Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy kto? mia? problemy z jako?ci? dachówki Rupp Ceramika ?

JANK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 154
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sirma: co do jakości swojego dachu nie mam żadnych zastrzezeń. Co więcej majster ekipy dekarskiej stwerdzil (już po wykonaniu dachu) iz Rupp jest lepsza dachowka od Wiekora - mniej nasiakliwą i mniej kruchą. Podejrzewam że wie co mówi - dachy robią naprawdę solidne. Wątpiących w jakość Syriusza dalej zapraszam do siebie ;-)

• 2 weeks później...

Właśnie dziś dekarze zaczęli kłaść mi dachówkę Sirius czerwień naturalna angobowana Rupp Ceramiki. Muszę więc w te pędy lecieć na budowę i sprawdzić jakośc dachówek. Mam nadzieję, że będę należał do grona zadowolonych z produktów tej firmy, a nie do psioczących...

Gdzie można dostać upust 25%? Mi udało się wynegocjować 'zaledwie" 19% na ceramikę i 20% na wszystkie pozostałe materiały (blachy, wkręty, okna dachowe, itp).

Jutro już będzie zrobiona ponad połowa dachu, dam więc znać jak to wyszło.

pozdr.

Właśnie wczoraj dekarze skończyli robić mi dach. Twierdzili, że moja dachówka - Sirius RuppCeramika czerwień naturalna angobowana - jest bardzo trudna w obróbce, twarda, a co za tym idzie dobrej jakości i powinna być trwała. Dach wyszedł bardzo ładnie i nie zauważylismy - ani ja ani dekarze - żadnych usterek w dachówce, więc z czystym sumieniem mogę ją polecić. Podobnie jak ekipę - dach ok. 320 m2, bardzo połamany, cztery lukarny, trzy kominy robili w 6 dni (twierdzili, że to i tak długo). Przyjemnie było partrzeć na ich robotę. Pracowało w porywach od 6 do 12 ludzi, z których każdy wiedział co ma robić. Widać, że zrobili już wiele dachów. Zainteresowanym mogę podać kontakt (okolice Warszawy).

Jak to miło mieć już dach nad głową :) :D :lol:

pozdrawiam

• 3 months później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...

14 stycznia 2004 roku otrzymałem e-maila od Pana Andrzeja Paplińskiego o następującej treści : " przygotowuję tekst o problemach z gwarancją i reklamacją. Czy możemy porozmawiać o Państwa problemach sygnalizowanych na FORUM /problem z dachówką/". Następnego dnia odesłałem e-maila z odpowiedzią że tak i podałem swoje telefony. Do dzisiejszego dnia czekam na telefon od Pana Paplińskiego. Być może ten "tekst" już został wydrukowany w "Muratorze"/ przestałem czytać muratora / a ja ciągle czekam na telefon od Redaktora Paplińskiego.......

Z poważaniem : JANK

Kupiliśmy dachówki Ruppa Siriusa brązowego.

Teraz oprócz angoby są barwione w masie , więc mam nadzieję, że nie będzie z nimi kłopotów.

W projekcie był Roben, ale podobno w przypadku reklamacji nie można się z nimi dogadać, dlatego zmieniliśmy na Ruppa.

Kupilśmy ruppa w 2002r. Mamy różne odcienie na dachu. Reklamacja nic nie daje. Z firmy dostaliśmy taką odpowiedź: "... pragiemy zapewnić, że dachówki SIRIUS w kolorze cimny brąz w niczym nie odbiegają OD NORMATYWNEGO WZORCA . Różnice w odcieniach dachówek o których informują nasze materiały reklamowe(...?!)są rzeczą naturalną wynikającą z cech surowca. Na przedmiotowym dachu różnice są stosunkowo małe. Na wielu dachach zdarzają się w większym nasileniu.(!!!!)" A żeby udowodnić jaki to klient głupi i na niczym się nie zna dopisali: "...estetyka dachówek ceramicznych uwypuklająca indywidualność każdej z nich, dopiero zaczyna być doceniana".Jak wymusić na nichreklamacj? Może komuś się udało?

[/u]

• 2 weeks później...