannie w narożniku. Ja bidetu nie instaluję. Dzięki czemu zostaje więcej miejsca na grzejnik do ręczników. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej 1964 07.11.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Witam!Test wklejania zdjęć.http://img219.imageshack.us/img219/726/73d4660ea07bba952b01080sb4.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej 1964 07.11.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 http://img261.imageshack.us/img261/2205/polnocie4.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej 1964 07.11.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 http://img219.imageshack.us/img219/9610/salonqt6.th.jpg http://img261.imageshack.us/img261/7914/ogrodem8.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwadryga 15.03.2008 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Witajcie Zaczynam budowę Izoldy i proszę o radę. Czy warto podnieść ściankę kolankową? Dach jest stromy i obawiam się, że łazienka i pokoje na poddaszu bedą kłopotliwe w meblowaniu i użytkowaniu.No i jeszcze pytanie do Andrzeja o komin z kominkiem zewnętrznym. Wszyscy moi potencjalni wykonawcy doktoryzują się nad tym kominem - czy faktycznie jest z nim kłopot wykonawczy? Czy jest on u Ciebie przesunięty w głąb domu, czy też zmieniłeś jego krzywiznę aby szybciej chował się w bryle domu. No i jeszcze jego wykonanie - widzę ze zdjęć, że w dolnej części jest wykonany ze zwyłej cegły i będzie prawdopodobnie licowany płytką klinkierową - czy tak samo robiony jest powyżej linii dachu, czy też może z pełnej cegły klinkierowej, a może jeszcze inaczej niż mi się wydaje? pozdrawiam,Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej 1964 21.04.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Sorry że tak późno, ale spróbuję coś doradzić. Komin w projekcie Izolda to wizja architekta, która sprawia kolosalne problemy inwestorowi. Problem jest sama konstrukcja komory kominka, którą architekt "zleca" wykonawcy opracować samemu jak i problem w estetycznym i trwałym wykonaniu samego komina. Wykonanie łuku komina z cegły klinkierowej powoduje powstanie schodków. Można go okleić płytkami elewacyjnymi, ale to też jest nie lada zadanie dla fachowca. Zwrócić należy bardzo uwagę przy murowaniu na to by , komora kominka była na odpowiedniej wysokości od poziomu tarasu i w odpowiedniej odległości od ściany. Uwzględnij wysokość wylewki tarasu i grubość warstwy styropianu na ścianie (jeśli ocieplasz ściany). Ważne! Ścianę wzdłuż komina, ocieplać należy tylko wełną mineralną. Wewnątrz budynku też z tym pionem kominowym jest problem. Wystaje on od ściany na kilkadziesiąt centymetrów i niewiadomo jak umieścić wkład kominkowy. Na moją budowę przyjeżdża człowiek, który buduje ten sam dom i ucząc się na moich błędach wniósł poprawki równierz w temacie komina. Zrobił poprostu dwa piony kominowe w ścianie budynku. Nic mu nie wystaje ani na zewnątrz ani wewnątrz. W środku dostawić może wkład niemal do samej ściany, a na zewnątrz ma jakoś dobudować komorę grillową. Czy będzie wyglądać estetycznie niewiem, ale wykonanie prostsze i funkcjonalne. Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwadryga 22.04.2008 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Dziękuję Andrzeju za rady. Z tego co napisałeś wnioskuję że będzie niezła jazda z tym kominem... A jeżeli chodzi o mocne wystawanie komina na salon to nie "wyczytałem" tego niestety z projektu a zauważyłem to dopiero na twoich zdjęciach. Myślę o zastosowaniu wąskiego i wysokiego wkładu kominkowego i ustawieniu go obok komina. Miejsca chyba wsytarczy bo zmieniłem wielkie łukowe okno na drzwi tarasowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej 1964 04.05.2008 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Postęp prac na budowie: http://foto.onet.pl/2wg0,k4o3uogn4pk4,esh12,u.html#esh0xhttp://foto.onet.pl/2wg0,k4o3uogn4pk4,esh12,u.html#esh0zhttp://foto.onet.pl/2wg0,k4o3uogn4pk4,esh12,u.html#esh10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sajmon2go2.pl 13.05.2008 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Witajcie!!! Andrzeju, Tomku, "Aligatorze"..CHWALCIE SIĘ SWOIMI DOMKAMI!! CISZA TU OSTATNIO JAK NIE WIEM... DODAJCIE SWOJE NAJNOWSZE ZDJĘCIA!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sajmon2go2.pl 15.05.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Witaj Andrzeju! Czy mógłbyś zaprezentować swój wspaniały domek w czterech rzutach: od strony frontu, tyłu i dwóch boków? DZIĘKUJĘ CI BARDZO!!!!! Napisz też proszę jak dużą działkę posiadasz... pozdrawiam serdecznieSzymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej 1964 02.06.2008 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Witam! Działka ma 1100m2. W rzeczywistości są to dwie działki, geodezyjnie wytyczone 510m2 i 540m2. Dom stoi na jednej z nich. Druga działka jest zapasowa . Co do zdjęć to wkleję coś do fotoalbumu na onecie. Postęp prac jest narazie mało widoczny, ale w tym tygodniu wreszcie mam mieć zrobione drzwi wejściowe. W przyszłym tygodniu ogrodzenie od frontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aligatoor 18.06.2008 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Witam wszystkich ! Poniewaz jak widze nie wiele sie dzieje - postanowiłem przerwać to milczenie. Dla zainteresowanych link: http://foto.onet.pl/1bnie,rksu2822c88r,fdz2x,u.html?D=1&V=1 na razie 4 foto - mam nadzieje ze sie spodoba. Czekam na wasze opinie... javascript:emoticon('') Pozdrawiam Aligatoor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata12 21.06.2008 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 Witam zwolenników Izoldy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata12 21.06.2008 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 Aniu, TomkuBuduję takze Izoldę i doczytałam iż przesuwaliscie ścianki działowe na poddaszu. Chodzi mi o powiększenie łazienki - mój murarz twierdzi że po wylaniu stropu jest za późno na przesunięcie, gdyż filar w scianie łazienki stoi na podwójnej belce stropowej. Można filar przesunąć ale moga tworzyć sie peknięcia na suficie w kuchni. Proszę napiszcie jak to wygląda u Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sajmon2go2.pl 23.06.2008 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Witam wszystkich, Mam ważne pytanie. Zaczynam przygotowywać więźbę na Izoldę. Napiszcie proszę czy te wymiary i długości, które są wyszczególnione w planie są zupełnie prawidłowe i nie ma tam żadnych błędów....Czy też robiliście jakieś zmiany.Z gory dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaK82 08.12.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 A oto nasza Izolda z Wołomina http://foto.onet.pl/1bpm7,44ok3oi028u8,u.html?V=1 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts