Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tydzień w Wawie

KiZ

Recommended Posts

Taki mały Pi.eS

to, co się dziś działo w stolicy wczesnym popołudniem moge określić tylko jako żenadę na poziomie abstrakcyjnie wysokim :-? Miałem planowy odjazd IC o 15.10, ale byłem już o "wpół do", kupowałem gazety i nagle nastała ciemność. Brakowało tylko tego sygnału z "Alternatywy 4" o zmianie stopnia zasilania :-? Potem była błazenada służb porządkowych połączona z bezilnością i bezmyślnością władz.

Wyobrażacie sobie te tysiące podróżnych wczesnym piątkowym popołudniem na centralnym spowitym całkowitymi ciemnościami? Jestem w szoku, że taki strategiczny obiekt nie ma awaryjnego systemu zasilania :o Po co były te wszystkie brednie o przygotowaniu na ataki terrorystyczne i inne kryzysy, skoro awaria jakiegoś trafo może tak uziemić rzeszę ludzi? Te krzyki, chaos, nieskuteczne próby oświetlenia czegokolwiek wyświetlaczami komórek, wpadający na siebie podróżni i bezmyślne wypowiedzi policjantów i sokistów, że "nawet ich przełożeni nie wiedzą co się dzieje". No dramat. Zero adekwatnej reakcji, zero zarządzania kryzysem. :o W głowie się to nie mieści, ale widać, że w razie jakiegoś poważniejszego zagrożenia jesteśmy bezbronni, bezsilni i skazani na indolencję politykierów. :evil:

Może zamiast się wydurniać z machaniem szabelką, chłopcy mający jechać do Afganistanu obstawili by kilka dworców?

hej !

neźle bylo nie? :o :-?

ja co prawda nie malam przyjemnosci zaliczyc kataklizmu na centralnym ale jechalam samochodem ( kawalek ktory pokonuje max. 15 minut w prawie godzine :evil: :-? ) i sie w koncu wkurzylam i zostawilam na Pl.Bankowym na parkingu przed Arsenalem

i do domu wrocilam metrem - na szczescie metro awaryjne zaslilanie ma i chodzilo (choc ponoc na pol godz wczesniej stanelo)

mam nadzieje ze mi w nocy nikt autka nie zarabie :wink:

Na Śląsku ludzie gadają, że "ford g...o wort" :o ale ja sie nie znam, nie jestem stąd :)

luuuzik :wink: autko tzw. firmowe :wink: wiec nie mam z nim jakis wiekszych emocjonalnych zwiazkow :wink:

ale - obiektywnie - naprawde ok :) nie popsul sie ani razu i moim zdaniem - porzadne auto

a ze banalne i wew. plastiki - no cóż :wink:

ps. ja marze o Hondzie .... :roll: a najbardziej o takiej CR-V

:oops: :wink:

ojjj jej to bym na Bankowym nie zostawila :wink: :lol:

ja Szwejka na Pl. Konstytucji nie polecam :(

co z tego, że tanio jeśli tłusto itp

ryba nie dobra

krem brulee jak budyń :(

ogólnie złe wrażenia

izat - w Szwejku bylam raz i dawno - nawte mi sie podobalo

ale ostatnio gdzies ciagle czytam (na forum Warszawa chyba) jakies malo pochelbne opinie

ze walsnie jedzenie ble, ze kart nie przyjmuja (sic!) itp. :-?

honorują karty ale tylko wypukłe :)

my też się zdziwiliśmy takiej praktyce, ale to ponoć wymysł szefa :D

no tak

ale ja np. "wypuklej " nie mam

a zadej wyraznej info tez nie ma ze tylko "cash" i " wypukle"

ponoc co chwila sa jakies awantury z tego powodu, jeden facet opisywal ze go wyslali z jakims wykidajlem do bankomatu, inny ze sie uparl ze tylko ma normalna platnicza i nagle - o dziwo- okazalo sie ze mozna placic 9oczywiscie przy uwagach niezbyt milych)

w sumie - to chyba jedyny lokal jaki znam (oprocz Kompanii Piwnej o ile nie myle nazwy - ktora ma tego samego wlasciciela) gdzie takie chece sa odstawiame

czemu? nie wiem :o