Maciek-MZM 27.06.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Witam! Ja wlasnie niedawno polozylem dachowke RUPP Ceramika Sirius Antracyt. Z tego co zwrocilem byla tylko JEDNA(!) ktora odrzucil dekarz z bledem. W opinii trzech fachowcow (dekarz, facet z firmy od ktorej ja kupilem i przedstawiciel handlowy RUPP) polozona jest ok. Dekarze marudzili przy cieciu bo ta dachowka jest bardzo twarda, ale mowili ze jedna z najlepszych. Zdjecia z dachu sa w linku ponizej.Dodam tylko ze niektore dachowki sa w jednym i tym samym miejscu lekko rysniete (prawdopodobnie efekt skladowania na palecie) z bliska to widac z metra juz nie, nie uznaje tego za wadePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 27.06.2005 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Obiecałem się odzewać... Więc sprawa została załatwiona pozytywnie w ciągu kilku dni. Po prostu całą dachówkę zabrali i przywieźli nową. Pełna kultura. Dachówka na dachu prezentuje się bardzo ładnie. Antracyt jest stosunkowo ciemny (ciemniejszy niż w dachówkach cementowych) - ale to co się komu podoba to już sprawa gustu. Mam wrażenie, że sprawa wzięła pomyślny obrót również dlatego, że moje zastrzeżenia zgłosiłem pisemnie. Tak jak napisałem zaznaczyłem wyraźnie na WZ-tce, że dostarczony towar to II gatunek chociaż wcale nie miałem pewności, że tak jest, ale taki papier niewątpliwie polepszył moją sytuację. Potwierdzam, że dachówki skrajne lewe leżą jakby gorzej niż prawe, ale nie jest to specjalnie rażące ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 27.06.2005 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 a ja sobie grymaszę w karpiówkach byłam na 99% zdecydowana na Creatona ale po rocznym zerkaniu na dachówki w domu bardziej spodobał mi się kolor miedzianej angoby w Ruppie po tym co tutaj przeczytałam mam mieszane uczucia co do tej firmy jestem w kropce a dachówkę zamawiam w tym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregwlkp 01.07.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Witam Tez mam Ruppceramika sirius antracyt. Na dachówkach są małe odpryski ,widać je tylko z bardzo bliska. Reklamuje bo nie mam przekonania że to nie wpłynie na ich trwałość, ale co z tego wyjdzie to pożyjemy zobaczymy. Przedstawiciel producenta już był. Fakt dach wyglada pięknie Greg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daroll 07.07.2005 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 a ja bede mial rupp ceramika bo moj fachowiec juz polozyl 37dachow i twierzdi ze ona jest bdb,ja mu zaplace dopiero po polozeniu dachu wiec mam spokojna glowe zeby dziadostwa nie przywiozl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 11.07.2007 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Uff ! W końcu wyegzekwowałem reklamację No i co z tego, że wyegzekwowałem reklamację Dachówka po dwóch latach użytkowania ponownie nadaje się tylko do wymiany !!! Ale mam szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 11.07.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Uff ! W końcu wyegzekwowałem reklamację No i co z tego, że wyegzekwowałem reklamację Dachówka po dwóch latach użytkowania ponownie nadaje się tylko do wymiany !!! Ale mam szczęście A co się tym razem stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 11.07.2007 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Problem powtórzył się, mimo że dachówka barwiona w masie po dwóch zimach pojawiły się odpryski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaMM 29.06.2008 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Właśnie wybraliśmy dachówkę ceramiczną Ruppa Rubin czarny kryształ.Czy ktoś może powiedzieć coś na jej temat. Czytając poprzednie wypowiedzi Rupp nie zawsze był chwalony. Może jakość dachówki uległa poprawie w ciągu ostatnich lat. Boję się popękań w warstwie zewnętrznej, gdyż na czarnym kolorze byłoby to bardzo widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 12.08.2008 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Jak masz ochotę obejrzeć "moje" odpryski to zapraszam - na razie czekam na odpowiedź z Ruppa - prawdopodobnie sprawa sądowa mnie nie ominie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 28.08.2008 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Ponieważ niektórzy na tym forum podważają zasadność mojej reklamacji pozwolę sobie wkleić zdjęcie dachówki znajdującej się na moim dachu : http://i497.photobucket.com/albums/rr331/jafranek/DSC000021.jpg To jest zdjęcie jednej dachówki, ale mogę zapewnić, że większość dachówek na moim dachu tak wygląda.Jak będę mieć trochę więcej czasu zrobię i wkleję więcej zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 22.10.2008 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 I jeszcze kilka zdjęć mojego dachu z zareklamowaną dachówką Rupp Ceramika "DACH W NAJLEPSZYM STYLU" http://i497.photobucket.com/albums/rr331/jafranek/DSC000101.jpg http://i497.photobucket.com/albums/rr331/jafranek/DSC0001111.jpg http://i497.photobucket.com/albums/rr331/jafranek/DSC000091.jpg http://i497.photobucket.com/albums/rr331/jafranek/DSC000081.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 19.10.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 No proszę, wątek się urwał, a ja właśnie przymierzam się do zakupu Rupp Ceramiki Sirius 13 kolor antracyt. Czytając o dachówkach Creatona i Koramika naprawdę wydaje mi się ta stosunkowo mało krytykowana. Proszę o rady i opinie. Mam dach 2-spadowy Oliwka HB studio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sql 19.10.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 to chyba słabo szukałeś , jest kilka postów na ten temat - antracyt Ruppa to katastrofa, a podejście firmy do klienta jeszcze gorsze - poszperać lepiej na forum muratora, a firmę omijać szerokim łukiem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 20.10.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 gdybyś poczytał o innych firmach, to włos staje dęba. Porównująć z Rupp wydawało mi się że na korzyść, ale moze nie dotarłam do wszystkich opinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 27.10.2009 03:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Witam Poszukuje Hurtowni Pokryc dachowych w woj. malopolskim ktora zajmuje sie sprzedaza dachowek plaskich : RUPP CERAMIKA dachowka TURMALIN kolor Antracyt lub CREATON plaska DOMINO w kolorze lupka angobowana To sa moje 2 typy na pokrycie dachu , ale niestety w hurtowniach w mojej miejscowosci ich NIE MA !!!!!! Dzieki za pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 07.11.2009 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 to chyba słabo szukałeś , jest kilka postów na ten temat - antracyt Ruppa to katastrofa, a podejście firmy do klienta jeszcze gorsze - poszperać lepiej na forum muratora, a firmę omijać szerokim łukiem! Z tym "podejściem firmy" to bym się nie zgodził - będą mi wymieniać dachówkę po raz drugi i to bez większych problemów (oczywiście z ich strony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sql 07.11.2009 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Z tym "podejściem firmy" to bym się nie zgodził - będą mi wymieniać dachówkę po raz drugi i to bez większych problemów (oczywiście z ich strony) musisz mieć jakieś magiczne moce , a można wiedzieć w jakiej sprawie Ci wymieniają? i czemu dwa razy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiakulka 08.11.2009 02:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 właśnie kładą mi sirius13 antracyt i jest ok, tzn bez widocznych rys czy odprysków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2-B-3 31.01.2010 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Witam,Chciałbym się właczyć do dyskusji o dachówkach Ruup Ceramika Rubin 13 V Czarny Kryształ i przede wszytskim ostrzec kupujących (jeśli im sprzedawca o tym nie powie) że ten rodzaj dachówki przychodzi do klienta w 3-4 różnych odcieniach i jeśli się nie miesza dachówek na dachu to wychodzą plamy. Niestety instrukcja jest tylko w języku niemieckim ale o tym nie mówi. Czytając ją (jest informacja tylko żeby wymieszać) stosowaliśmy się do tej zasady jednakże po jakims czasie można dotać oczopląsu wpatrując się czy to jest taki czy inny odcień. Ale do rzeczy: zgłosiłem reklamację w Ruupie i ... tak jak myslałem - odbicie piłeczki - odpowiedź - poprostu takie one są, że przecież sprzedawcy o tym informują. Niestety tak nie jest. Dach w słońcu wyglada dobrze, ale cały efekt plam widać wtedy kiedy tego słońca nie ma - są ciemne plamy. Dodam tylko że dachóki szczytowe są w odcieniu ciemnym.Odwołałem się od decyzji ale po 2 miesiącach Ruup nawet nie raczy odpowiedzieć. Więc zaczynam walkę o swoje od innej strony.P.S.Dla osób z Wrocławia informacja żeby Was nie zmyliła wystawka w Budinpolu - tam jest jednolita. Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts