Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DACHOWKA CEMENTOWA

jac_nur

Recommended Posts

witam, ja też kłade Braas Cisar. chyba po 1,99 pln za szt (mam baaardzo duży rabat). co do porównywania Cisara do Euronita to tak jakbyś porównywał mercedesa z dacią. Oba jeżdżą, nawet wyglądają ale sam się domyśl różnic :-) i zastanów który bys wolał

Fakt masz duży rabat tylko pozazdrościć :evil:

Ale najważniejsze jest to że MAMY DACHÓWKĘ!!!!!!

Od poniedziałku dekarze zaczynają rozkładać dachówkę na dachu :D

Hello,

Właściciel hurtowni, u którego będę kupował dachówkę powiedział, żebym brał Euronit. Oczywiście, jeśli chcę sprzeda mi Braasa jakieś 50% drożej, ale twierdz, że nie ma to uzasadnienia ekonomicznego. Pokazał mi Braasa i Euronit. Są oczywiście różnice, ale bez przesady z tym Mercedesem i Dacią... A co w środku siedzi i tak się dowiemy dopiero, jak dachówka się spie... :-?

pozdrawiam,

strasznie cię drogo liczy, Braas Cisar jest drozszy od Euronita max 25%, a jak sam wiesz koszt samej dachówki nie jest dominujący w całym dachu. Akcesoria, wykończenia i robocizna to koszty. Dlatego może pomyśl, za tysiąc złotych z kawałkiem przede wszystkim ładniejsza dachówka na której nie będziesz miał mchu po 3 latach

Hello,

No fakt, przesadziłem z tymi 50%... :roll:

Braas Cisar Romańska - 3,06 brutto

Euronit Extra - 2,38 brutto

+ akcesoria chyba cena porównywalna?

To ceny dla mnie. ktoś może mieć taniej, ale co mi z tego? 240m2 dachu. Mnie jest naprawdę wszystko jedno, czy będę miał Braasa, czy Euronit... :-? A w to, że Euronit porasta po 3 latach, a Braas trzyma się przez 50 lat bez mchu jakoś nie wierzę... :oops:

Pozdrawiam,

3,06 za Cisara? chłopie gdzieś ty taką cene znalazł. podobnie jak euronit za 2,38!!!!!! :o .

Przykład - kalkulacja z przed miesiąca na Euronit w firmie Dachplus albo lux nie pamietam, (na przedłuzeniu górczewskiej) 1,99. W drugiej firmie na Braas Cisar 2,49. Ja kupiłem i tak Cisara za 1,99 ale to inna sprawa, tak czy siak dostałes jakieś kosmiczne ceny, albo ja się zakręcilem

Hello,

Jak będę miał romańską cisar grafit w cenie poniżej 2,50 pln to z pewnością ją wezmę. rozmawiałem dotychczas w składach w okolicach zalesia, ale widzę że muszę zatrzymać się na puławskiej na dłużej... :lol:

dzięki i pozdrawiam,

Materiały na dach powinna kupować firma dekarska to będzie jeszcze taniej i tylko 7% VAT. A co do ewentualnego malowania dachówek to polecam dobrš farbę do betonu z łódzkiego Polifarbu. Z Nelskampem ostrożnie bo to bardzo krucha dachówka i jak coœ zabraknie to bity miesišc czekania. Pozdrawiam.