martynka1 19.11.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Dla 5 - latka mogą być jakieś gry komputerowe, płyty z muzyką, coś do komputera -np. "wypasione" głośniki lub słuchawki, wielkie auto np.Wadera które ma nośność do 50kg-może na nim siedać i rozwalić je nie sposób (no może jak się rzuci z 3 piętra) Dla młodszego -piosenki przedszkolaków, jedyneczki, klocki albo jakiś grające ustrojstwo np dzungla niespodzianek z Fisher Price (polecam), Playskool Airtivity stolik. http://www.swiat-zabawek.pl/ Wszystko zależy od kwoty jaka chcesz przeznaczyć na prezenty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 19.11.2006 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Syn nie jadł, nie pił przez 16 godzin aż złożył. Raz poszedł na siusiu :) Fajne ty masz te dzieci Mój pewnie pierdyknął by częściami po 15 minutach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 19.11.2006 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Ja mam problem następujący: co kupić pięcio- (prawie sześcio-) latkowi, który bawi się tylko i wyłącznie zabawkami, które sam sobie zrobi z papieru? Wycina, koloruje i każe się tym wszyskim bawić. Cudowne dziecko Nie potrzebuje zabawek, bo wszystko sam zrobi Poważnie - myślę, że albo możesz zaryzykowac kupując "normalną" zabawkę - a nuż sie zainteresuje. Albo rozwijac jego pasje - wybierz sie może do sklepu dla plastyków, bo zwykły papierniczy to już chyba za mało Powoli traci kontakt z kolegami, którzy bawią się Hotweelsami i innymi rzeczami, których nazw nie znam. . A to już niefajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 19.11.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 a ja mam problem co kupić dla chłopczyka 2, 5 letniego ? Może coś mi podpowicie http://www.twojpulpit.com/pliki/gify/Swieta/0019.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 19.11.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Ale koledzy w przedszkolu to trochę go lekceważą, że nie przynosi najnowszych modeli czegośtam, tylko bez przerwy wycina. Ty sie nie martw , za 30 lat jak beda robili reportarze w (cyber)TV o nim i jego najnowszym dziele - powiedzmy najnowoczesniejszym samolocie pasazerskim takim FuturoAirBusie - to kazdy z nich bedzie sie chwalil ze w podstawowce chodzili do jednej klasy ps. jakby co to niech za te 30 lat twoj syn w wywiedze telewizyjnym w blasku fleszy wspomni ze wirtualna kolezanka mamusi o ksywce "zielonooka" cos takiego w 2006 roku przewidziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 19.11.2006 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Zielonooka mam nadzieję, że masz jakiś dar jasnowidzenia Pewnie, ze wspomni (Ja podejrzewam, że on za chwilę zrobi Internet z papieru...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 19.11.2006 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 kofi, myślę, że sobie poradzi z takim elektronikiem. Układy są pokazane graficznie, więc nie musi umieć czytać. Mój też wtedy jeszcze nie pisał, a układ z radiem złożył. Dla 6 latka nie warto chyba kupować zestawów z większą ilością elementów, bo ten zestaw okazał się wystarczający: ale uwaga: koniecznie z radiem to był prawdziwy hit. I jak nas odwiedzali znajomi ze swoimi dziećmi, to zawsze chłopcy wsiąkal na kilka godzin z tą zabawką..... ostatnio nawet moja prawie 5-latka lubi składać układy... polecam, bo warto... chociaż pomysł pochodził od teściowej pozdrawiam, gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 19.11.2006 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Ja mam problem następujący: co kupić pięcio- (prawie sześcio-) latkowi, który bawi się tylko i wyłącznie zabawkami, które sam sobie zrobi z papieru? Mam w domu podobny model U nas zawsze sprawdzają się książki origami, nawet czytać nie trzeba umieć, bo wszystko jest na schematach. I w przedszkolu można szpanować Mój artysta poprowadził kiedyś kurs dla kolegów-sześciolatków i ich wychowawczyń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 21.11.2006 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 U mnie się wyjaśniło. mój syn wczoraj zaglądnął na allegro - na stronę z zabawkami (wykorzystał moment, kiedy nie było mnie w pokoju ) i zobaczył tam perkusję - taką dla dzieci oczywiście No i zwariowała! musiał NATYCHMIAST napisać - jak to określał - list zmieniający - w którym wyjaśnił mikołajowi, że rezygnuje z wszytskich wcześniej wymienionych zabawek na rzecz owej perkusji. No wiec mam juz prezent I na pewno będzie spełnieniem marzeń. ... Tylko jak ja to zdzierżę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 21.11.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Dla moich synów (5 i 9 lat) najlepszą do tej pory zabawką okazał się samochód skręcany śrubami.Można go rozkręcić dołączonym śrubokrętem lub wkrętarką na baterie która jednocześnie może go napędzać.Zabawka okazała się bardzo trwała choć kupiona w hurtowni za 30 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 21.11.2006 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Mam w domu podobny model U nas zawsze sprawdzają się książki origami, nawet czytać nie trzeba umieć, bo wszystko jest na schematach. I w przedszkolu można szpanować Mój artysta poprowadził kiedyś kurs dla kolegów-sześciolatków i ich wychowawczyń Kiedyś kupiłam starszemu, ale albo ta ksiązka jakaś nie bardzo, albo ja - bo ni umiałam złożyć wg tych schematów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 21.11.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Mam w domu podobny model U nas zawsze sprawdzają się książki origami, nawet czytać nie trzeba umieć, bo wszystko jest na schematach. I w przedszkolu można szpanować Mój artysta poprowadził kiedyś kurs dla kolegów-sześciolatków i ich wychowawczyń Kiedyś kupiłam starszemu, ale albo ta ksiązka jakaś nie bardzo, albo ja - bo ni umiałam złożyć wg tych schematów My mamy około 10 książek. Figury o różnej skali trudności. Sama umiem złożyć tylko te z książki "origami dla przedszkolaka" ale mój syn, czasem po sporej nerwówce, kończy większość figur. Mała reklama jego umiejętności poniżej Ale oczywiście - nie namawiam. http://img221.imageshack.us/img221/9585/origami1669ox5.jpg http://img227.imageshack.us/img227/742/origami2211gs3.jpg http://img225.imageshack.us/img225/7707/slimak1137fy5.jpg http://img80.imageshack.us/img80/6189/slimak2155fu4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 21.11.2006 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Capricorn - wow!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 21.11.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Tylko jak ja to zdzierżę uhhh a sasiedzi?:D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 21.11.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 to zlote to ślimak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 21.11.2006 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Tylko jak ja to zdzierżę uhhh a sasiedzi?:D:D:D:D Domek jednorodzinny na szczęście Mysle sobie, że jak znoszę "dorosłą" perkusję toi zabawkową zniosę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 21.11.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 to zlote to ślimak? ślimak, ślimak z dziecka lepszy origamista niz z matki fotograf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 21.11.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 e, ślimak zacny nie mialam problemow z rozpoznaniem po zatym podoba mi sie jego bizantyjski przepych zaakcenowany wlasnie zlotym kolorem ps. ja takiego slimaka nie umialabym zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 21.11.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 e, ślimak zacny nie mialam problemow z rozpoznaniem po zatym podoba mi sie jego bizantyjski przepych zaakcenowany wlasnie zlotym kolorem:) ps. ja takiego slimaka nie umialabym zrobic Bizantyjski przepych zaakcentowany złotym kolorem łatwo uzyskać kupując w papierniczym kolorowy papier do origami, pocięty już na kwadraty Ślimaka też nie umiem - ale za to kwiatka tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KM1719499835 22.11.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Czesc Paulka - jak jeszcze ten młodszy nic nie ma ( mam bobasa w podobym wieku ) - to moze bedzie zadowolony ze stolika edukacyjnego?? Moj jest zachwycony stolikiem Chicco 2w1, blacie jest pianinko, na ktorym mozna grac, wygrywac melodie, albo uczyc sie grac, i jeszcze zwierzastka, co graja, wiruja, itd. a jak blat sie obroci to jest miejsce do ukladania klockow. o.. tu link: (stania lwidze ) http://www.allegro.pl/item143525415_nowy_stolik_edukacyjny_od_chicco_2_w_1_express_.html kofi - ktos tu juz to napisal. Moze warto malemu - jak masz sporo miejsxa w domu) "zafundowac" tekturowe pudła? I niech zbuduje sobie miasto? kiedys poznalam dziewczyne, krorej synek mial podobne zainteresowania.. byl zachwycony kazdym nowym pudelkiem.. no i oczewiscie do tego przypory do wycinania, malowania, kelejenia itd.. ale to juz pewnie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts