rogbog 27.05.2008 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 No to się dzisiaj znowu wnerwiliśmy Byliśmy na budowie ok.13 30...a tam żywego ducha.Robota stoi Mąż zadzwonił do Edwarda-ten też nie wie dlaczego Stefana nie ma itd. Tym sposobem to resztę pieniędzy dostaną napewno dopiero po skończeniu całej roboty Narazie wołają tylko o zaliczki ale to ,że dostaną zaliczkę(mają zapłaconą połowę) wcale ich nie mobilizuje do pracy.Elktrycy też chcą kończyć swoją pracę ,bo też są od nich uzależnieni.Dzisiaj mają się zjawić założyć oświetlenie przy stopniach schodów. Umówiona też jestem ze stolarzem (tym od kuchni)-ma zrobić obmiar do naszej górnej garderoby.Jednak zdecydowaliśmy się na wykonanie mebli(chciałam najpierw komody z Ikei) bo jest tam trochę uskoków na ścianie i trzeba to zagospodarować.Przy gotowych meblach byłoby za dużo zbędnych szpar-miejsc do zbierania się kurzu Zabrakło nam paneli na górę-trzeba było dokupić.Jutro mają przywieźć.Jeżeli pomierzymy dzisiaj,to jeszcze zakupimy listwy wykończeniowe. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 30.05.2008 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 A niech to...z tymi wykonawcami Stefanek został sam na placu boju. Założył listwy w pokojach na górze i zaczął malować ściany.Coś chyba spięło się między nim a Edkiem. Tylko jak teraz Stefan będzie sam robił to...czarno to widzę Sprawa wygląda tak-my umawialiśmy się na wykonanie całości wykończenia z Edkiem,któy ma firmę.Ustaliliśmy kwotę,zakres prac,termin i tryb zapłaty(5 tyś.po ok.miesiącu) reszta po zakończeniu całości.Edek natomiast zlecił to wykonanie Stefanowi(ten też znał warunki).I tu się zaczęły problemy-Stefan do kafelkowania umówił się z kolei ze swoimi znajomymi. My zapłaciliśmy nawet więcej niż wstępnie ustaliliśmy pierwszą kwotę i widać,że chłopaki poróżnili się w temacie kasy Mnie to nie powinno nic obchodzić,ale z drugiej strony nie znoszę takich sytuacji.Jak ktoś wykonuje pracę to należą mu się pieniądze,ale trzeba się też trzymać ustaleń.Za pewne prace np.montarz drzwi,wykonanie balkonu zapłacimy osobno. Ale niech się boksują między sobą Dzisiaj w stolarni,która robiła mi meble kuchenne do naszego (byłego już ) mieszkania,zamówiliśmy wykonanie mebli do gónej łazienki.Zostawiłam swój "projekt",za kilka dni mają przyjechać zrobić obmiar,wycenę.Byłam z ich wykonania bardzo zadowolona.Tak więc daję zarobić kilku firmom Obecna od kuchni ( i garderoby)jest też ok,ale nie robią mebli do łazienek. Wczoraj byliśmy też u stolarza od schodów.Wybraliśmy tralki.Przesunęliśmy termin montarzu na koniec lipca.Będziemy już mieszkać(prawdopodobnie) ale chcę,żeby w domum już było czysto,żeby nie zniszczyć schodów przy wnoszeniu mebli itd. Jutro pojadę trochę posprzątac na górze. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 31.05.2008 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Dzisiaj miałam fizyczny dzień Najpierw porządki w mieszkaniu(mycie okien,sprzątanie itp.) a później pojechałam na budowę i tam cd. Pan Stefan montował drzwi na górze,ja natomiast trochę posprzątałam. Ale fajnie z drzwiami, widać że to naprawdę jest dom Jutro zrobię zdjęcia ,to wkleję. Teraz słowo do naszej młodszej córki -fioletowy pokój trzeba pomalować trzeci raz bo są miejsca gdzie farba nie kryje dobrze.Oj nie wiem córka jak ty to odrobisz Trochę się zmęczyłam przy tym sprzątaniu,ale jaka radocha Już bym chciała tam mieszkać Jeszcze trochę,jeszcze trochę Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 01.06.2008 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Witam .Obiecane zdjęcia drzwi,oraz kolejna praca elektryków(oświetlenie schodów,będą ledy) http://foto0.m.onet.pl/_m/cf340ee985b6b07afaf37207e9f7a218,10,19,0.jpg http://foto3.m.onet.pl/_m/664eeb945d6411c97fe0285e3ad26777,10,19,0.jpg http://foto1.m.onet.pl/_m/0e8a9acbd5a0049a056873b178390989,10,19,0.jpg Wszystkim dzieciom forumowiczów w dniu ich Święta- wszystkiego najlepszego Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 02.06.2008 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Dzisiaj po całym dniu pracy,pojechałam z małżem na budowę.Mieliśmy wpaść tylko na chwilę,a zrobiło się dwie godziny.Od wczoraj kiedy robiliśmy zdjęcia,hol zrobił się kolorowy -słoneczny pocałunek Duluxa.Jaki ciepły kolor Taki ma być cały hol(góra,dół,schody).Założone ościeżnice we wszystkich drzwiach ,klamki.Jak popatrzyłam to mówię do małża-do roboty,robimy porządki Spaliliśmywn wszystkie kartony,ja zamiatałam,na mokro przetarłam podłogi , i...położyliśmym w sypialni..pierwszy"dywan" Zamiast kartonów(coby nie zniszczyć podłóg) położymy stare dywany,chodniki. Wiecie jak swojsko się zrobiło przez ten drobiazg Ja już bym chętnie tam została Jutro ciąg dalszy porządków,chcę umyć z grubsza okna.Jutro ,mam nadzieję przyjedzie projektant ze stolarni,w ktorej chcę zamówić meble do łazienk na górze. Martwi mnie jedna rzecz.Otóż, nie chciałam gładzi na ścianach.Tynkarze robili tynki pod malowanie.Teraz jak maluje się ,sciany to dopiero widać,że nie są one najpiękniejsze w niektórych miejscach Stefanek robi co może,ale.... Trudno już wiem,że za parę lat przy malowaniu czeka nas wygładzanie ścian. Ale niech tam....I tak mi się podoba nasz domek Pozdr Bogusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 03.06.2008 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Dzisiaj kolejny "sprzątający" dzień Nawet pojawiły sie dywany na podłogach Góra robi się coraz bardziej przytulna . W piątek mamy dostać ZUD-możemy podłączać się do wody,kanalizacji.Nasz sąsiad ma firmę,która tym się zajmuje i myśłę,że w przyszłym tygodniu będziemy już podłączeni Widać też pierwsze prace gazowni-więc i gaz będzie niedługo . Dzwonił projektant ze stolarni w sprawie mebli łazienkowych-zrobił wycenę,jest to dobra cena.Za tydzień przyjedzie zrobić obmiar,nawet zaproponował inny kolor (niż my wybraliśmy na "oko").Przywiezie próbnik. W czasie rozmowy Pan Stefan zaproponował coś,o czym ja też myślałam, ale myślałam że już jest za późno.Pan Stefan na to-nigdy nie jest za poźno.Otóz ,powiedział że aż się prosi żeby w kotłowni zrobić też pralnię.Wystarczy zrobić podłączenie do hydrauliki w pom.gospodarczym i powiedział że on to może zrobić.Jestem za!!! Myślałam o tym wcześniej ale jakoś tak...W gónej łazience myślę,że też postawię pralkę,ale mniejszą.Kiedy jesteśmy tylko we dwójkę to taka mała wystarczy, a jak będzie większe pranie to można "ciągnąć" na dwie Mój małż,to tak średnio podchodzxi do tego pomysłu.Ale myślę,że się da przekonać Z tego Stefana to porządny chłop jednak,doradzi, podpowie.Dzisiaj też podkuł ostani na górze stopień schodów-zrobili za wysokie wylewki.A to przy wykończeniu schodów sprawiłoby,że ten stopień byłby wyższy niż pozostałe. W tym tygodniu "zacznie się robić" parter Już nie mogę się doczekać. A teraz kilka dzisiejszych zdjęc http://foto0.m.onet.pl/_m/53f63151188250e87091f82272af363c,10,19,0.jpg http://foto3.m.onet.pl/_m/62c231263a62a3b6d2fa2f7d2bf702c3,10,19,0.jpg sypialnia i garderoba Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 07.06.2008 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Dostaliśmy wczoraj ZUD,ale....niekomplentny Ach ci urzędnicy.Papiery złożyliśmy pod koniec kwietnia,ciekawe ile nam przyjdzie jeszcze czekać Gazownia wzięłą się do pracy-zaczęli kłaść rury. W domu,pan Stefan walczy sam ,kładzie kafle na ścianie w kuchni.Do dolnej łazienki powiedział,że ściągnie tego kolegę który robił łazienkę na górze. Dostaliśmy kosztorys wykonanych dotąd prac-już widać,że robocizna znacznie przekroczy umówioną kwotę Żałuję,że nie podpisaliśmy z nimi umowy bo za ten "pośpiech"w robocie należałoby potrącić koszty.Ich szczęście(a właściwie Stefana),że robi dobrze bo inaczej.... Trudno jakoś to przeżyjemy. Powoli zaczniemy zwozić rzeczy,które mamy u teściowej.Zapakowaliśmy jej jeden pokoj dokładnie i trzeba to powoli odgruzowywać Drugą część-meble,sprzęt mamy u mojej koleżanki.Szczęscie,że pomieszczenie nie jest jej potrzebne,bo umawialiśmy się do wiosny,a tak...lato nas przywita Weźmiemy(jak poprzednio) firmę od przeprowadzek.Wniosa nam przynajmniej meble na piętro. Dzisiaj pracowałam,ale po południu pojechaliśmy do domu-ja sprzątałam a małź złożył jedną z szafek naszej sypalni.Meble są zrobione z sosny barwionej-wyszły trochę za"czerwone"-trzeba będzie jakoś dobrać dodatki do sypialni,żeby wszystko się "zgrywało" kolorystycznie. Jutro jak pogoda pozwoli,pojedziemy do domu z moją mamą i siostrą.Siostra już dawno nie była.Ciekawa jestem jak oceni efekty,bo ona bardzo wybredna jest Kilka zdjęć Pozdrawiam Bogusia http://foto3.m.onet.pl/_m/3c3faf041bcfa894acea8a80ea746f8b,10,19,0.jpg pokój starszej córki-ta zieleń alpejska łąka jest śliczna(na zdjęciu wyszła jak żólty) http://foto3.m.onet.pl/_m/89e8aa2db0a0515a58accdc994d5d4ff,10,19,0.jpg fioletowy(jagodowy) pokój i halogenki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 08.06.2008 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Dzisiaj po południu odpoczywaliśmy na naszym tarasie -z moją mamą i siostrą. przy ciasteczku i kawce. Aż nie chciało się wracać do bloku Na górze jest już całkiem domowo ale na dole to jeszcze....bajzel. Kafle na ścianie w kuchni już prawie całkiem położone. Moja siostra-cenzor oceniła pozytywnie budowanie Ufff.... A tak wygląda kuchnia na tę chwilę http://foto1.m.onet.pl/_m/7b317bb1a6c4d189ed8b5dc862de8431,10,19,0.jpg Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 10.06.2008 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Dzisiaj w domu byli panowie ze stolarni,w której będę robić meble do łazienek(najpierw do górnej) oraz do gabinetu.Za tydzień pojedziemy zobaczyć projekt mebli.Meble do gabinetu zrobimy dopiero na jesień,ale chciałabym mieć już wycenę żeby się do tego przygotować. Jutro natomiast robimy przyłącza do wody i kanalizacji,przygotujemy też przyłącz do gazu(rury są coraz bliżej nas ). Dzisiaj byli też elektrycy-założyli osteteczne oprawki do gniazdek na górze i w kuchni. Poziedziałam sobie trochę na balkonie-ale błogo Właściwie gdyby już była w domu woda to magłabym się już wprowadzić na górę i mieszkać już!!! Ponieważ dla mnie dzisiaj nie było babskiej roboty tzn,sprzatania więc zostawiłam panów.W tym tygodniu mam urlop, ale pracuję(dziwne nie?).Ale tak to jest w wolnym zawodzie i na swoim W czwartek nasze młodsza córka zdaje ciężki egzamin (anatomię ),jest cała w strachu.Pocieszam ją (ja też przez to przechodziłam i ..przeszłam)Ale rozumię ją i wierzę w nią Natomiast starsza-to już "weteranka" -czwarty rok, ma jeszcze jeden egzamin i wakacje .Na wakacje wyjeżdża ze swoim chłopakiem na Majorkę...do pracy Moje córki przez dwa lata pracowały już za granicą na wakacjach.Dzielne dziewczyny Moja radość z domu dzisiaj lekko została zakłócona problemami ze zdrowiem.Czekają mnie dodatkowe badania,mam nadzieję że to nic poważnego Stara już jestem ,sypię się Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 11.06.2008 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Mieliśmy dzisiaj kopać i robić przyłącza, ale niestety nad ranem nieźle popadało i może jutro się uda.Oprócz tego,okazało się że architekt robiący projekt przyłączy 'machnąl się" w jakimś elemencie i jeszcze nanosił poprawki. Teraz trzeba to dostarczyć na ZUD . Dzisiaj natomiast złożyliśmy wypowiedzenie najmu mieszkania -mamy termin miesięczny.Do połowy lipca spokojnie wszystko sobie przeniesiemy.Ale jak tylko będzie woda i meble w kuchni-przeprowadzamy się!!! Poza tym,chcę mieszkanie posprzątać i oddać tak jak należy.Bo niestety osoba po której wynajęliśmy mieszkanie ,zostawiła mały chlewik Ja bym tak nie mogła. Im bliżej przeprowadzki tym bardziej denerwuje mnie hałas z ulicy, wieczorne "rozmowy"sąsiadów itp. Ale się czepiam prawda? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 12.06.2008 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Dzisiaj robiliśmy przyłącza.Z braku czasu, na budowie byłam tylko chwilę na początku prac.Okazało się że musimy też zrobić drenaż wokół domu-w tych iłach woda zalega....Jutro będą kończyć, w poniedziałek będzie człowiek od gazu- zrobi przyłącz od domu w kierunku głównej nitki.A ta coraz bliżej nas Stefan pomalował na kolor kuchnię-małż twierdzi że trochę za ciemny ten kolor Jutro zobaczę.Reszta pomalowana na biało i wreszcie pora,żeby robić dolną łazienkę A nasze córki - egzaminy do przodu Młodsza cała szczęśliwa dzisiaj, a my...nie trzeba mówić.Starsza już w przyszłym tygodniu zjedzie do domu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 13.06.2008 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Woda i kanalizacja zakończone- rurki działją Jeszcze tylko licznik do założenia przez wodociągi i w domu "poleje "się woda. ( w przyszłym tygodniu). Kuchnia pomalowana http://foto3.m.onet.pl/_m/becd57fbd67e0258cdffd6687d449d8b,10,19,0.jpg kolor bardzo mi się podoba-kuchnia jest słoneczna i ten kolor jeszcze ją ożywia Mamy natomiast problem z drzwiami do spiżarni.Kupiliśmy 80,otwór drzwiowy jest oki, a ościeżnica (rama) jest na ok.76 cm następne są na 88.I tak brakuje nam 4 cm w otworze do osadzenia drzwi.Musimy coś pokombinować,dumamy tylko co.Ale gniot i jak tu kupować drzwi na wymiar Tak poza tym to wiele w domu nie przybyło i coś mi się widzi,że koniec czerwca się wydłuży A.... Dzisiaj już mi się nic nie chce robić.Zaczynam byczenie się do jutra....rana A poźniej pojedziemy do domu coś tam popracować-złożymy sypialnię, musimy zakupić materace. Coś nie odzywa się nasz człowiek od balustrad-trzeba go będzie odwiedzić w przyszłym tygodniu.Niech zamontuje balustradę na balkonie. Pozdrawiam Bogusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 19.06.2008 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Powoli do przodu Pan Stefan kończy kłaść panele w salonie.Dzisiaj bylismy w domu ze starszą córką-zakończyła rok akademicki.Obejrzała całość-dumna ze swojego pokoju Natomiast my z Panem Stefanem dumaliśmy jak wykończyć dół kominka.Mamy przygotowane cokoły z granitu,ale na łuku trzeba je będzie ciąć na kilka kawałków.Zastanawiamy się czy to jednak dobrze wyjdzie? Mamy więc zagwozdkę Zbliża się koniec czerwca...sporo jeszcze zostało Ale i tak w przyszłym tygodniu musimy zwieźć rzeczy,które mamy "zdeponowane" u naszej koleżanki.Mamy tam min.zmywarkę,płytę grzewczą,-za tydzień montaż kuchni umywalki,trochę mebli itd.Tak więc trochę nam się dom umebluje Poza tym jeszcze trochę minie zanim podłączą nam gaz-mają jeszcze spory kawał do zrobienia.U nas natomiast jutro geodeta wytyczy przyłącze. Najbardziej mnie martwi tylko to,że dolną łazienkę to będą chyba robić jak my się ju,z wprowadzimy Pan Stefan czeka na swojego kolegę-do pomocy.Mam nadzieję,że jakoś to zniosę Ale jak są inne problemy w rodzinie to budowa to poikuś Nasze młodsze dziecko ma kłopoty ze zdrowiem,za kilka dni ma też drugą część ciężkiego egzaminu.Zostanie jej po tym jeszcze jeden,ale jak ze zdrowiem nie będzie lepiej to już jej zapowiedziałam-zdrowie ważniejsze,wracasz do domu,a egzamin zdasz we wrześniu. Jednak w życiu to musi być równowaga jak jest coś lepiej to musi być łupniak z drugiej strony Oj życie,życie A jak jeszcze małż powiedział mi wczoraj,że jeden z naszych nowych sąsiadów(budujący) wziął i nagle umarł (młody chłop ) to zdębiałam Ale dość tych smutków.A...zamówiliśmy meble do górnej łazienki Będą ok. połowy lipca.W przyszłym tygodniu zakładamy balustradę na balkon Zdjęcia dzisiejsze http://foto0.m.onet.pl/_m/317c57ac98e85a2c0f17645c1f7c283c,10,19,0.jpg małż dyskutuje w temacie kominka http://foto2.m.onet.pl/_m/f9cb513f029c887834e0ba8b8c34322a,10,19,0.jpg morelowy nektar i dąb palony w salonie Pozdrawiam Bogusia [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 20.06.2008 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Dzisiaj zero prac w domu -Stefanek zrobił sobie przerwę i na dodatek nie odbiera telefonu .Jak jutro się nie zjawi to dostanie taki opr... Prosiłam go żeby zrobił poprawki w górnej łazience,tak żeby można było wysprzątać ją dokładnie.I nic Ach ci fachowcy Na poniedziałek jesteśmy umówieni z firmą od przeprowadzek-zwieziemy rzeczy o ktorych pisałam wyżej.W czwartek(a może nawet we środę) zaczną montować kuchnię i garderobę na górze. Nasz kierbud=kolega zaoferował się do założenia(z pomocą małża) ceramiki,podłączenia baterii.Ale będzie to możliwe dopiero jak założą licznik wody w domu(w przyszłym tygodniu). W lipcu mam urlop i chciałabym spokojnie się przeprowadzić,żeby po powrocie do pracy nie zawalić się robotą w domu. Zobaczymy jak to będzie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 20.06.2008 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 A... z tych nerw,że dzisiejszy dzień stracony w wykańczaniu domu ...zaczęłam pakować rzeczy do przeprowadzki Powoli będziemy je przewozić z mieszkania-żeby nie robić pustych przebiegów . Znowu rośnie sterta kartonów Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 21.06.2008 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 Dzisiaj Stefanek się zjawił.Mąż odbył z nim rozmowę,a na pytanie dlaczego nie było go wczoraj odpowiedział,że....pomagał koledze po fachu On sobie nic nie robi z tego,że kolejny termin wykończenia mija.Mąż powiedział mu,że z powodu nie dotrzymania przez niego terminu, jesteśmy 2 tyś w plecy-koszty wynajęcia mieszkania i na pewno uwzględnimy to w koncowym rozliczeniu Dokończył wreszcie góną łazienkę, pomógł jeszcze w osadzeniu dodatkowego kręgu na studni...i tyle go dzisiaj było. Ja pojechałam ok.13, miał się jeszcze zjawić ale niestety. My natomiast nie nudziliśmy się.Mąż poskładał do końca sypialnię.I niestety,musimy jedną częsć reklamować.Okazało się,że środek blatu komody jest uszkodzony .Jak przyjrzelismy się dokładnie innym elementom,to wykonanie jest takie sobie.Mam nadzieję,że uwzględnią nam reklamację. Ja natomiast sprzątałam-przygotowałam góną łazienkę do montażu ceramiki.Wysprzątałam całą górę i sporą czesć dołu.Baaardzo nie chciało mi się wracać z tej naszej wsi Kolejny bałagan zrobi się pewnie za kilka dni, jak pozwozimy rzeczy, będzie robiona kuchnia i garderoba.Znowu coś dla mnie A jutro pojedziemy odpoczywać, na tarasie, przy kawce Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 22.06.2008 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Dzisiaj weekendowo .Ach, jak się nie chce już wracać do mieszkania Im bliżej przeprowadzki tym coraz trudniej wracać Taka cisza i spokój wokół domu Nasza starsza córka była z nami trochę i stwierdziła, że jak dla niej to...za cicho Ona to musi słyszeć ruch na drodze,tramwaje itd Będzie w naszym wieku to zmieni zdanie Działka zarosła nam okropnie Zakupiłam małżowi podkaszarkę(z kosiarką jeszcze nie da się działać) i mobilizuję go do pracy Ale dopiero dzisiaj ,jak zobaczył jak wysoko chwasty porosły-nie widać naszego świerka... to stwierdził,że faktycznie czas działać Nie wiem jak to przeżyje, bo chyba jest alergikiem na trawy-jak wyszedł z nich zaczął kichać okropnie Jutro jeżeli nie będzie padało umówiony jest też nasz sąsiad -ze sprzętem do wyrównania części działki. Dzisiejsze zdjęcie naszej sypialni-mebli(bez komody).Myślałam,że wyjdą ładniej te meble,ale...Brakuje jeszcze porządnego stelaża i materacy. http://foto3.m.onet.pl/_m/345c6188eae5ed7de15e2a5c58073a13,10,19,0.jpg a tak wyglądają nasze.... kontakty ( pseudonim...-złociste ) http://foto0.m.onet.pl/_m/b68e0166af74ee7c07cdc940d980260c,10,19,0.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 23.06.2008 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Dzisiaj zwieźliśmy rzeczy "z wygnania" Nie miałam dzisiaj czasu zeby to zobaczyć ale zagracone jest wszędzie Jutro czeka mnie kolejna porcja sprzątania A w temacie podłączenia wody ciiiiiiiszaaaaa ! Przyjęli nam reklamacje blatu komody,czekamy na nowy. