Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ANTONELLA pracownia ARCHIPELAG

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • 9 months później...
  • 1 month później...
Ciesze sie bardzo ze nie jestesmy sami, zastanawialem sie dla czego ludzie omijaja ten projekt widac nie wiedza co dobre :) zaczelismy z zona budowe 2 wrzesnia i jestesmy na etapie fundamentow, jutro prawdopodobnie zostanie wmurowany pierwszy pustak. budujemy na 2 koncu Polski, w Rzeszowie. Pozdrawiamy.

Witam serdecznie:)

Ale ja Wam zazdroszcze tych fundamentów :) My z mezem juz od 2 lat nie mozemy ruszyc z budową ( urzednicy!!!) ale nareszcie jest swiatelko w tunelu i na 99% zaczynamy w przyszlym roku:). Zaczeliscie budowe w moje urodziny:) takze sukces murowany :lol: POWODZENIA !! Pozdrawiamy Maja i Robert

Dzieki za pozdrowienia. Jak by nie pewna "przemila" pani z urzedu gminy ktora robila wszystko aby uniemozliwic na uzyskanie warunkow zabudowy byl by juz dach :(, przez babsztyla bede zyl co najmniej o 10 lat mniej. Udalo jej sie przyczymac nas o przeszlo rok. Jetes o dzien odemnie starsza ja mialem urodziny 3 wrzesnia :). Rowniez pozdrawiamy. Beata i Jacek

• 4 weeks później...
Hej. Ciesze się że budujecie Antonelle. Bardzo podoba mi sie ten projekt. Czy ktoś buduje w okolicach Warszawy? Niemniej: czy ktoś z Was robił juz kalklujację kosztów? Zgodnie z tym co podaje Archipelag jest to ponad 400k. czy ktoś z Was może to potwierdzić??? W czym w takim razie tkwi tak wysoki koszt?

do mnie po zakupie projektu zglosila sie firma budujaca dla archipelagu i zaoferowali w promocji 260 kzl :), na podkarpaciu za wybudowanie stanu surowego firmy wycenily sie na 130-180 kzl. przy cenie 400 kzl 70 % to cena robocizny wiec jezeli robisz duzo samemu lub rekami rodziny mozesz moim zdaniem zejsc znacznie po nizej 300 tys. z wykonczeniem. co do dachu potwierdzam jest extra krokwie narozne o tych wymiarach dostac jest duzym wyczynem.

• 3 months później...

Witam serdecznie,

Jestem własnie na etapie wyboru projektu i chyba decyzja padnie na antonellę - bardzo fajny dom i chyba w miarę dobrze rozwiązane wnętrze, jednak przerażaja mnie nieco koszty budowy dachu-czy ktoś już moze przeszedł ten etap?

Pozatym jakby ktos wstawił jakieś fotki lub przesłał na maila to będę wdzięczny?

Pozdrawiam wszystkich i powodzenia w budowie :)

• 2 weeks później...

Witam

Troche to trwalo ale mam urwanie glowy :D Podaje narazie kosztorys na mury robocizna ceny netto Trojmiasto;

- wykopanie law 3.000,-

- wymurowanie fundamentow - 4.000,-

- konserwacja styripian posadzka I - 3.000,-

- wymurowanie parteru porotherm 25 - 7.000,-

- wykonanie stropu nad parterem - 3.000,-

- wykonanie scianki kolankowej - 2.000,-

- szczyty, kominy, klinkier - 2.000,-

- scianki dzialowe - 3.000,-

RAZEM 27.000,- + 2.000 zaliczka

Pozdrawiam Maja