snoopy429 18.02.2008 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Minął kolejny rok...Czy był ktoś "przepytywany" przez US z ulgi odsetkowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
backdraft 18.02.2008 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Dołączam się z pytaniem jakie doświadczenia w pzypadku braku możliwości udokumentowania fakturami całej kwoty kredytu?, jak wtedy odliczać te odsetki? Czy jakoś proporcjonalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 19.02.2008 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Ja rozlcizałem ulg e odsetkową. Musialem z banku dostać wyciąg, że w takim i takim okresie spłacałem kredyt. Żadnych faktur do tego ie potrzebowałem. Faktury są potrzebne, gdy chcesz rozliczyć z US zwrto VAtu. Wtedy nie ma zmiłuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
backdraft 21.02.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 a jaką mieliście różnicę między kwotą udokumentowaną fakturami a kosztami ogólnymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaco 21.02.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Witam, miałem tem sam dylemat i nic innego jak zasięgnęłem info u źródła . Najpierw skontaktowałęm się telefonicznie z Krajową Informacją Podatkową i dowiedziałem sie że kwota udokumentowanych faktur nie interesuje skarbówki i należy ja wpisac tylko informacyjnie, ponadto skontaktowałem się z swoim US i również uzyskałem informacje że kwota ta jest bez znaczenia. Uważam jednak że jeżeli ktoś występował o zwrot różnicy VAT i powinien podać co najmniej taką kwotę rachunków jaką podawał w rozliczeniu, ponieważ w przeciwnym razie byłaby nieścisłość na drukach rozliczeniowych a to jest fałszowanie danych dla skarbówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts