iszczep 16.11.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 za m2 - robocizna - 10-12 zł- materiał - 9-12 zł jak uważacie czy to dobra cena? może jeszcze jakiś komentarz do tych tynków co o nim myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ojboli 16.11.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 mialem ekipe/Warszawa/ 21zl/m2 robocizna +material ,ekstra wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 17.11.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Nie piszesz jakie to mają być tynki:gipsowe czy cem-wap? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 17.11.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Dziś rano sie rozliczałam - za robociznę + materiał 24 pln/m2.Tynki są idealne - ale dopiero po naszej interwencji i żądaniu ich poprawienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krivy 19.11.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Płacilem 20 zł. za metr. Zaoszczędziłem 600 zł., bo wykonanwca miał dowieźć fakturę. Nie dowiózł i 600 zł. zostało w kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iszczep 20.11.2006 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 No tak nie dodałemTynki maja byc oczywcie gipsowe. Tak szczerze i uczciwie nie wiem który lepszy, gipsowy czy cem-wapnowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 20.11.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 No tak nie dodałem Tynki maja byc oczywcie gipsowe. Tak szczerze i uczciwie nie wiem który lepszy, gipsowy czy cem-wapnowy? Tak szczerze, to nikt tutaj Twoich wątpliwości nie rozwieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iszczep 21.11.2006 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 już zdecydowałem, że bedzie tynk gipsowy. cena 22 zł/m2.narazie zrobie elektrykę, a z tynkami poczekam na wiosnę, mam nadzieje ze ekipa do tego czasu nie wyjedzie do pracy na wyspy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 18.12.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Bo tynk gipsowy i tynk gipsowy, to nie to samo. Zależy skąd ten gips. Mamy do wyboru gips naturalny kopalniany i tzw. gips syntetyczny z odsiarczania spalin w elektrowniach. Ten pierwszy jest czysty, ten drugi może być w znacznym stopniu zanieczyszczony materiałem radioaktywnym pochodzącym ze spalin. Polski naturalny pochodzi z doliny Nidy, produkowany jest przez zakłady w Pińczowie (Leszcze, Gacki). Syntetyczny najczęściej wytwarza się przy elektrowniach np. Bałchatów. Wyroby Knaufa to głównie gips syntetyczny np. Goldband, Rotband. Nie da się ukryć, że masa nałożonego tynku jest znaczna. Do tego trujące panele podlogowe, nowe meble i dywany, jastrychy na podłodze, czy wylewki gipsowe i ilość substancji szkodliwych przekracza normę. Tak samo płyty G-K są z gipsu naturalnego lub syntetycznego. Większość ludzi o tym nie wie i jest im wszystko jedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts