Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klementynka

Recommended Posts

Witam. My również wybraliśmy Klementynkę. Na razie czekamy na warunki zabudowy ( mają być do końca roku ) i po nowym roku ruszamy. Wiemy już z czego wybudujemy - z Ytonga 40, a także jak przerobimy środek. Rezygnujemy z jednego pokoju na rzecz dużej sypialni z garderobą. Jak zaczniemy to będziemy pokazywać nasze dzieło. Przygotowaliśmy się do tego jak do wojny. Pozdrawiamy.

Cieszę się,że jest nas już dwoje.Nasza Klementynka ma już stan zero i wyciągnięte ściany zewnętrzne do stropu.Właśnie dziś przyjechali panowie budowlańcy i ruszamy dalej.Żeby tylko przymrozków nie było.

Budujemy z Suporexu.Dom trochę pomniejszyliśmy.Jak dziś się uda,wrzucimy trochę zdjęć . Pozdrawiam :D

ja również witam, Mój domek to coprawda niezupełnie klementynka, gdyż z uwagi na szerokość dzialki musieliśmy ją zwęzic o ok. 70 cm. Dokonalismy też kilku innych zmian, tj powiększylismy łazienkę, zmieniliśmy daszek nad garażem, zrobiliśmy oddzielne wejście do kotłowni itp. Mamy projekt indywidualny wzorowany na klementynce. Zdjęcia są dostępne w naszym dzienniku budowy, zatem jeśli to w czymś pomoze, zapraszam do dziennika

Włączam się do dyskusji. Ja też stawiam Klementynkę i dlatego zainteresował mnie temat, ale nie widzę tu zdjęć, a to przecież Galeria zdjęć. Mam więc propozycję, jeśli chcesz dobrych rad i wskazówek w sprawie Klementynki to udaj się do Projekty i architektura, tam znajdziesz temat Archipelag-Klementynka.......I stanie się jasność. :wink:

Magda