Radek-10 15.11.2006 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 WitamMam dwa pytania:1.W przyszłym tygodniu chcę robić wylewki miksokretem .W domu mam już ogrzewanie więc nie ma problemu ( zapowiadają przymrozki ) Ale garaż jest nieogrzewany i powiedzcie czy przy ujemnej temp.można robić wylewkę.2.Po jakim czasie od wylania posadzek można po nich chodzić (oczywiście bez nadmiernego obciążania )pozdrawiamRadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radek-10 15.11.2006 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Hm m..,nikt z koleżanek i kolegów nic nie wie na temat wylewek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 15.11.2006 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Znam odpowiedź tylko na pytanie nr.2, bo o to samo pytałem moich wylewkarzy.A więc stwierdzili oni, że:1. teoretycznie minimum tydzień, a po 10...12 dniach stawianie ciężkich przedmiotów2. praktycznie można delikatnie chodzić już pod koniec następnego dnia, ale nie tupać, nie skakać, nie stawiać drabiny i nie włazić na nią. Drabiny i ciężkie rzeczy po 5...6 dniach. Za ich radą wchodziłem delikatnie wieczorem następnego dnia, ale - już nie za ich radą - musiałem 4-go dnia wpuścić gipsiarzy (sufity podwieszane itp.). Problem rozwiązałem tak, że dałem gipsiarzom kilka płyt 100x50cm z OSB 15mm, które poleciłem układać pod nogami drabin, jak będą na nie włazić. Tak robili i nic się nie zepsuło - nigdzie nic nie pękło ani się nie odłamało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzemoBDG 16.11.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Obecnie nie ma ciągłych mrozów, lecz ew. poranne przymrozki które w zamkniętym, nieogrzewanym pomieszczeniu jakim jest garaż nie powinny być odczuwalne, w każdym razie nie są w stanie zniszczyć takiej wylewki. Nie tylko ze względu na temperaturę warto dodać do betonu plastyfikator (większość z nich służy do betonowania max. do minus 5 stopni Celsjusza)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karmazyn 16.11.2006 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Mysle ze nie ma problemu, ale trzeba pomyslec o ulepszaczach do betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts