niko6 15.11.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Witajcie! Mam dylemat a mianowicie nie wiem co z oknami,szerokie są 120cm a wysokie około 146cm. Bardzo podobaja mi sie okna ze sprosami- czy jakoś tak sie pisze, mąz twierdzi ze w takim przypadku okna nie moga byc dzielone a tym bardziej jeszcze ze sprosami bo bedą za waskie i bedzie brzydko wygladało. Doradzcie prosze co zrobic, jutro jestem umowiona z gosciem od okien i nie wiem co zrobic. Wydaje mi się ze doradzi mi trochę ale sama nie wiem jak to bedzie.Prosze Was o radę.Dodam że jest to dom parterowy z poddaszem-Zaciszny D22 z Muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zarluk 15.11.2006 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 No faktycznie 120 szerokie to szału nie ma jeśli podzielimy...szprosy ładnie wyglądają na dużych powierzchniach...czytaj oknach nie dzielonych...!Ja mam u siebie 3 okna 120 szer. 150 wysok. nie dzielone..i jestem z nich bardzo zadowolony..wprawdzie szprosów nie mam bo osobiście nie jestem ich zwolennikiem ale jak kto woli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiro 15.11.2006 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Ja mam szprosy: 150x150 dzieliłem, 120x150 nie dzieliłem. Drugi raz wybrałbym tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niko6 16.11.2006 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 ;-( Kurcze, mogłybyć trochę szersze..... No ale trudno. Bedą nie dzielone ale szprosy chyba tak Dziekuję bardzo!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olasa 16.11.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Ja z kolei gdybym mogła to wszystkie okna zostawiłabym niedzielone, zdecydowanie bardziej mi się takie podobają, jak widzę wąskie okienko i jeszcze przedzielone to jak dla mnie brrr. Sama w większości mam okna 120 szer.na 150 wys i oczywiście będą niedzielone, jedno okno, w kuchni jest 150X150 i zostanie podzielone, bo jednak w kuchni najczęściej się okna otwiera i boję się, że przy takiej dużej powierzchni mogłyby być problemy z użytkowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 16.11.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 małe te okienka...lubię takie duże...tylko nie wiem jak mój budżet na c.o. to zniesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 16.11.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Rzuć okiem na fotę. To dolne okno ma ok 170 wys na 140 szerok. i ma nieruchomy słupek.Słupek zwęża okno - bez dwóch zdań. Możesz dać słupek ruchomy to będzie trochę węższy.http://www.piejar.republika.pl/images/szprosy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 16.11.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 wybralbym jednoskrzydlowe okna a o szprosach zapomnial Przy tak waskim oknie nie dosc, ze szprosy beda wygladaly jak krata wiezienna, takie okna nie wpuszcza za duzo swiatla. Duze powierzchnie szklane sa fajne - jedyna wada takich okien jest taka, ze jak otwierasz to wszystko z parapetu trzeba zdjac. Y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiktor Schmidt 16.11.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Jak na parterze, to nawet możesz zrobić FIXy (nieotwierane) dodatkowe kilka cm z każdej strony światła. Szprosów nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 16.11.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Zadecydujesz sama, ale przy takiej szerokości to koniecznie bez szprosów. Najlepiej jeszcze do tego jednoskrzydłowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niko6 16.11.2006 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Aga-żona facia napisz prosze co to za projekt domku, jest bardzo ładny. Nie wiem co zrobic ale szprosy chyba nie dam a barzdo podoba mi sie.Dziękuję i prosze o jeszcze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 16.11.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 jesli to okno bedzie czesto otwierane to dzielone, jesli zrobisz je w jednej tafli pewnie bedziesz je tylko otwierała uchylnie, tak przynajmniej robią wszyscy których znam i takie okna posiadają, na to by je otwierac normalnie są poprostu niewygodne z racji gabarytów. No a szprosy? rzecz gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niko6 16.11.2006 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 malmuc, masz rację , już szprosy mi przeszły ale wiem ze to raczej nie mozliwe. Zrobie dzielone te okna. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 16.11.2006 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 120 szerokosci okna to w przypadku jak bedzie dwuskrzydlowe to na same szyby zostanie ci ok [120 -15-15-20 = 70 cm - czyli po 35 cm na jedno skrzydlo - zle to bedzie wygladac - zrob jednoskrzydlowe a ze szprosami to musisz sam zadecydowac - czsami wygladaja fatalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niko6 18.11.2006 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 pchelek , jest to okno w kuchni pod ktorym bedzie zlew i wydaje mi sie żelepiej dzielone niż w calosci chociaz sama nie wiem co robic. Mogloby byc i takie i takie [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 18.11.2006 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 malmuc, masz rację , już szprosy mi przeszły ale wiem ze to raczej nie mozliwe. Zrobie dzielone te okna. Dzięki No Szprosy to wogóle jakis fenomen. Nigdy nie pojmę dlaczego ludzie kupują wielkie telewizory plazmowe aby mieć dobry widok ekranu i nienaklejają potem na nich kratki z taśmy nieprzeźroczystej (np. izolacyjnej). Kupuja za to wielkie okna o pięknym widoku, a potem dopłacaja aby sobie ten widok poszatkować. Niezgłębiona jest psychika ludzka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts