majcia 27.09.2004 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 WitamMam zamiar wybudowac dom z projektu "Antonella" firmy Archipelag. Czy ktos moze ten dom juz wybudowal albo ma taki zamiar. Prosze o kontakt.e-mail:[email protected]Pozdr Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 27.09.2004 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 Ja tylko dodam, że projekt Antonella to rozbudowana wersja projektu Manuela. Wiele elementów jest tak samo rozwiązanych - pewnie i problemy bedą te same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 27.09.2004 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 Dziekuje bardzo za odpowiedz. Przecztalismy z mezem dziennik budowy z wielkim zainteresowaniem. Czekamy na ciag dalszy.Serdecznie pozdrawiamy Maja i RobertPS. POWODZENIA!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 22.10.2004 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Witam Moze tym razem znajde kogos kto budowal ( albo ma taki zamiar ) dom z w/w projektu. Jak dotad wszyscy omijaja ten projekt. Dlaczego??? Przeciez Antosia jest taka piekna . Pozdr Maja http://WWW.archipelag.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 22.10.2004 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 weszłem obejrzałem ten projekt i nie mam określonego zdania, jakiś taki nijaki, niby z zewnątrz ładny, ale z wiatrołapu musimy długo iść kiszkowatym hollem, chyba za duży pokój/gabinet. Gdzie w w salonie postawisz kanapę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 22.10.2004 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Witam Moze masz racje gabinet jest troche za duzy Co do kanapy bedzie stala na srodku pokoju , czy zawsze musi stac pod sciana???? Pozdr Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pem 15.08.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Od wrzesnia zaczynam budowe tego domku, chetnie porozmawiam z ludzmi i skorzystam z doswiadczen . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 07.10.2005 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Witam, Nareszcie ktos buduje "antośkę" . My tez zaczynamy ale w przyszłym roku budowe. Gdzie sie budujesz? Bo my w Trójmieście? Pozdrawiam Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pem 10.10.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Ciesze sie bardzo ze nie jestesmy sami, zastanawialem sie dla czego ludzie omijaja ten projekt widac nie wiedza co dobre zaczelismy z zona budowe 2 wrzesnia i jestesmy na etapie fundamentow, jutro prawdopodobnie zostanie wmurowany pierwszy pustak. budujemy na 2 koncu Polski, w Rzeszowie. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 10.10.2005 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Witam serdecznie:) Ale ja Wam zazdroszcze tych fundamentów My z mezem juz od 2 lat nie mozemy ruszyc z budową ( urzednicy!!!) ale nareszcie jest swiatelko w tunelu i na 99% zaczynamy w przyszlym roku:). Zaczeliscie budowe w moje urodziny:) takze sukces murowany POWODZENIA !! Pozdrawiamy Maja i Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pem 11.10.2005 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Dzieki za pozdrowienia. Jak by nie pewna "przemila" pani z urzedu gminy ktora robila wszystko aby uniemozliwic na uzyskanie warunkow zabudowy byl by juz dach , przez babsztyla bede zyl co najmniej o 10 lat mniej. Udalo jej sie przyczymac nas o przeszlo rok. Jetes o dzien odemnie starsza ja mialem urodziny 3 wrzesnia . Rowniez pozdrawiamy. Beata i Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgierdhalski 07.11.2005 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Hej. Ciesze się że budujecie Antonelle. Bardzo podoba mi sie ten projekt. Czy ktoś buduje w okolicach Warszawy? Niemniej: czy ktoś z Was robił juz kalklujację kosztów? Zgodnie z tym co podaje Archipelag jest to ponad 400k. czy ktoś z Was może to potwierdzić??? W czym w takim razie tkwi tak wysoki koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 08.11.2005 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Witam, Niestety musze Cie zasmucić Koszty jakie masz sa jak najbardziej realne Dom jest duzy, pozatym dach jest badzo skomplikowany. Oczywiscie wszystko zalezy w jakim standarcie go wykonczycie ale wydaje mi sie ze 350 tys trzeba liczyc .Pozdrawiam maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pem 12.11.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 do mnie po zakupie projektu zglosila sie firma budujaca dla archipelagu i zaoferowali w promocji 260 kzl , na podkarpaciu za wybudowanie stanu surowego firmy wycenily sie na 130-180 kzl. przy cenie 400 kzl 70 % to cena robocizny wiec jezeli robisz duzo samemu lub rekami rodziny mozesz moim zdaniem zejsc znacznie po nizej 300 tys. z wykonczeniem. co do dachu potwierdzam jest extra krokwie narozne o tych wymiarach dostac jest duzym wyczynem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgierdhalski 13.11.2005 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Pem - dzięki za odpowiedz. Czy ceny jakie podałeś (130-180k) dotyczą stanu surowego z materoialem i robocizną? Poza tym, rozumiem ze budujesz (budowałeś) w Rzeszowie. Ciekawe jak bedzie w stolycy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
otek 23.02.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Witam serdecznie, Jestem własnie na etapie wyboru projektu i chyba decyzja padnie na antonellę - bardzo fajny dom i chyba w miarę dobrze rozwiązane wnętrze, jednak przerażaja mnie nieco koszty budowy dachu-czy ktoś już moze przeszedł ten etap? Pozatym jakby ktos wstawił jakieś fotki lub przesłał na maila to będę wdzięczny? Pozdrawiam wszystkich i powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 24.02.2006 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Witam, My zaczynamy budowe "anotśki" prawdopodobnie w maju br:). Projekt jest piekny ale dach bedzie napewno bardzo drogi ale coz piekno kosztuje . Powodzenia Maja PS niedlugo dostane pierwsze kosztorysy to dam znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
otek 26.02.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Dzięki serdeczne za odpowiedź i oczywiście z niecierpliwością czekam na owy kosztoryspozdrowionka Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 10.03.2006 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Witam Troche to trwalo ale mam urwanie glowy Podaje narazie kosztorys na mury robocizna ceny netto Trojmiasto; - wykopanie law 3.000,- - wymurowanie fundamentow - 4.000,- - konserwacja styripian posadzka I - 3.000,- - wymurowanie parteru porotherm 25 - 7.000,- - wykonanie stropu nad parterem - 3.000,- - wykonanie scianki kolankowej - 2.000,- - szczyty, kominy, klinkier - 2.000,- - scianki dzialowe - 3.000,- RAZEM 27.000,- + 2.000 zaliczka Pozdrawiam Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 13.03.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 może podalibyście link do projektu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts