Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt IZOLDA pracownia ARCHIPELAG

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 88
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witamy wszystkich i dołączamy do budowniczych Izoldy!

Zamierzamy ruszyć z budową w lipcu.

Aktualnie jesteśmy na etapie poszukiwania materiałów na dach. I tu od razu pytanie do wszystkich, którzy mają to już za sobą: czy ktoś z was ma ciemną dachówkę? Np. kolor grafitowy. Nad takim kolorem się zastanawiamy i chcielibyśmy zobaczyć jak prezentuje się Izolda w takiej kolorystyce. Więc jeśli macie fotki to śmiało:)

Drugie pytanie dotyczy okien dachowych: czy montowaliście takie jak w projekcie czy może mniejsze? (bo te z projektu są spore) i jakich producentów?

Pozdro dla wszystkich izoldowiczów!

w projekcie Izoldy okna dachowe sa chyba 160,my u siebie mamy 140 firmy velux i wydaje mi sie,ze sa wystarczajaco duze.

Zrezygnowalismy z okna w garderobie,a jedno okno w najmniejszym pokoju przenieslismy na inna polac,bo w naszym przypadku oba byly umieszczone po stronie polnocnej,a w ten sposob zyskalismy wiecej swiatla.

Ja mam pytanie do Andrzeja o wykonawce schodow i orientacyjna cene???

dziekuje za odpowiedz

Witam.

Ania dziękuję za odpowiedź. A jednak to forum trochę żyje:)

Mam kolejne pytanie. Niektórzy z Was przesuwali ścianki działowe na poddaszu w celu powiększenia łazienki i najmniejszego pokoju, a co zrobiliście ze słupami? przesunęliście je także czy zostały w swoich miejscach i stoją sobie na środku pomieszczeń? :)

Paweł

my nie powiększaliśmy łazienki,bo uważamy,ze szkoda pomniejszać i tak najmniejszy pokój.w przyszłości jego lokator może być poszkodowany:)

a łazienka....nie jest ogromnym salonem łazienkowym,ale jest wystarczająca.my tylko w łazience odsunęliśmy kibelek i bidet od drzwi w kierunku skosu.

• 1 month później...

Witam.

My bierzemy pod uwagę powiększenie łazienki tylko z jednoczesnym przesunięciem ścianki działowej między dwoma pokojami w taki sposób, że ścianka podzieli również okno, to z balustradą. wtedy powstaną dwa pokoje równej powierzchni i powiększona łazienka plus sypialnia z garderobą. Wstępnie cieśla powiedział mi, że słupy więźby znajdujące się w tych dwóch ścianach można przesunąć. Chyba na tym forum ktoś robił podobny zabieg ze ściankami działowymi tylko nie wiem co zrobił ze słupami.

Pozdro!

• 11 months później...