MaEmi 16.11.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Mam gorącą prośbę do użytkowników POŚ !!!! przed podjęciem decyzji która firma ma wykonać u nas taką oczyszczalnię chciałabym usłyszeć od użytkowników, jeśli można o to prosić: 1. jaką firmę wybrali 2.ile ta przyjemność kosztowała 3.czy otrzymali refundację z gminy lub funduszu (jakiego???) 4.czy są zadowloleni z eksploatacji i serwisu gwarancyjnego i wszelkie inne cenne uwagi od fachowców które mogą się przydać takiej dyletantce w tym temacie jak ja Z góry baaaardzo serdecznie dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 16.11.2006 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Aquamatic, ok. 12k (z montażem i transportem), nie, nie wiem (dopiero fundamenty stawiam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 16.11.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 My mamy tę: http://www.gmginstal.pl/index.php?dzial=newskoszt łaczny z papierkami ok 13 kplnzadowoleni jesteśmy.Gmina nic nie dała i dodatkowo łaske zrobiła, że się zgodziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 16.11.2006 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 No proszę wiedza sama do mnie spływaDziękiUbekTo przed wyborami trzeba było się starać!!!!!1! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 16.11.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Ja mam coś takiego : http://www.pipelife.pl/oczyszczalnie.php Kosztowała ok 3tys. zł , montaż samodzielny. Przez dwa lata żadnych problemów. Miałem dość głęboko wyprowadzoną kanalizację z budynku - dlatego tej firmy. Gmina oczywiście nic nie dała .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy z gosławic 16.11.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Cała papierologia 1250 złOczyszczalnia kompletna 2400 zł +vatwykopanie 0 zł.żwir do wykopu 1400 złwsypanie żwiru (w sobotę) 100 złmontaż (w poniedzialek) 0 złzasypanie X zł. Mam nadzieję że będę zadowolony z efektów końcowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 16.11.2006 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 to widzę że same złote rączki tu zaglądająDzięki panowieale to chyba drenażowe - takie ceny???u mnie (w hurowni hydr) za sam osadnik 2800a za pełen kompet do drenażowej 4300niestety u mnie wysoki pozim wódi dwa domki będą musiały się podzielić POŚiemna działce ze spadkiem(nowobudowany poniżej starego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 16.11.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Wybory - co one zmieniają?Wracając do tematu - nasza oczyszczalnia nie jest drenażowa - wypływa z niej ściek który jest wodą 2 klasy czy jakoś tak. Jak bym jej nalał do szklanki, to nikt by się nie zorientował, ze to ścieki. Rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 16.11.2006 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 wybory - bo chętniej wtedy z tobą rozmawiająi może nawet wysłuchają a jeśli sytacja jes szczególnie niebezpieczna (możliwa zmiana władzy) to sprawę ci zalatwiąMówię o własnym "podwórku"Pani zajmująca się gospodarką przestrzenną w mojej gminie startowła do Powiatu ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 17.11.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Nie, no jasne że tak. Ja dlatego z góry odpuściłem, bo w naszej gminie cała kasa została władowana w kanalizację. Nie było szans czegokolwiek uszczknąć z podziałki ochrona środowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 17.11.2006 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 1) Pozplast2) 2k pln bez pojedynczych złotówek za urządzenie + 400 pln badanie geologiczne + 500 pln za zakopanie i rozłożenie drenażu (trzy lata temu)3) Nawet do tego nie podchodziłem4) Z eksploatacji bardzo, z serwisu nie wiem bo nie używałem ale jak dobrze zrobione to nie ma się co psuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 17.11.2006 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 1. EKO-SUM wersja ze zbiornikiem 2000 litrów 2. 2800 oczyszczalnia, 340 żwir, 600 robocizna 3. niestety nie 4. używam bezproblemowo, ale jeszcze nie mieszkam na stałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 18.11.2006 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Ja mam Delfina - i niestety przestrzegam. Te zbiorniki są po prostu do D... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buniaa 29.03.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Mam gorącą prośbę do użytkowników POŚ !!!! przed podjęciem decyzji która firma ma wykonać u nas taką oczyszczalnię chciałabym usłyszeć od użytkowników, jeśli można o to prosić: 1. jaką firmę wybrali 2.ile ta przyjemność kosztowała 3.czy otrzymali refundację z gminy lub funduszu (jakiego???) 4.czy są zadowloleni z eksploatacji i serwisu gwarancyjnego i wszelkie inne cenne uwagi od fachowców które mogą się przydać takiej dyletantce w tym temacie jak ja Z góry baaaardzo serdecznie dziękuję za pomoc 1. WID-BUD, Wawa 2. 5800 zł (dla 4 osób + - jeśli przyjedzie do nas rodzina) 3. Nie. 4. Tak, jestesmy zadowoleni, POŚ w zasadzie bezobsługowa, jak do sąsiada przyjeżdża szambiarka i to czasami częściej niż raz w miesiącu to dziękuje Bogu że zamontowaliśmy POŚ. Wsypujemy bakterie (moja rada: kupić dobry, renomowany środek, my uzywamy Septifosu Vigor, który zakupiliśmy też w tej firmie co nam montowała). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 11.12.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 WitamPytanie do osób , które juz uzytkują oczyszczalnie - jaką wybraliscie oczyszczalnie i czy jestescie zadowoleni.Czy mozecie podpowiedzieć firmy z dolnosląskiego?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 11.12.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Vanka99----607-230-475 - P. Sobieraj, zajmuje sie oczyszczalniami i nie tylko. Powołaj sie na mnie. Ja omal nie kupiłam biologicznej, koszt był wysoki-17k, ale z tej też trzeba wodę rozprowadzić albo do rowu, ale biurokracja z tym wielka. Pan od biooczyszalni doradzał drenaż tej oczyszczonej wody - i wtedy postanowiłam kupić zwykłą POŚ, koszt 5200. Gmina zwróci mi 3500. Czyli cała inwestycja to 1700. Nie była nad czym się zastanawiaćpozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 12.12.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Vanka99---- 607-230-475 - P. Sobieraj, zajmuje sie oczyszczalniami i nie tylko. Powołaj sie na mnie. Ja omal nie kupiłam biologicznej, koszt był wysoki-17k, ale z tej też trzeba wodę rozprowadzić albo do rowu, ale biurokracja z tym wielka. Pan od biooczyszalni doradzał drenaż tej oczyszczonej wody - i wtedy postanowiłam kupić zwykłą POŚ, koszt 5200. Gmina zwróci mi 3500. Czyli cała inwestycja to 1700. Nie była nad czym się zastanawiać pozdr Natalia z nieba mi spadłaś z tą informacją. Szukam i szukam a ceny mnie powalają. Wielkie dzięki za namiary!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 16.12.2008 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Użytkuję od pół roku oczyszczalnię Halson - w Gliwicach. Cena 8500. Nie mam zastrzeżeń - nie śmierdzi, nic przy niej nie robię, normalnie użytkuję dom. Firma instalujaca przyjeżdżała kilka razy sprawdzać i ustawiać - sami z siebie, bez opłat dodatkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts