bladyy78 16.11.2006 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 No to ja sie juz nie wpowiadam na temat zdrowego materiału budowlanego bo buduje ze zwyklego bk szarego kurcze wczesniej nie mogliscie pisac ze jest az tak szkodliwy pewnie bym budowal z czegos mniej szkodliwego. Mam nadzieje ze szybko mnie nie wykonczy ten szary beton. A tak na margonesie jezeli chodzi o radioaktywnosc to czy ktos wie któredy szła radioaktywna chumra z Czarnobylu bo pewnie jeszcze został slad po swojej wedrówce i tez by glupio bylo mieszkac w zdrowym domku z bialego bk ale na skazonej ziemi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 17.11.2006 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Widzę, że zwolennicy szarego, to głównie ludzie którzy już z tego zbudowali i teraz pozostaje im bronić za wszelką cenę, a za argumenty mają tylko drwiące poczucie humoru Ja nie twierdzę, że kto zbudował z szarego bk, ten zbudował grobowiec a nie dom, ale przekonywanie, że biały nie jest lepszy, bo 1000 innych rzeczy jest gorsze nie ma sensu. We współczesnym świecie nie uniknie się różnych reczy, mających wątpliwy wpływ na zdrowie, w powietrzu, wodzie, żywności jest sporo "syfu". Ale powiedzcie mi - którą marchewkę czy pomidora wolicie - z działki przy autostradzie, czy z takiej położonej w czystym ekologicznie terenie? Na sztucznych nawozach czy wychodowaną naturalnie? Jajka z fermy od kur karmionych chemią, czy wiejskie, od kur karmionych pszenica? Pełną konserwantów szynkę typu "1kg mięsa=3kg szynki" z której cieknie woda czy tradycyjną? Beton z dodatkiem popiołu czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 17.11.2006 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 A nie jest to tak, że najbardziej szkodliwe jest ZYCIE, czyli "śmiertelna choroba przenoszona drogą płciową".Jak dobrze wczytać się w materiały promocyjne, kazdego towaru, to zauważymy, że producent "wychwala" tylko jeden parametr, który jest lepszy niż u konkurencji. Dają do badania próbki do róznych instytutów i na podstawie wyników i porównań prowadzą kampanię reklamową, przy czym nie podaja dla jakich wielkości jest to porównanie. Kiedyś w modzie był (i jeszcze jest) slogan "oddychające ściany", ale jakoś nikt nie pisał, że po otynkowaniu i pomalowaniu (emulsjami) wszystko się zrównuje. Teraz nastała moda na "promieniowanie". Przy tak znikomych wartościach nie ma znaczenia, bo i tak są pokryte tynkiem, który skutecznie potrafi izolować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 17.11.2006 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 no ale tynk nie izoluje od promieniowania cieków wodnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 17.11.2006 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 no ale na to słoma - najlepiej ryżowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 17.11.2006 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 o ryżowej nie pomyślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.11.2006 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Wedle mnie szary jest w opinii bee bo... brzydko wygląda Domek z białego jest śliczniusi, z szarego jakiś taki smętny i wygląda "tanio". A tego większość inwestorów sobie nie życzy. czyli czynniki bardziej subiektywne niz obiektywne, bo podejrzewam, że właściwości białego i szarego BK są baardzo zbliżone. Ja mam ceramikę, która bardziej promieniuje niż BK, na razie nie szkodzi mi jakoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.11.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 ... Ja mam ceramikę, która bardziej promieniuje niż BK ... chwała ... odważnym ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.11.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 ... Ja mam ceramikę, która bardziej promieniuje niż BK ... chwała ... odważnym ! Do odważnych świat należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pa-ma 17.11.2006 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 a ja mam już bloczki z keramzytu i uważam że są bardzo dobre 1-ceramika - wypalanie gliny znane od stuleci i naród przeżył 2- nie pije i nie zatrzymuje wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 17.11.2006 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Promieniowanie na zewnatrz jest wieksze niz w budynku.To naturalne.Chciałem zapytać tylko jaki "materiał" jest izolacją przed promieniowaniem.(Cały czas mowa o promieniowaniu szkodliwym dla zdrowia).Prosze o wypowiedzi bez pomocy "gazetek" i wyszukiwarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 17.11.2006 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Z tego co pamiętam, to ołów izoluje od promieniowania. Tyle, że ołów też jest szkodliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 18.11.2006 00:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 A ja mam chałupę z BK w kolorze wypłowiałym błękitnym. Solbetu te o U=0,25, przy g=420 też są szare. Chyba, że jest to bielszy odcień szarości . Wg mnie U(dawniej k) się liczy, a nie kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Harry81 20.11.2006 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Odwiedziłem kilka lokalnych hurtowni budowlanych i wszędzie uzyskałem tą samą odpowiedź. Otóż szary jest tańszy ponieważ jak ktoś już wcześniej napisał jest mniej dokładny i dodatkowo bardziej się kruszy. Gdy sprzedają mniejsze ilości bloczków i zdejmują z palet to szary znacznie częściej ulega uszkodzeniu. Moje zapytania dotyczące rzekomo większej "promieniotwórczości" ob białego spotykały się raczej z uśmiechami na twarzach PS U mnie w mieście znalazłem najtaniej po 6,4 PLN brutto (biały). Polecano mi jednek zaczekać z zakupem do stycznia 2007, ponieważ może być taniej nawet o 1 PLN. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 21.11.2006 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 W tym roku wydano 2 razy więcej pozwoleń na budowę domów, To oznacza wzrost popytu o 100%, odpowiedz sobie sam jak to się przełoży na ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 23.11.2006 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Opinie sa rózne i czasami sprzeczne.Spotkałam się z opinia,że ceramika jest wspaniała i odda nadmiar szkodliwego promieniowania jezeli nie obłozysz jej styropianem i jeśli nie naruszysz jej przegród -a jest to niemożliwe bo wbijasz kołki prowadzisz rury w ściane ,elektryka itp. co powoduje zniszczenie przegród.Mnie zaproponowano biały suporex na zaprawę ciepłochronna 38 cm bez ocieplania,choc upierałam się przy ceramice.Jako argument -najszybciej oddaje do atmosfery to co szkodliwe.Ceramika uwalnia je bardzo wolno.I komu tu wierzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghostt 23.11.2006 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Opinie sa rózne i czasami sprzeczne.Spotkałam się z opinia,że ceramika jest wspaniała i odda nadmiar szkodliwego promieniowania jezeli nie obłozysz jej styropianem no bo styropian stanowi jakakolwiek realna przeszkode dla promieniowania bzdura Mnie zaproponowano biały suporex na zaprawę ciepłochronna 38 cm bez ocieplania,choc upierałam się przy ceramice.Jako argument -najszybciej oddaje do atmosfery to co szkodliwe.Ceramika uwalnia je bardzo wolno.I komu tu wierzyć? jakie szkodliwe ? co ? promieniowanie ? ludzie opanujecie sie z tym promieniowaniem stary 10 letni zegarek na reke promieniuje 20x wiecej niz caly pokoj w ktorym przebywaz zrobiony z suporexu czy ceramiki jak chcecie zdrowo i bez promieniowania to tylko ziemianka a czy wiecie ze podjazd z kostek granitowych ma dosc silne promieniowanie ? hihi ale i tak se zrobie jak kasy styknie wiecie co takie porownanie mozna sie zrobic dom z super materialow o bardzo niskim poziomie promieniowania i siedziec tam 10 lat non stop cieszac sie ze sie nie wystawia na promieniowania a potem zlamac noge przeswietlic sie i te 10 lat sie zmarnuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 23.11.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts