ESKIMOS 30.11.2006 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Czy mam poczuć się porównany do owego przedszkolnego potworka? Mam nadzieje ze nie. Ale mnie to juz sie zdarzyło kilka razy.............stąd taka moja decyzja. Na dzień dzisiejszy, koresponduję z kilkoma ambitnymi debiiutujacymi inwestorami (na priv-ie) i to sie sprawdza . Kazde z nas może w kazdej chwili przewac korespondencję - bez żalu do drugiej strony. Przy okazji przepraszam wszystkich którzy poczuli by sie dotknieci ze akurat w tym watku. Nie takie zawłaszczenia juz były na tym forum (ciekawym podrzucę link). A tytuł wątku był: "Powiedzcie. Napiszcie.". Więc powiedziałem i napisałem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZakWr 01.12.2006 01:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 No to ja jeszcze może o projekcie 1. Nie podoba mi się bryla. Dom udaje cos związanego z naszą tradycjąale to raczej wariacja nt chty z piernika. Elewacja od drogi i boczna z jednym oknem są brzydkie, okna bez polotu. Przy takich bryłach sprawdzają sie okna bez słupków i ze szprosami 2 kawałek dachu nad garazem: ja rozumiem że ten wysoki, spadzisty dach ma maskować wystawanie komina z kotłowni ale i kiepsko maskuje i stwarza problemy kominowe. To już lepiej podwyższyć ścianke kolankową i dach mniej spadzisty w tej częsci zrobić. 3 cięzki i brzydki filar przy wejściu a on trzyma tylko kawałek daszku. Wydaje mi się że wystarczł by ładny drewniany. Po co ta belka tęczowa z przodu i z tyłu? Rozumiem że ptaki załatwiając się na tej belce z przodu mają użyźniac ogódek ale z tyłu to do kawy będą robiły 4 na parterze akurat wiatrołap mi się podoba. Tyle rozwiązanie komunikacyjne już nie. Oczywiście łazienka jest za mała, brak w niej prysznica. Gabinet też jest za mały. Mając 4 sypialnie na poddaszu zwłaszcza tą dużą 27m, która jest wlaściwie drugim salonem to chyba bym zrezygnował z takiego małego gabinetu, na rzecz spiżaki przy kuchni. W skrócie - wydłużyć wiatrołap, schody przesunąć w stronę gabinetu, tam gdzie gabinet łazienka tam gdzie WC spiżarka. Ten hall jest niepotrzebny. Może dalo by się zrobić wygodniejsze schody, bez zabiegów? 5 trochę trudno jest mi się zorientować gdzie w tym domu mają być strony świata. Jeżeli taras jest na południu to na zachodzniej stronie jest tylko jedno okno a wtedy akurat wszyscy wracają do domu. Ciemnego.Jeżeli taras jest na zachodzie to marnujemy na garaż południową stronę budynku. No i na poddazu ciemno bedzie.Jezeli taras jest na północy to to w ogóle sensu nie maJeżeli taras jest na wschodzie podobnie 6 o ile rozwiązanie z otwarta kuchnią jest dyskusyjne to ja jednak preferuję w takich sytuacjach jednak wprowadzenei mozliwości oddzielenia. Tu jadalnię wsunął bym w stronę salonu, dodał okno w tym miejscu i stół dał większy dłuższym bokiem przy oknie. Bedzie jasno przy jedzeniu i większy stół sie zmieści 7 Na górzej jest źle rozwiązane oświetlenie, a już to okno podwójne połaciowe nad samym łóżkiem to jest czysty sadyzm. Ale to sie da poprawić. ja bym nad garażem wygospodarowął pokój goscinny, zostawił jakieś 20m sypialni rodziców, jak chcą to mogą mieć ekstra łazienkę, jednak to rozrzutnoć.Wydaje mi się że lepiej mieć na górze dużą łazienkę z wydzielonym WC w innym pomieszczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Promyk 07.05.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 WitamTak ja będę budować Wezyr II/2G ale koło Łodzi. Ten piękny projekt zachwyca mnie swoją oryginalnością zarazem prostotą. Jest po prostu trafiony:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.sz 15.09.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Bardzo proszę o kontakt osoby, które zechciałyby pochwalić się swoim Wezyrem 2 w moim rejonie. Nie mogę zdecydować się, który projekt wybrać: Wezyr 2, czy Hermes 2. Będę wdzięczna Pozdrawiam. Monika Sz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts