Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

profesjonalizm firm- a konkretnie tartaku

mirmil

Recommended Posts

witam chcialem podzielic si ez wami doswiadczeniem

i zapytac jak to u was wyglada z zamowieniami

otorz buduje na odleglosc i dlatego tydzien przed rozpoczeciem deskowania monolitu podzwonilem po tartakach aby dowiedziec sie ktory z nich jest w stanie przywiezc mi na wtorek rano 5 m3 desek calowek i 1m3 kantowek o konkretnych wymiarach

obdzwonilem chyba z 6 firm i tylko jedna stwierdzila ze potrafi sprostac zadaniu

dlatego wybralem te firme, choc bylo to drozsze dla mnie o jakies 300 PLN w stosunku do innych form ktore mogly dostarczyc drewno dopiero na srode rano

(za terminy sie placi ;) )

oczywiscie sdrewno nie pojawilo sie na budowie ani we wtorek rano ani nawet w srode

nie wiem ile razy wydzwanialem do tartaku i ile wymowek wysluchalem itd

ocywiscie o klopotach z tansportem dowiedzialem sie dopiero po moich telefonach po przekroczeniu obiecanego terminu

w sumie poznym wieczorem w srode drewno przyjechalo

jako ze zaplacilem jjz wczesniej a kierowca nie wyl zwiazany z firma odebralem drewno i transport odjechal

pomyslalem, ze sprawdze czy przywieziono zgodnie z zamowieniem i okazalo sie ze kantowki sa.... pol metra za krotkie

do tartaku dodzwonilem sie w czwartek rano , wysluchalem zestaw przeklenstw niezmiernie zdziwionego menadzera i juz okolo 3 po poludniu przywiezli mi kantowki o prawidlowej dlugosci

nie wymienie nazwy tartaku, bo trzeba wybaczac blizneimu

jestem tylko ciekaw czy tez tak macie?

czy juz nawet k.... desek nikt nie potrafi uciac na miare

i nikt nie przejmuje sie dotrzymywaniem obietnic?

nikogo nei obchodzilo, ze na budowie u mnei ludzie stoja i czekaja na deski, bo co tu robic zamiast szalowania?

dobrze ze nie pozwolilem nikomu budowac mi domu ;)

Chłopie, rano zadzwoniłeś i o 15.00 były kantówki?

;)

To rewelka.

Teraz to norma, że na budowę zjawia się nie to co zamówiłeś/zły rozmiar/uszkodzone, dzwonisz do hurtowni, a tam mówią: ok. 14 dni na rozpatrzenie reklamacji.

Ja po zgłoszeniu popękanego maxa dostałem odpowiedź, że jak zakończę budowę to mam sobie wszystko podsumować i przywiozą mi 2 palety extra. Ciekawe, po co mi 2 palety extra po zakończeniu budowy???!!!

Jaja jak berety.

Q.