Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ILE ZA MATERIAŁY DO ZABUDOWY / OCIEPLENIA PODDASZA??

pepe63

Recommended Posts

Witam,

Ile średnio kosztują materiały (w przeliczeniu na m2) do zabudowy poddasza płytami g-k i ocieplenia dachu (wełna 15 + 5, folia + stelaż). Mam wycenę na robociznę 35 zł- potem się (naiwnie) zgodziłam na to, że wykonawca kupi materiał na siebie a ja za trn materiał zapłacę niby po bardzo dobrych cenach..Tylko bym chciała zweryfikować te bardzo dobre ceny:)

Dziękuję z góry

podaję ci cenny w moim rejonie w Małopolsce materiały kupowane we wrześniu:

wełna isover 5cm/rolka 19,2m2 - 120zł

wełna isover 15cm/rolka 6,9m2 - 125zł

folia paroprzepuszczalna 2m szeroka - 1,55 za metr

profil główny CD 60x4m - 9,31 za szt.

profil przyścienny 4m - 6,65 za szt.

wieszak obrotowy - 0,90 za szt

pręt mocujący 100cm - 0,96 za szt

pręt mocujący 25cm - 0,45 za szt

łącznik wzdłużny do CD - 0,40 za szt

element mocujący CD 60/75 - 0,34 za szt

element mocujący ES 60/125 - 0,43 za szt

Pozdrawiam :D

• 3 weeks później...
no fajno, ale co sie do czego montuje, wtedy sobie sama oblicze na podstawie projektu.

wieszak obrotowy kojarzy mi sie głównie z wieszakiem na płaszcze, który się kręci :roll:

Dobre :D :D ale wejdź na tę stronkę i tam wszystko masz wyjaśnione życzę miłej lekturki http://www.norgips.pl/index.php?hps=sub_zabudowa_poddasza_a

• 2 weeks później...
no fajno, ale co sie do czego montuje, wtedy sobie sama oblicze na podstawie projektu.

wieszak obrotowy kojarzy mi sie głównie z wieszakiem na płaszcze, który się kręci :roll:

Dobre :D :D ale wejdź na tę stronkę i tam wszystko masz wyjaśnione życzę miłej lekturki http://www.norgips.pl/index.php?hps=sub_zabudowa_poddasza_a

Spróbuj dzisiaj wejść na ten link powinien działać coś chyba było z ich serwerem bo wogóle strona ich przez kilka dni nie działała pozdrawiam i myślę że już wszystko będzie ok :wink: