Marcin27Wroc 15.11.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Mam taki maly problem facet sprzedaje dom, ale nie poprzez biuro nieruchomosciwiec biuro nie pomoze mi w ogole w umowach przedwstepnych itd chce kupic ten dom wplacajac mu 120tys, reszte z kredytu ale, do przyznania wniosku o kredyt w cale nie trzeba abym mu wplacil od razutych 120tys i wolalbym tego nie robic, poniewaz gdy umowa nie dojdzie doskutku, nie dostane kredytu trace kase a moglbym umowe zrobic u notariusza i wtedy kasy nie trace, teoretycznie bosprzedajacy bedzie mial mi obowiazek oddac jesli nie dostane kredytulecz pare tysiecy bedzie mnie to kosztowalo i potem stres czy facet odda jednak kase czy bede musial sie z nim sadzic nie wiem czy kredyt dostane, nigdy nic nie wiadomo wiec najlepsza byla by zwykla umowa bez zadatku, lub moze z malym zadatkiem? ale nie wiem kompletnie jak taka umowa powinna wygladac co radzicie? moze ktos mi podsunie jakis wzor takiej umowy?czy moze isc do notariusza i spisac u notariusza taka umowe ale bez zadatku?tylko takie przyzeczenie kupna jesli zostanie przyznany mi kredyt w ciagu np 2miesiecy? jak to ustawic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 15.11.2006 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 ja bym spisała umowę z zadatkiem małym te 120 tys to przelej mu dopiero w tym samym czasie co bank kredytmy spisaliśmy umowe bez notariuszaa czy dobrze ? nie wiem jesteśmy w trakcie uzyskiwania kredytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin27Wroc 15.11.2006 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 pewnie dobrze, taniej ale niestety ja nie wiem jak tak aumowa powinna wygladac? skad wziasc wzor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts