seblo 15.11.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Witam, zapraszam wszystkich z Biłgoraja i okolic, oraz oczywiście innych, którzy chcieliby wypowiadać się na aktualne tematy, które poruszane będą na formu tej grupy. Zacząłem budować się w tym roku, a od nieco dłuższego czasu obserwuje, co dzieje się w Biłgoraju w kwestii budownictwa - BUM. Przede wszystkim w budownictwie jednorodzinnym. Tak więc chyba będzie z kim powymieniać doświadczenia. Mimo to, że jestem dopiero na etapie stanu surowego, zebrałem już sporo doświadczeń w szeroko pojętym budwnictwie. Jestem pewien, że niektóre z moich doświadczeń mogłyby przydać się innym i, że ja z pewnością skorzystam z doświadczeń innych. Zachęcam do wypowiadania się na tematy ekip budowlanych, nie szczędzenia im słów krytyki i pochwały, tak aby inni mogli uchronić się od partaczy, oraz skorzystać z fachowości i profesjonalizmu tych drugich. Proponuję informować siebie nawzajem właśnie poprzez to forum np.: o materiałach, które Wam zostały z budowy i których chcielibyści się pozbyć, tzn. sprzedać po atrakcyjnej cenie. (tanio sprzedam około 200 bloczków fundamentowych) Zachęcam do zamieszczania wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lontrel 16.11.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Czy znasz moze ekipe z Biłgoraja {szef nazywa sie Sobań?} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seblo 16.11.2006 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Nie, nie słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lontrel 17.11.2006 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Budowali u p. hysy w Biłgoraju,a moze znasz Piotra Błazika od wykończeniówek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seblo 18.11.2006 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Ja jeszcze nie na tym etapie. Narazie mam spore rozeznanie w ekipach murarskich i ciesielsko-dekarskich. Do wykończeniówek jeszcze troche u mnie, więc w tej kwestii Ci nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mejd4 14.01.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Witam. Czy jeszcze ktoś tu zagląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seblo 15.01.2007 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Witaj nowy forumowiczu.Jak widzisz bardzo rzadko, ale może to zmieni:). Napisz co u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mejd4 15.01.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 A jednak ktoś jest, super! Też budujemy w Biłgoraju, obecnie stan surowy otwarty, dziś był doradca i dokonał pomiarów pod okna. Będą drewniane firmy Natura. Budujemy w okolicach Wioski Dziecięcej, a Ty? Pozdrawiamy gorąco i mam nadzieję, że będziemy w kontakcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seblo 16.01.2007 05:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 No to jesteśmy prawie na tym samym etapie - u nas też stan surowy otwarty, jednak jeszcze w trakcie krycia. Budujemy na Narutowicza, ostatni dom po prawej.Odnośnie okien, to kiedyś bardzo chciałem drewniane, ale po zasiędnięciu porad tych, którzy takie mają i po obejrzeniu takich okien po kilku latach użytkowania, stwierdziliśmy, że jednak plastiki w kolorze drewna. Jak możesz, to podeślij jakieś namiary na tą firmę, z ciekawości chciałbym zobaczyć ich produkty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mejd4 16.01.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Wybraliśmy drewniane, bo w obecnym mieszkaniu takie mamy od 5 lat, rodzice u siebie takie mają i nikt nigdy nie narzekał. Ale oczywiście to kwestia gustu, no i faktycznie boje się tego odświeżania co kilka lat Podaję adres strony firmy Natura: http://www.natura.pl/klient.php Szukaliśmy długo - wszystkie firmy z Biłgoraja i okolic: Księzpol, Adamówka, dawaliśmy do wyceny w siedmiu firmach i w końcu padło na Naturę-jest sporo pozytywnych opinii na forum Muratora. Co do plastików-dawałam do wyceny na Sikorskiego-Salamander i jakaś belgijska firma, cena była naprawdę niewiele niższa od drewnianych i jednak wygrała ekologia Wstępnie mamy już umówionego hydraulika i elektryka, tez tynki. Ruszamy wczesną wiosną, czyli kiedy??? Przy takiej zimie wiosna może przyjść później Jakie planujecie ogrzewanie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lontrel 16.01.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Szukam ekipy do ocieplenia zewnętrznego,czy slyszeliscie takie nazwiska jak:Bednarz,Cegłowski,Sołowiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mejd4 16.01.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Jeszcze nam troszke brakuje do tego etapu Ale wiem że Cegłowski i Sołowiej mają firmy remontowo-budowlane, ponoć Cegłowski dosyć nowoczesną-lubi wszelkie nowości i robi porządnie. O Bednarzu nie słyszałam. Ale jak napisałam - nie jestem jeszcze zbyt mocna w tym temacie, może za parę miesięcy A przy okazji - czy zdecydowałeś się na piec SAS na eko-groszek-czytałam że jesteś nim zainteresowany? My tez o nim myślimy, niebawem musimy podjąć decyzję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lontrel 16.01.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Tak zdecydowalem sie na piec Sasa a dokładniej to zdecydował za mnie facet ktory bedzie robił mi hydraulike poniewaz on jest serwisantem sasa w naszym regionie i montuje tylko sasa.Mam pytaie czy Cegłowski i sołowiej robią w wełnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawEla 16.01.2007 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Witajcie. Mam pytanie czy znacie firme APIS (z Biłgoraja oczywiście): budują domy z drewna. Maicie może jakies opinie o nich?PozdrawiamPaweł (Lublin) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mejd4 17.01.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Lontrel-nie mam pojęcia czy robią w wełnie, myślę że tak. Jeśli byłbys zainteresowany mam nr komórki Cegłowskieo i możesz zapytać. Czy mógłbyś podać namiary na swojego fachowca od hydrauliki? I czy wybrałeś 23 czy 36kW i jaka cena? PawEla-wiem że Apis buduje domki z drewna, ale mało u nas raczej w Polsce-ponoc są dosyć drodzy. Byliście na ich stronie: http://www.apispw.pl/ ? Tu na miejscu nie słyszałam żeby ktoś miał Pozdrawiam - Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seblo 17.01.2007 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 mejd4 - u nas przede wszystkim kominek z PW. Co jeszcze, to nie postanowiliśmy, rozważamy parę pomysłów, ale na kominek zdecydowani jesteśmy na 100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lontrel 19.01.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Dz już mam nr tel do tego pana.Mój hydraulik jest z hrubieszowa,jeszcze nie wiem jaki bedzie to piec ale raczej 23 kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seblo 25.01.2007 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 WitajciePoproszę zorientowanych o jakieś namiary na sprawdzoną ekipę od tynków gipsowych.I jeszcze jedno prośba: jeśli znacie - również sprawdzonych - wykonawców schodów drewnianych, to będę wdzięczny za namiary.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lontrel 27.01.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Czy możecie polecić p.Cegłowskiego z Biłgoraja do robienia ocieplenie,czy coś słyszeliście o nim proszę o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mejd4 27.01.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Seblo-na temat schodów drewnianych nic nie wiem-u nas są betonowe. Co do tynków gipsowych mam dwa namiary: Bielak-696446554 i Rosołowski-606531281. Ponoć są w porządku.Lontel-jak napisałam wczesniej: ponoć Cegłowski ma firmę dosyć nowoczesną-lubi wszelkie nowości i robi porządnie. Tyle wiem-jeszcze aż tak się tym nie interesowałam.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts