sirma 12.11.2003 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 Trochę smuci mnie ten wątek, ponieważ od wiosny mam zainstalowanego Ruppa (sirius brązowy) i jak narazie nie mam z tą dachówką żadnego problemu - dekarze twierdzili, że jest dobra, dach wygląda dobrze i mniejmy nadzieję, że po zimie też tak zostanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 12.11.2003 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 Sirma: co do jakości swojego dachu nie mam żadnych zastrzezeń. Co więcej majster ekipy dekarskiej stwerdzil (już po wykonaniu dachu) iz Rupp jest lepsza dachowka od Wiekora - mniej nasiakliwą i mniej kruchą. Podejrzewam że wie co mówi - dachy robią naprawdę solidne. Wątpiących w jakość Syriusza dalej zapraszam do siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.11.2003 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 Cz są jeszcze inni uzytkownicy dachowek, ktorzy przedstawią swoje opinie o dachowkach na swoim dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dokker 21.11.2003 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 Właśnie dziś dekarze zaczęli kłaść mi dachówkę Sirius czerwień naturalna angobowana Rupp Ceramiki. Muszę więc w te pędy lecieć na budowę i sprawdzić jakośc dachówek. Mam nadzieję, że będę należał do grona zadowolonych z produktów tej firmy, a nie do psioczących...Gdzie można dostać upust 25%? Mi udało się wynegocjować 'zaledwie" 19% na ceramikę i 20% na wszystkie pozostałe materiały (blachy, wkręty, okna dachowe, itp).Jutro już będzie zrobiona ponad połowa dachu, dam więc znać jak to wyszło.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 25.11.2003 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Uff, u mnie juz dekarze zrobili dach. Z czystym sumieniem moge polecac zarowno material jak i wykonawce. W galerii forumowiczow wrzucilem link do moich zdjec. Tam mozecie troszke wiecej zobaczyc. PozdrowionkaAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dokker 27.11.2003 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2003 Właśnie wczoraj dekarze skończyli robić mi dach. Twierdzili, że moja dachówka - Sirius RuppCeramika czerwień naturalna angobowana - jest bardzo trudna w obróbce, twarda, a co za tym idzie dobrej jakości i powinna być trwała. Dach wyszedł bardzo ładnie i nie zauważylismy - ani ja ani dekarze - żadnych usterek w dachówce, więc z czystym sumieniem mogę ją polecić. Podobnie jak ekipę - dach ok. 320 m2, bardzo połamany, cztery lukarny, trzy kominy robili w 6 dni (twierdzili, że to i tak długo). Przyjemnie było partrzeć na ich robotę. Pracowało w porywach od 6 do 12 ludzi, z których każdy wiedział co ma robić. Widać, że zrobili już wiele dachów. Zainteresowanym mogę podać kontakt (okolice Warszawy). Jak to miło mieć już dach nad głową pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alis 28.11.2003 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 U nas obecnie kładą dachówkę RuppCeramika Sirius ciemny brąz. Dekarze, którzy do tej pory w 95% kładli Robena nie mogą się nachwalić naszej dachówki. Dach ułożony prawie cały, a do zwrotu cztery dachówki. pozdrawiam Alicja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.03.2004 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Alis jesteś w czepku urodzona - miałaś szczęście ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Bogna 11.03.2004 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Ja również mam na dachu Sirius czerwień miedziana Rupp..kładziona w zeszłym roku, na razie bez zaqstrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 20.04.2004 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Być może dachówki produkowane obecnie przez Ruppa są lepsze niż trzy lata temu. Moja dachówka jest do niczego. Znając życie sprawa skończy się najprawdopodobnie w sądzie. JANK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 24.05.2004 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 14 stycznia 2004 roku otrzymałem e-maila od Pana Andrzeja Paplińskiego o następującej treści : " przygotowuję tekst o problemach z gwarancją i reklamacją. Czy możemy porozmawiać o Państwa problemach sygnalizowanych na FORUM /problem z dachówką/". Następnego dnia odesłałem e-maila z odpowiedzią że tak i podałem swoje telefony. Do dzisiejszego dnia czekam na telefon od Pana Paplińskiego. Być może ten "tekst" już został wydrukowany w "Muratorze"/ przestałem czytać muratora / a ja ciągle czekam na telefon od Redaktora Paplińskiego....... Z poważaniem : JANK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boo 24.05.2004 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 Kupiliśmy dachówki Ruppa Siriusa brązowego. Teraz oprócz angoby są barwione w masie , więc mam nadzieję, że nie będzie z nimi kłopotów.W projekcie był Roben, ale podobno w przypadku reklamacji nie można się z nimi dogadać, dlatego zmieniliśmy na Ruppa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota01 26.05.2004 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Kupilśmy ruppa w 2002r. Mamy różne odcienie na dachu. Reklamacja nic nie daje. Z firmy dostaliśmy taką odpowiedź: "... pragiemy zapewnić, że dachówki SIRIUS w kolorze cimny brąz w niczym nie odbiegają OD NORMATYWNEGO WZORCA . Różnice w odcieniach dachówek o których informują nasze materiały reklamowe(...?!)są rzeczą naturalną wynikającą z cech surowca. Na przedmiotowym dachu różnice są stosunkowo małe. Na wielu dachach zdarzają się w większym nasileniu.(!!!!)" A żeby udowodnić jaki to klient głupi i na niczym się nie zna dopisali: "...estetyka dachówek ceramicznych uwypuklająca indywidualność każdej z nich, dopiero zaczyna być doceniana".Jak wymusić na nichreklamacj? Może komuś się udało?[/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 27.05.2004 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Powinnaś się cieszyć, że Ci wogóle odpisali. Ja wysłałem reklamację do Ruppa 30.03.2004 /oczywiście poleconym-mam pokwitowanie/ i do tej pory nie mam odpowiedzi...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota01 27.05.2004 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Może razem coś zadziałamy w kwestii Ruppa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 28.05.2004 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 Bardzo chętnie, ale we dwójkę to chyba nic nie zdziałamy tym bardziej, że jak na razie nikt z Ruppa nie ustosunkował się do mojej reklamacji. Może masz jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela i Bogusław 31.05.2004 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 No to pięknie! Aleście nas pocieszyli! A my właśne zamówiliśmy i zapłacili za Siriusa brązowego. Jedyna pociecha, że od jesieni ubiegłego roku jest barwiony w masie a nie po wierzchu. Ano zobaczymy co będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 03.06.2004 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Jeśli coś miałbym radzić, to sprawdzajcie dachówki w czasie układania aby wszystkie nierówności natychmiast wyłapać. Po położeniu oczywiście Rupp uwzględnia reklamację ale wymiana dachówek na koszt inwestora /taką sytuację miałem u siebie/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Jacek 16.06.2004 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 Właśnie pokryliśmy dach RAPPEM Sirus angoba. Jest super, równiusieńki, ma bardzo ładne wykończenia i dach wygląda pięknie. Nawet nasz wykonawca pomimo, że strasznie się namęczyli przy docinaniu (dachówka bardzo twarda) stwierdził, że sam by pokrył dom tą dachówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebadad 16.06.2004 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 Jestem na etapie zbierania wycen, na topie jest RUPP brazowy. Zgadzam się z Boo, że nowość (?) u Ruppa tj. barwienie w masie jest bradzo obiecująca. Przy ewentualnych odpryskach nie ma różnicy w kolorze. Niestety cena będzie odgrywała decydującą rolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts