Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA BIŁGORAJ

seblo

Recommended Posts

Witam,

zapraszam wszystkich z Biłgoraja i okolic, oraz oczywiście innych, którzy chcieliby wypowiadać się na aktualne tematy, które poruszane będą na formu tej grupy.

Zacząłem budować się w tym roku, a od nieco dłuższego czasu obserwuje, co dzieje się w Biłgoraju w kwestii budownictwa - BUM. Przede wszystkim w budownictwie jednorodzinnym. Tak więc chyba będzie z kim powymieniać doświadczenia.

Mimo to, że jestem dopiero na etapie stanu surowego, zebrałem już sporo doświadczeń w szeroko pojętym budwnictwie. Jestem pewien, że niektóre z moich doświadczeń mogłyby przydać się innym i, że ja z pewnością skorzystam z doświadczeń innych.

Zachęcam do wypowiadania się na tematy ekip budowlanych, nie szczędzenia im słów krytyki i pochwały, tak aby inni mogli uchronić się od partaczy, oraz skorzystać z fachowości i profesjonalizmu tych drugich.

Proponuję informować siebie nawzajem właśnie poprzez to forum np.: o materiałach, które Wam zostały z budowy i których chcielibyści się pozbyć, tzn. sprzedać po atrakcyjnej cenie. (tanio sprzedam około 200 bloczków fundamentowych)

Zachęcam do zamieszczania wypowiedzi.

:D

• 1 month później...

A jednak ktoś jest, super! :D Też budujemy w Biłgoraju, obecnie stan surowy otwarty, dziś był doradca i dokonał pomiarów pod okna. Będą drewniane firmy Natura.

Budujemy w okolicach Wioski Dziecięcej, a Ty?

Pozdrawiamy gorąco i mam nadzieję, że będziemy w kontakcie :p

No to jesteśmy prawie na tym samym etapie - u nas też stan surowy otwarty, jednak jeszcze w trakcie krycia. Budujemy na Narutowicza, ostatni dom po prawej.

Odnośnie okien, to kiedyś bardzo chciałem drewniane, ale po zasiędnięciu porad tych, którzy takie mają i po obejrzeniu takich okien po kilku latach użytkowania, stwierdziliśmy, że jednak plastiki w kolorze drewna. Jak możesz, to podeślij jakieś namiary na tą firmę, z ciekawości chciałbym zobaczyć ich produkty.

Pozdrawiam

Wybraliśmy drewniane, bo w obecnym mieszkaniu takie mamy od 5 lat, rodzice u siebie takie mają i nikt nigdy nie narzekał. Ale oczywiście to kwestia gustu, no i faktycznie boje się tego odświeżania co kilka lat :-?

Podaję adres strony firmy Natura:

http://www.natura.pl/klient.php

Szukaliśmy długo - wszystkie firmy z Biłgoraja i okolic: Księzpol, Adamówka, dawaliśmy do wyceny w siedmiu firmach i w końcu padło na Naturę-jest sporo pozytywnych opinii na forum Muratora.

Co do plastików-dawałam do wyceny na Sikorskiego-Salamander i jakaś belgijska firma, cena była naprawdę niewiele niższa od drewnianych i jednak wygrała ekologia :D

Wstępnie mamy już umówionego hydraulika i elektryka, tez tynki. Ruszamy wczesną wiosną, czyli kiedy??? Przy takiej zimie wiosna może przyjść później :wink: Jakie planujecie ogrzewanie? Pozdrawiam

Jeszcze nam troszke brakuje do tego etapu :D

Ale wiem że Cegłowski i Sołowiej mają firmy remontowo-budowlane, ponoć Cegłowski dosyć nowoczesną-lubi wszelkie nowości i robi porządnie. O Bednarzu nie słyszałam.

Ale jak napisałam - nie jestem jeszcze zbyt mocna w tym temacie, może za parę miesięcy :lol:

A przy okazji - czy zdecydowałeś się na piec SAS na eko-groszek-czytałam że jesteś nim zainteresowany? My tez o nim myślimy, niebawem musimy podjąć decyzję. Pozdrawiam

Lontrel-nie mam pojęcia czy robią w wełnie, myślę że tak. Jeśli byłbys zainteresowany mam nr komórki Cegłowskieo i możesz zapytać. Czy mógłbyś podać namiary na swojego fachowca od hydrauliki? I czy wybrałeś 23 czy 36kW i jaka cena?

PawEla-wiem że Apis buduje domki z drewna, ale mało u nas raczej w Polsce-ponoc są dosyć drodzy. Byliście na ich stronie: http://www.apispw.pl/ ?

Tu na miejscu nie słyszałam żeby ktoś miał :(

Pozdrawiam - Ewa

Seblo-na temat schodów drewnianych nic nie wiem-u nas są betonowe. Co do tynków gipsowych mam dwa namiary: Bielak-696446554 i Rosołowski-606531281. Ponoć są w porządku.

Lontel-jak napisałam wczesniej: ponoć Cegłowski ma firmę dosyć nowoczesną-lubi wszelkie nowości i robi porządnie. Tyle wiem-jeszcze aż tak się tym nie interesowałam.

Pozdrawiam