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 26.06.2008 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Witam. Kilka dni jakoś nie chciało mi się pisać I tak- zwiezione rzeczy nieco poukładane, w pokoju starszej córki "stare" meble.Ale nasze dziecko stwierdziło,że szkoda kupować nowe meble bo ona i tak w domu to już raczej gościem będzie(kończy za rok studia).Ale mamy wyrozumiałe dziecko Cała checa była z wniesieniem olbrzymiej pufy Fatty.Bez drzwi nie dało się jej wnieść na piętro więc...wrzuciliśmy ją przez balkon A właściwie to mąż ją wrzucał stojąc na drabinie, a my ją wciągałyśmy Jeżeli ktoś to widział z boku, to miał niezły ubaw Dzisiaj natomiast zaczął się montaż kuchni I oczywiście,nie obyło się bez niespodzianek.Mam dużą płytę grzewczą (77cm),natomiast okap i szafka są na 60(przy zamawianiu kuchni zwracałam na to uwagę)To powodowałoby,że część garka z boku zachodziłaby pod szafki.Musimy to jakoś poprawić-założymy tzw.pilastry.Oprócz tego- jeden front do reklamacji, jedna szklana witryna źle zrobiona.Na szczeście firma jest ok. i nie będzie problemu z poprawkami. Jutro będą składać garderobę i konczyć kuchnię Coraz bardziej chce mi się już zamieszkać Jutro też mają przyjść z wodociągów założyc licznik-będzie woda!!! Stefanek dalej walczy, ma jeszcze do zrobienia,że ho ho Ale trudno trzeba to jakoś przeżyć ze spokojem Coś nawala nam Pan od balustrad Dzisiaj małż go z lekka opr.... Kilka zdjeć - nie spadnijcie z foteli jak zobaczycie kolor małego pokoju miała być ...pistacja a jest taka zaj.....ista zieleń.Dobrze,ze to będzie pokój do "pracy naukowej"-nie będzie się chciało spać http://foto0.m.onet.pl/_m/f4a316dc82b0619f8d4d0a4864f5bbe8,10,19,0.jpg prawda ,że pięknie http://foto2.m.onet.pl/_m/c2f8586241d11d613545de1855ce9552,10,19,0.jpg http://foto2.m.onet.pl/_m/a8bf9f6c05b1c8c313e1582a856bc266,10,19,0.jpg nasza kuchnia i jedna z 2 witrynek http://foto0.m.onet.pl/_m/9810ac348f991ec2f7afdae918968c74,10,19,0.jpg "stare" meble PS. Dzisiaj miałam badanie -rezonans magn.wynik za kilka dni,mam nadzieję że będzie dobry Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 27.06.2008 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Kuchnia skończona -jeszcze tylko podłączenie wody,piekarnika, płyty i można już gotować . http://foto3.m.onet.pl/_m/ee2c540cc8ad0d3c9eabe3edd33dc5f7,10,19,0.jpg http://foto3.m.onet.pl/_m/91dc0d28c37fdd86871f4a6f05c2869f,10,19,0.jpg mamy też garderobę na górze-można zwozić rzeczy http://foto2.m.onet.pl/_m/61f3fffbee3cccfda3a4b8a93e27d86e,10,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/f7244b849c760288e0779fc42c05aaf4,10,19,0.jpg jeden z wieszaków Trochę się stolarze zcięli ze Stefankiem-przyjechali,on miał dokleić jedną płytkę i nic.Pogonili go trochę. Jutro Stefan zacznie (chyba ) robić wiatrołap-kafle. Tak czy tak do 15 lipca przeniesiemy się, pewnie dolna łazienka zacznie robić później.Mamy też nadzieję,że od połowy lipca będzie też gaz.Przyłącze ze strony gazowni mamy już zrobione,teraz przyłącze z domu do licznika.I tylko czekać aż odkręcą kurek Natomiast dzisiaj założyli licznik wody i mamy wodę w domu Jutro zamierzamy przewieźć trochę ciuchów,może inne drobiazgi też. Dzisiaj przyszedł reklamowany blat od komody do sypialni.To rozumię-szybka reklamacja, dobra jakość. Czekam na materace do łózka,zamówiłam też karnisze (do całego domu).Nie cierpię "gołych" okien, więc jak tylko posprzątam to zawieszam firanki Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts