Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy kto? mia? problemy z jako?ci? dachówki Rupp Ceramika ?

JANK

Recommended Posts

A ja nadal czekam , aż ktoś odezwie się z Ruppceramiki i łaskawie powie coś na temat złożonej przeze mnie reklamacji. Oni też mają klienta głęboko gdzieś , jak firma Nicom od kuchni. KLIENT ZAPŁACIŁ , KLIENT MOŻE ODEJŚĆ ! pyrka

• Odpowiedzi 154
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Rzeczywiście dyskusja na poziomie.

Nie odzywałem się, a czas szybko mija. Właśnie na moim dachu siedzą dekarze i zaczynają wciągać dachówkę. Kupiłem jak już wspominałem Rupp Ceramikę Syriusz w kolorze czerwień miedziana. Na razie palety rozpakowane i kilka dachówke podstawowych odłożonych do reklamacji. Ekipa dekarzy sprawdzona i polecana prze skład budowlany "Bat" w Gdańsku, więc co do wiedzy wykonawców mam zaufanie. Zobaczymy co powiedzą o jakości dachówki, jak już będą ją układać.

Pozdrawiam

Adamski

• 2 weeks później...

Witam

W piatek dekarze skoczyli prace przy dachu. Wszystko sprawdzone przez inspektora, sruby podokrecane. Dach wyglada wspaniale, dachowka super, zarowno producent, hurtownia jak i wykonawcy byli na poziomie. Tak wiec moge tylko wspolczuc osobom ktore mialy problemy z dachowka z Ruppa i liczyc na to iz z biegiem czasu cosik nie wyjdzie u mnie.

Poza tym chcialbym poruszyc jedna kwestie - nie jestem i nigdy nie bylem zainteresowany krytykowaniem dachowek ceramicznych innych producentow (po przejrzeniu watku mam wrazenie ze jestem podejrzewany o stronniczosc :-) ) - po prostu zawazyla cena i kolor ktory nam odpowiadal.

Pattaya: jezeli nie chcesz danych z ulotek - czyli nie przemawiaja do Ciebie informacje o roznicach w produkcji, wypalaniu, itd to po prostu podjedz do ktoregos skladu budowlanego i zwroc uwage na jakosc i dokladnosc wykonania obu rodzajow dachowki. Zapewniam Cie iz po dwoch latach od polozenia dachowki roznice sie jeszcze bardziej uwypukla na korzysc ceramiki.

Pozdrowionka

Adamski