Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zabawki na mikołaja!!

Paulka

Recommended Posts

Właśnie męcze sie szukając na allegro czegoś fajnego na mikołaja dla dzieci.

Syn wypisał całą liste. Wyrecytował ją na jednym wdechu: najprawdopodobniej reklamy przed dobranocka idą w tej kolejności :-? :evil:

Nie moge sie połapać w tych "Traszach", spidermanach i hot wheelsach.

Jakie polecacie zabawki dla:

- Chłopaka lat 5 zainteresowanego muzyką i samochodami (ich rozwalaniem najbardziej :-? )

- Chłopaka lat 1 zainteresowanego wszystkim co można włożyć do buzi.

Dziękuję za wszystkie podpowiedzi :wink:

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Małej kupiłam taką dużą kuchnię dla lalek (wys. 95 cm) z wszelkimi duperelami to na gwiazdkę. A na mikołaja zestaw dla lalek z rysunkami Kubusia i reszty. W zestawie jest wózek, nosidełko, łóżeczko i chodzik...i to dla takiego bobasa, a nie lalki barbie. Byłam w szoku. Całość kosztowała 109 zł...wiem, może dużo jak na mikołaja.. :roll:

Ja też myślałam o takiej kuchni

ale do warszawki i najbliższego hiper super (poza biedronką itp) mam kawałek

no i czekam (w ramach oszczęności), aż może mężulek dostanie talony świąteczne to wtedy

A nie boisz się Agnieszko że dasz jej ten prezent dużo wcześniej?

i zakupy od nowa

Ja pomimo że za mną dopiero 2 Boże Narodzenia

musiałam prezent schować .....przed mężem

bo on chciał dać wcześniej

i co z magią???? mikołajem????

dlatego powoli myślę właśnie o kuchni lub jakimś małym domku (nie Barbie) ale kupię pewnie dopiero po Mikołajkach

Paulko jak ten pięciolatek lubi rozwalać samochody, to może klocki, np. Lego. Może rozwalić, a nie zniszczy. :)

Ja mam problem następujący: co kupić pięcio- (prawie sześcio-) latkowi, który bawi się tylko i wyłącznie zabawkami, które sam sobie zrobi z papieru? Wycina, koloruje i każe się tym wszyskim bawić. Powoli traci kontakt z kolegami, którzy bawią się Hotweelsami i innymi rzeczami, których nazw nie znam.

No, jeszcze wczoraj prosił o lalkę :roll: (ale to za wypadnięcie zęba). W prezencie gwiazdkowym chce grę ze słoniem łąpiącym motylki, ale nie wiem, czy nie za dziecinna dla niego (oczywiście wersję z papieru już wykonał). :roll:

Z roczniakiem to chyba mniejszy problem, chociaż nie wiem, wypadłam z tego wieku.

Moje dzieci zawsze pisały listy do Mikołaja.

Jak nie umiały pisać to rysowały :):)

I to im kupuję co chcą dostać - i już.

Mały musi poczekać aż nauczy się rysować :):) Ale ja lubię zabawki edukacyjne dla małych : grające świecące, wydmuchujące piłki - musi się dziać i trzeba ćwiczyć paluszki :)

Ja już mam dosyć grających. :-?

Klocków mój mały ma pełno, ale ostatnio nie ma na nie sezonu. :-?

On ma trochę wyobraźnię Szymona Majewskiego, więc to jakiś preformer prędzej będzie. 8)

Najśmieszniejsze jest, że on coś chce, a potem sobie zrobi z papieru i już nie chce. Cyba mu kupię mnóstwo różnych bajerów do wyklejania: brystoli, tektur, klejów kolorowych itp.

(Ostatnio dostałam od niego okulary z rolek po papierze toaletowym - takie cienkie kółka z nich powycinał) i brystolu :) Pasują :) (niestety bez szkieł, których jednak potrzebuję).

Właśnie męcze sie szukając na allegro czegoś fajnego na mikołaja dla dzieci.

Syn wypisał całą liste. Wyrecytował ją na jednym wdechu: najprawdopodobniej reklamy przed dobranocka idą w tej kolejności :-? :evil:

Nie moge sie połapać w tych "Traszach", spidermanach i hot wheelsach.

Jakie polecacie zabawki dla:

- Chłopaka lat 5 zainteresowanego muzyką i samochodami (ich rozwalaniem najbardziej :-? )

- Chłopaka lat 1 zainteresowanego wszystkim co można włożyć do buzi.

Dziękuję za wszystkie podpowiedzi :wink:

Hot Wheels jakikolwiek bedzie super, znam to z doswiadczenia - moj syn ma 5,5 lat

. W tamtym roku pod choine moj syn dostal wyskocznie motorow hot weels, i wyscigi samochodowe z taka wyciagana bieznia pomaranczowa - takie po zlozeniu male pudeleczko ,do tego dwa samochodziki hot wheels.

Mysle ze to dobry prezent.

U syna w grupie przedszkolnej nie ma chlopaka , ktoremu hot weels by sie nie podobal.

Dostal tez gre pt. "zgadnij kto to".

Niezla zabawa dla calej rodziny. Rozwija pamiec i spostrzegawczosc, no i fajna zabawa na deszczowe dni.

Moj syn tez chetnie pewnie by widzial jakies farby, super kredki czy pisaki, zgadywanki itp -ale to raczej na 6 grudnia a nie pod choinke :wink:

A jesli chodzi u muze cieszyl sie z takiego pulpitu do tworzenia wlasnej muzyki. Taka klawiatura jak w pianinie, a po bokach rozne pierdoly do tworzenia muzy, nawet te kolka takie co kreci sie i szarpią muzyką ( nie znam fachowej nazwy). Mozna wlaczyc juz skomponowana muze i dodawac swoje dzwieki albo zakomponowac wlasny kawalek. Bardzo fajne to jest.

A jesli chodzi u muze cieszyl sie z takiego pulpitu do tworzenia wlasnej muzyki. Taka klawiatura jak w pianinie, a po bokach rozne pierdoly do tworzenia muzy, nawet te kolka takie co kreci sie i szarpią muzyką ( nie znam fachowej nazwy). Mozna wlaczyc juz skomponowana muze i dodawac swoje dzwieki albo zakomponowac wlasny kawalek. Bardzo fajne to jest.

Możesz podesłac jakiegoś linka? Nie bardzo wiem o co chodzi:)

mój mały nieodmiennie chce torów do Hot Wheels. Ale zeszłej zimy hitem sezonu okazał się "Mały elektronik - sekrety elekroniki" (teściowa kupiła... :))

Jak mały zmontował sam radio (miał wtedy 6 lat) to tańczył z radości... :D

bardzo bardzo polecam, a zabawka jest niedroga w porównaniu do przeciętnego toru do Hot Wheels. Link poniżej:

mały elektronik

Pozdrawiam,

gaga2

Poradźcie:

- pannica 12 lat (lubi rysowac)

- dziewczynka 7 lat ( nie rozwija się prawidłowo tzn nie mówi, brak cierpliwości, brak jakichkolwiek zainteresowań - no może zwierzęta ale te odpadają ze względu na brak miejsca w mieszkaniu)

Święta i Mikołaj coraz bliżej a ja nie mam nawet pomysłu, nie przebywam z nimi więc nie mam bladego pojęcia czego potrzebują :roll:

mój mały nieodmiennie chce torów do Hot Wheels. Ale zeszłej zimy hitem sezonu okazał się "Mały elektronik - sekrety elekroniki" (teściowa kupiła... :))

Jak mały zmontował sam radio (miał wtedy 6 lat) to tańczył z radości... :D

bardzo bardzo polecam, a zabawka jest niedroga w porównaniu do przeciętnego toru do Hot Wheels. Link poniżej:

mały elektronik

Pozdrawiam,

gaga2

Właśnie wczoraj to oglądałam, ale mam obawy, że za trudne.Mój ma prawie 6, ale nie umie czytać. Da radę, jak sądzisz?

Mnie było łatwo : dwóch facetów. I zawsze cieszyły się ogromnie z klocków Lego ( najpierw Duplo).

Ale kiedyś przegięłam - kupiłam motocykl - taki metrowy, z silnikiem, gaźnikiem itp.

Syn nie jadł, nie pił przez 16 godzin aż złożył. Raz poszedł na siusiu :):)

Paulko co kupić pięcio- (prawie sześcio-) latkowi, który bawi się tylko i wyłącznie zabawkami, które sam sobie zrobi z papieru? Wycina, koloruje i każe się tym wszyskim bawić. .

ja tam nie wiem "co" :wink:

ale chcialam napisac ze masz chyba w domu malego artyste , albo przyszlego architekta ( :wink: ) albo co najmniej jakiegos wynalazce-wizjonera :)w przyszlosci :)

W kazdym razie - nietuzinkowa i wybitna osobowosc :)

strasznie mnie fascynuja takie dzieciaki :)

W kazdym razie - nietuzinkowa i wybitna osobowosc :)

:)

Też tak sobie myślę, jak po nim sprzątam te ścinki, myję stół z kleju, dyskretnie upycham te setki kart i karteczek, które produkuje :)

Ale koledzy w przedszkolu to trochę go lekceważą, że nie przynosi najnowszych modeli czegośtam, tylko bez przerwy wycina. Za to koleżanki nie :wink:

Poradźcie:

- pannica 12 lat (lubi rysowac)

- dziewczynka 7 lat ( nie rozwija się prawidłowo tzn nie mówi, brak cierpliwości, brak jakichkolwiek zainteresowań - no może zwierzęta ale te odpadają ze względu na brak miejsca w mieszkaniu)

Starsza: kredki z jakimś bajerem: metaliczne, brokatowe, akwarelowe, pastele olejne, jakieś flamastry...

Młodsza: książka o zwierzętach - jakieś proste historie, ładne i kolorowe (żadna encyklopedia, bajeczki i to nieskomplikowane i niedługie).